Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
|
|
|
2019. június 18., kedd 13:35 |
Sajtóközlemény - GLOPACK |
|
Budapest, 2019. június 18., kedd (OTS) - A GLOPACK Horizon 2020 kutatási projekt fenntartható élelmiszercsomagolási megoldások kifejlesztését és azok piaci akadályainak leküzdését tűzte ki célul az élelmiszeripar bevonásával. |
Az élelmiszeripari vállalkozásoknak nehézséget jelent a jelenleg
alkalmazott csomagolások kiváltása fenntarthatóbb, alacsonyabb
környezeti hatással bíró csomagolóanyagokkal azok limitált
elérhetősége, magasabb előállítási költsége miatt.
Az innovatív fenntartható élelmiszercsomagolás túlmutat a
csomagolóanyagok újrahasznosításán és a biológiai alapú termékeken.
Figyelembe kell venni a becsomagolni kívánt élelmiszerek ökológiai
lábnyomát, illetve olyan csomagolóanyag kifejlesztésére kell
törekedni, amely hozzájárul az élelmiszerhulladék és -veszteség
csökkentéséhez, meghosszabbítja a termék minőségmegőrzési idejét,
illetve mezőgazdasági hulladékok újra hasznosításán alapul.
A GLOPACK 3 élelmiszercsomagolási területre fókuszál:
1. Biológiai alapú és biológiailag lebomló csomagolóanyagok
fejlesztése mezőgazdasági és élelmiszer-hulladékok átalakításával.
2. Aktív csomagolás kifejlesztése a termékek minőség-megőrzési
idejének meghosszabbítása érdekében,
3. Intelligens csomagolás (RFID alapú) kifejlesztése, mely
lehetővé, hogy okostelefonnal ellenőrizhető legyen az adott termék
frissessége és minősége.
Továbbá, a GLOPACK elősegíti ezen technológiák piaci bevezetését
egy felhasználóbarát, a döntéshozatalt segítő szoftver
kidolgozásával, melynek köszönhetően az élelmiszerelőállítók könnyen
ki tudják választani a legmegfelelőbb csomagolóanyagot a termékükhöz.
Ezen felül lehetőség van a GLOPACK szakértői fórumához való
csatlakozásra. A tagok kizárólagos hozzáférési lehetőséget kapnak a
GLOPACK kutatási eredményeihez, befolyásolhatják a projekt
kutatásait és részt vehetnek a projekt szakmai workshopjain.
Megjegyzés:
- GLOPACK rövidítése a "Granting society with LOw environmental
impact innovative PACKaging" nevű projektnek. A GLOPACK egy Európai
Horizont 2020 kutatási és fejlesztési projekt, amely 2018 és 2021
között működik a Montpellier-i Egyetem (Franciaország)
koordinálásával. A projekt azonosítószáma: No 773375.
- További információ: http://glopack2020.eu
- GLOPACK szakértői fórum elérhetősége: Campden BRI Hungary:
a.sebok@campdenkht.com és Montpellier Egyetem:
GLOPACK@umontpellier.fr.
-------------------------------------------------------------------
Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók
a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül
felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett
anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget,
rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti
szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI
által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a
felelős. © Copyright MTI nonprofit Zrt.
Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a
(06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus
levelező címen kaphat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|