OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2019. június 20., csütörtök 12:10

MÚZEUM GALAXIS útikalauz stopposoknak
    Budapest, 2019. június 20., csütörtök (OTS) - Intergalaktikus utazásra hívja a Nemzeti Múzeum a kalandkeresőket a Múzeumok Éjszakáján!2019. június 22. szombat

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_00120190620.jpg

Egy éjszakára a Magyar Nemzeti Múzeum olyan galaxissá változik, ahol az elmúlt évezredek kultúrái egy időben nyitják ki időkapujukat a kalandvágyó látogatók számára. Lépjünk ki saját jelenünkből és stoppoljunk az emlékezet kanyargós útjain!

A gyerekek és felnőttek számára egyaránt izgalmas programok már kora délután elkezdődnek a Múzeum körúton: a kalandorokat 15 órától archeozoológus és régész várja emberi és állati csontokkal, szerepjátékkal Az ősök kincsei - kincskeresés és kódfejtés címmel. Aki teljesíti a feladatokat és összegyűjti a pecséteket a régészeti kiállításban, az kipróbálhatja magát a "poncolás" mesterségében is.

De nem muszáj ilyen távoli időbe utaznunk! Elég, ha csak 30 évvel tekerjük vissza az világegyetem óráját, és máris a rendszerváltás időszakában találjuk magunkat. A Nemzeti Múzeum KÖZÖS IDŐNK - 1989 kampánya azokat szólítja meg, akik az örökkévalóságra (azaz a múzeumok gondos őreire) szeretnék bízni rendszerváltós emlékeiket. A Nemzetiben egész éjjel várják az utazásokkal, stoppolással kapcsolatos tárgyakat, szuveníreket!

Egészen más perspektívából tekint az utazásra, a helyváltoztatásra a Nemzeti Múzeum erre az alkalomra létrehozott pop-up kiállítása. A Kupolacsarnokban felállított CIPŐPIRAMIS nemcsak a női cipődivatra reflektál, hanem Körtvélyes Évára, az ELITE magazin, Magyarország első életmódmagazinjának alapítójára emlékeztet. A 2018-ban elhunyt neves újságíró fantasztikus ruhatárát a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteménye örökölte.

Mint minden évben, az idei Éjszakán is főszerepet kapnak az intézmény új kincsei és friss kutatásai. A történeti, régészeti előadások, különleges tárlatvezetések mellett az MNM HAUL vloggerei most is megmutatják, milyen tárgyakkal gyarapodott a szezonban a Nemzeti Múzeum. Láthatóak a legújabb ötvöstárgyak, a Történeti Fényképtár darabjai és az 1989-es felhívásra eddig beérkezett tárgyak. A Múzeumok Éjszakájának visszatérő főszereplői, a RÉGÉSZETI HELYSZÍNELŐK is újra akcióba lépnek: A transzcendencia anatómiája címmel az emberiség természetfelettivel való kapcsolatáról mesélnek őseink csontjain keresztül, segítségül hívva az antropológiát és az irodalmat.

A Múzeumok Éjszakáján nem csupán a régészek hagyják ott a lelőhelyeket a színpad kedvéért, hanem a színészek is a kiállításokat választják a világot jelentő deszkák helyett! Az ismeretlen Görgei című kiállításban Görgei Artúr életének titkai, részletei Für Anikó, Rába Roland, Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás előadásával fűszerezett színházi tárlatvezetésen tárulnak fel.
Krapek  címmel pedig a Zabhegyezőből ismert 16 éves Holden most a Magyar Nemzeti Múzeum Lapidáriumában keresi a húgát. És beszél. Magáról, a világról. A helyspecifikus monodrámában, amelyet Salinger kultikus regénye inspirált, Georgita Máté Dezső kelti életre a főszereplő fiút.

A nyár este komoly- és könnyűzenei programokat is kínál. A díszteremben Felix Mendelssohn dallami csendülnek fel a Con Spirito Oktett tolmácsolásában, miközben Rubin Eszter Árnyékkert című regényéből hangzanak el részletek az írónő előadásában. A Múzeumkertben felállított színpad a könnyebb műfajé, fellép a Shaibo, a Pankastic!, Pálinkás Gergely és zenekara, valamint Zolbert.

2019. június 22-én felfedezhetik az univerzum titkait, évszázadokat utazhatnak az időben, végigtáncolhatják a csillagos éjszakát, miközben fénnyel festett, kivilágított úton érhetik el a MÚZEUM GALAXIS 42 különböző állomását. Jelszó: DON'T PANIC!

Belépés karszalaggal: 12:00-02:00
Belépés rendes árú jegyekkel: 12:00-18:00
A programok csak Múzeumok Éjszakája karszalaggal látogathatók.

Információ:
Berényi Marianna - berenyi.marianna@hnm.hu, +36 30 788 7552
Szily Marianna - szily.marianna@hnm.hu, +36 30 479 7263

Részletes programkínálat:
https://mnm.hu/hu/esemenyek/muzeumi-elet/muzeumok-ejszakaja-1
https://muzej.hu/hu/program-search?field_city_tid=527&term_node_tid_depth=All&field_location_target_
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.