OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. szeptember 27., péntek 18:49

A Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 27., péntek (OTS) - A Miniszterelnökség még 2013-ban bízta meg a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodát, hogy a Paks II-ügyben folyamatosan képviselje, Trócsányi László pedig 2014 júniusától töltötte be az igazságügyi miniszteri posztot.

    
A Paks II ügy egyes szakaszaiban a képviseletet a Nagy és Trócsányi más-és-más ügyvédi irodákkal együtt látta el. Az ehhez kapcsolódó megbízási szerződéseket a szerződő felek az ügy egyes szakaszaihoz igazították, illetve újrakötötték. Miután Ausztria 2018-ban pert indított a Paks II-engedélyeit kiadó Európai Bizottság ellen, szükséges volt, hogy az iroda almegbízottként egy ilyen ügyekben nagy tapasztalattal rendelkező londoni ügyvédi irodát is igénybe vegyen. 2018-ban emiatt kellett újrakötni a Miniszterelnökséggel a szerződést.

2014-től a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda sem a kormánytól, sem egyes minisztériumoktól munkadíjjal járó újabb megbízást nem vállalt.

Trócsányi László 2007-től folyamatosan szünetelteti az ügyvédi tevékenységét, a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodától semmilyen jövedelmet nem vett föl és 2018-ban a vagyonrészét névértéken kivonta. A "Nagy és Trócsányi" márkanevet maga az iroda védjegyeztette még 1993-ban a név tulajdonosaként.

A Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda munkatársai, csakúgy, mint más neves szaktekintélyek nyújtottak tanácsadást többek között az Igazságügyi Minisztériumnak és Trócsányi Lászlónak is, de ezért az iroda munkatársai soha, semmilyen ellenszolgáltatásban nem részesültek.

Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda
Press release

The Prime Minister's Office engaged the services of the law firm of Nagy és Trócsányi in 2013 to advise and represent it on an ongoing basis in the Paks II matter, while Mr. László Trócsányi became Minister of Justice in June 2014 only.

The representation in the Paks II matter has been rendered occasionally in certain phases of the matter together with other law firms.  The corresponding engagement agreements were specifically adjusted to the phases of the engagement or they were re-concluded. When Austria initiated legal proceedings against the European Commission issuing the permits for the Paks II project it became necessary that Nagy és Trócsányi also engage a London based law firm with substantial experience in these types of cases to assist in the matter.

Since 2014 the law firm of Nagy és Trócsányi has not undertaken any new engagement for fee either from the government or any of the several ministries.

Mr. Trócsányi suspended his law practice continuously since 2007, and, since then, has not been remunerated by Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda. In 2018, he even withdrew at name value his share in equity. The trade name of "Nagy és Trócsányi" has been trademarked by the law firm itself and owns it.

Counsels of Nagy és Trócsányi, together with other specialists, did render advising, among others, to the Ministry of Justice and to Mr. László Trócsányi too but the law firm's counsels were not remunerated or otherwise compensated for it.
    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.