OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. október 17., csütörtök 13:40

UIPI Property Day 2019: Budapesten ültek össze az európai országok társasházi egyesületei
    Budapest, 2019. október 17., csütörtök (OTS) - Október 10-13-ig Budapest adott otthont az európai országok társasházkezelő egyesületeinek éves találkozójának.

    A társasházi lakások európai piacán az elmúlt években rengeteg olyan változás ment végbe, melyek új dimenziókat nyitnak az ingatlan tulajdonosok előtt. A társasházban való együttélés formáját is újragondolásra késztetik az közösségi megosztáson alapuló gazdasági modellek: az Airbnb és hasonló rövidtávú szállásmegosztó szolgáltatások alapjaiban formálják újra a teljes lakáspiacot. Mindezek mellett Európában az elmúlt években tapasztalható robbanás-szerű ingatlanár emelkedés mellett ma szabályos lakhatási válság alakult ki, melynek megoldásához az egyes egyéni tulajdonosok, szakmai szervezetek és gazdaságpolitikai vezetők szoros együttműködésére lesz szükség a jövőben.

Többek között a fenti ügyek európai-szintű szakmai egyeztetéseként idén Magyarország, illetve azon belül a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) rendezte meg az UIPI (Union Internationale de la Propriete Immobiliere) vezetőinek éves gyűlését, melyen 29 ország egyesületei gyűltek össze és tárgyalták meg az aktuális lakáspiaci helyzetet, elsősorban tulajdonosi megközelítésből.

A rendezvényen Stratos Pariadas, a nemzetközi szövetség elnöke és Dr. Bék Ágnes, a TTOE elnöke is beszédet mondott. Az eseményen Stratos Pariadas megköszönte hazai szervezetnek a színvonalas szervezést, beszédében a magántulajdonnal kapcsolatos differenciált európai szabályozási kérdések fontosságáról beszélt. Az olasz állapotokról Vincenzo Nasini, az Ape Confedilizia Genova elnöke tartott előadást, amelyből kiderült, hogy nagyon sok hasonlóság van az itáliai és a magyar szabályozás között.

Dr. Izsák Orsolya, a Közös Képviselő Akadémia alapítója, társasházi szakjogász előadásában kiemelte, hogy hasonlóan az olaszországi modellhez, Magyarországon is óriási szakadék van a közös képviselők és a társasházkezelők között, hiszen míg az első csoport általában képzetlen, ámde lelkes, saját házban lakó tulajdonosokból áll össze, úgy a professzionális társasházkezelők sokkal több tudás és tapasztalat birtokában vannak.

A résztvevők egyetértésüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy legyen az közös képviselő, vagy társasházkezelő - aki akár több száz család legértékesebb vagyontárgyáért, az ingatlanoknak helyet adó társasház gazdálkodásáért, műszaki állapotáért felel - éves szinten akár több százmillió Ft felett rendelkezik, így alapvető fontosságú, hogy nemhogy megfelelő pénzügyi és műszaki ismeretek birtokában legyen, de azokat rendszeresen frissítse is.

A rendezvény fő támogatója a professzionális társasházkezelők internetes partnere, az eHáz.hu volt.

Az UIPI-ről

Az 1923-ban alakult szervezetben jelenleg 29 ország egyesületei tömörülnek, köztük magyarországi Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE). A szervezet célja elsősorban az európai társasházi lakástulajdonosok érdekképviselete.

A TTOE-ről

A 2007-ben alakult Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) jelenleg több, mint 300 taggal rendelkezik, és elsősorban a magyarországi társasházkezelők, illetve társasházak jogi és társadalmi érdekképviseletét látja el, A THT a UIPI (Union Internationale de la Propriete Immobiliere) tagja.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.