OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. június 26., szerda 10:17

A világ vezető fizikapedagógusai Budapesten
    Budapest, 2019. június 26., szerda (OTS) - 2019. július 1. és 5. között Budapestre jön a világ több mint 300 pedagógusa Malajziától Kazahsztánon át Brazíliáig és Norvégiától Dél-Afrikáig, akik a fizika tanításával, valamint annak didaktikai és pedagógiai vetületeivel foglalkoznak. A konferencia főszervezője itthon az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pedig a helyszínt biztosítja. A konferencia fővédnöke Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, védnökei pedig Dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár, valamint Tarlós István, Budapest főpolgármestere. Az EMMI anyagi támogatásának köszönhetően a konferenciára jelentkezett magyar fizikatanárok jelentős kedvezménnyel vehetnek részt a rendezvényen.

    A konferencia szakmai programját az alábbi társszervező egyesületekkel közösen alakítottuk ki:

     -    Groupe International de Recherche sur l'Enseignement de la Physique (GIREP),
     -    European Physical Society (EPS-EPEC),  
     -    International Union of Pure and Applied Physics (IUPAP-ICPE)
     -    Multimedia in Physics Teaching and Learning (MPTL).

A konferencián mind aktív, iskolában tanító pedagógusok, mind pedig tanárképzésben résztvevő egyetemi oktatók, mind pedig módszertannal és pedagógiával foglalkozó kutatók is részt vesznek. Így ennek a területnek a jelenleg legégetőbb kérdései kerülnek terítékre.

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat kezdeményezésére a UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága támogatásával az UNESCO is elismerte a 2019. évet Eötvös Lorándra emlékező évnek, halála századik évfordulójának alkalmából. Ez a konferencia ennek az emlékező eseménysorozatnak egyik fontos eleme.

A konferencia weblapja: https://girep2019.hu

A konferencia programja térítésmentesen letölthető, interaktív, Android és iOS mobiltelefon applikációkon is elérhető: GIREP 2019 EVENT@HAND

---------------------------------------------------------------------------

További információk:

Dr. Jarosievitz Beáta főiskolai tanár, a GIREP magyarországi képviselője, a konferencia elnöke
jarosievitz@gmail.com

Dr. Sükösd Csaba c. egy. tanár BME, a konferencia társelnöke
sukosd@reak.bme.hu

    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.