OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. június 4. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. július 4., csütörtök 14:11

Piknikkoncertek 2019 nyarán
    Kismarton, 2019. július 4., csütörtök (OTS) - 2019 évi piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastélyban

    Piknikkoncert: Vidám szerenád Mozarttal július 20-án és 21-én - A 20. század legnagyobb slágerei Fazil Say (zongora) és a Camerata Salzburg előadásában

A klasszikus zene nehezen befogadható, elitista művészet? Nem is beszélve a huszadik századi új zenéről? A sokoldalú zeneszerző és zongoraművész Fazil Say, és az estén vele fellépő Camerata Salzburg pont az ellenkezőjét bizonyítják be, méghozzá kétféleképpen: egyrészt megmutatják, hogy mind Haydn, mind pedig Mozart komponáltak szórakoztató zenét, méghozzá nagyon magas színvonalon. Haydn 27. G-dúr szimfóniája minden zenei ízlésnek tartogat valami tetszetőst, míg Mozart 488 KV jegyzékszámú zongoraversenye sajátos romantikus középső tételével a melódia gyönyörének műremeke, az 1779-ben a Salzburgi Egyetem végzőseinek írt Postakürt szerenádját pedig az egyik legszórakoztatóbb műveként tartja számon a zeneirodalom. Nem csak a darab melléknevében is szereplő postakürt, hanem a fuvola és oboa is szóló szerepet kap a darabban. Emellett Alfred Schnittke ironikus, Moz-Art á la Haydn címet viselő hommázsa is felcsendül, amelyben még néhány szcenírozott, az eredeti darabokra utaló ötlet is feltűnik. Legyenek nyitottak a meglepetésekre!

Program
Joseph Haydn: 27. (G-dúr) szimfónia, Hob. I:27
Wolfgang A. Mozart: 23. (A-dúr) zongoraverseny, KV 488
Alfred Schnittke: Moz-Art ? la Haydn
Wolfgang A. Mozart: 9. (D-dúr) szerenád (Postakürt), KV 320

Jegyelővétel
A jegyirodában (Ticketbüro pan.event GmbH), Esterhazyplatz 4, 7000 Eisenstadt
Telefon: + 43 2682 65 0 65 E-Mail: tickets@panevent.at (Nyitvatartási idő: H-P: 9-17)
Vagy online a www.esterhazy.at/classic-tickets oldalon

Piknikajánlat: július 20. és július 21.
Az Esterhházy-kastély magánparkjában a piknik szombaton 17.30-kor, a koncert előtt kezdődik.
A vasárnapi piknik a koncert 90 perces szünetében kerül megrendezésre.


Piknikkoncert: A Janoska Ensemble és a Haydn Filharmónia találkozása augusztus 17-én és 18-án
Az Esterházy-rapszódia ősbemutatója Janoska Ensemble és a Haydn Filharmónia előadásában

A Janoska Ensemble-t dicsérni olyan, mint Haydn-kottákat Eisenstadtba hordani, vagy a Dunába vizet önteni, hiszen rajongói körébe már most olyan sztárok tartoznak, mint a szoprán operaénekes Anna Netrebko, a hollywood-i zeneszerző Lalo Schifrin, vagy a komponista és zongoraművész Christoph Eschenbach, akik régóta elismerik a zenei virtuózitás, egyediség és a minőségi szórakoztatás eme kombinációját.
Hasonló képességekről tesz tanúbizonyságot a Haydn Filharmónia is: az Esterházy-kastély rezidens zenekara garancia a hagyományos és az újfajta hangzások különleges interpretációjára, legyen szó kamarazenei vagy szimfónikus nagyságrendű, karmesterrel vagy nélküle felcsendülő művekről. Innen nézve akár csúcstalálkozóként is tekinthetünk a két együttes közös fellépésére: az már magától értetődő, hogy az ismert klasszikusokat új interpretációkban hallhatjuk. Az Esterházy-rapszódia ősbemutatója pedig igazi zenei csemegének számít!

Program
     -    Esterházy-rapszódia (ősbemutató) és további klasszikusok

Jegyelővétel
A jegyirodában (Ticketbüro pan.event GmbH), Esterhazyplatz 4, 7000 Eisenstadt
Telefon: + 43 2682 65 0 65 E-Mail: tickets@panevent.at (Nyitvatartási idő: H-P: 9-17)
Vagy online a www.esterhazy.at/classic-tickets oldalon

Piknikajánlat: augusztus 17. és augusztus 18.
Az Esterházy-kastély magánparkjában a piknik szombaton 17.30-kor, a koncert előtt kezdődik.
A vasárnapi piknik a koncert 90 perces szünetében kerül megrendezésre.

További információk:
www.esterhazy.at/classic

Fotodownload-Link
https://we.tl/t-YpGp1nYAJL
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.