OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. június 3., szerda 14:17

Az Impossible Foods javára döntött a bíróság a védjegyjog megsértése miatt indított európai uniós eljárásban (1. rész)
    Redwood City, Kalifornia állam, USA, 2020. június 3., szerda (Business Wire/OTS) - Az Európai Unió egyik neves bírósága az Impossible Foods javára döntött a vállalat által a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata, a Nestlé ellen indított eljárás során - A bíróság által hozott határozat megtiltja több Nestlé leányvállalat számára szerte Európában az "Incredible Burger" elnevezésű termékük e névvel való további forgalmazását, és napi 25 000 euró összegű büntetést szab ki arra az esetre, ha a jogsértő márkanevű termék továbbra is piaci forgalomban marad - Az Impossible Foods célja a fogyasztók átláthatósághoz való jogának megvédése, és a bíróság úgy véli, hogy a Nestlé az Impossible Foods nevének, vizuális identitásának és egyéb márkajellemzőinek utánzásával szándékosan megkísérelte megtéveszteni a fogyasztókat, és ezáltal elérni azt, hogy a Nestlé termékét vásárolják meg

    Ezen a héten egy prominens európai uniós bíróság az Impossible Foods által indított eljárásban előzetes tiltó határozatot hozott, melyben felszólítja a globális élelmiszerkonglomerátumot, a Nestlé S.A.-t, hogy hagyjon fel az "Incredible Burger" terméknév használatával.

A Hágai Kerületi Bíróság május 27-én úgy határozott, hogy az Európában "Incredible Burger" néven forgalmazott termék sérti az Impossible Foods ImpossibleTM védjegye (beleértve az Impossible BurgerTM védjegyet is) által az Impossible Foods számára biztosított jogokat, és valószínűsíthetően összezavarja a fogyasztókat.

A határozat megtiltja a Nestlé európai leányvállalatai számára termékeiknek "Incredible Burger" néven való forgalmazását. Amennyiben a Nestlé európai leányvállalatai négy héten belül nem távolítják el a jogsértő márkanevet, az eljárásban érintett 10 különálló Nestlé leányvállalat mindegyike napi 25000 euró összegű büntetést köteles fizetni - azaz a vállalat egésze tekintetében akár 250 000 eurónyi büntetést leányvállalatonként a jogsértő magatartást tiltó határozat hatályának időszakában.

"Az emberek kifejezetten azért keresik az Impossible Burger nevű terméket, mert az a növényi alapú élelmiszerek körében egyedi, kiemelkedő minőségű termék" - magyarázta Dana Wagner, az Impossible Foods vezető jogásza. "Bár üdvözöljük más vállalatok növényi alapú termékek kifejlesztésére irányuló erőfeszítéseit, nem szeretnénk, ha a fogyasztókat megtévesztenék egy már ismert termékhez hasonló megjelenésű termékkel. Hálásak vagyunk azért, hogy a bíróság elismerte védjegyeink fontosságát és támogatta arra irányuló erőfeszítéseinket, hogy megvédjük védjegyünket egy erős, multinacionális óriáscég által elkövetett jogsértés ellen."

Innováció imitáció helyett

Az Impossible Foods növényi alapú hústermékeket állít elő, melyeknek ökológiai lábnyoma jóval kisebb, mint az állati eredetű hústermékeké. A vállalat, melynek székhelye az Amerikai Egyesült Államokban található, modern tudományos és technológiai megoldásokat alkalmaz egészséges és tápláló ételek létrehozása és a világ lakosságának fenntartható módon való táplálása céljából.
A növényi alapú Impossible Burger világszerte igen keresett a fogyasztók körében a darált marhahúsból készült burgerével vetekedő egyedi íze, állaga, textúrája, a fogyasztása során a szájban keltett érzet, illetve elkészítési technológiája miatt. Az Impossible Burger a vállalat kaliforniai Szilícium-völgyben működő központjában végzett majd egy évtizedes tudományos ismeretgyűjtés, kutatás és fejlesztés eredménye.

Az Inc. Magazine által az év vállalatává választott (https://www.inc.com/magazine/202002/burt-helm/impossible-foods-pat-brown-plant-based-burger-vegan-fake-meat-protein-beef.html) Impossible Foods, mely ugyanakkor szerepel a Time Magazine által az 50 legzseniálisabb vállalatról összeállított listán is (https://time.com/collection/genius-companies-2018/5412506/impossible-foods/), páratlan szellemitulajdon-portfólióval rendelkezik, melyben több száz szabadalom és függőben lévő szabadalmi kérelem található. A vállalat szellemi tulajdonát képezik például olyan módszerek, melyek alkalmasak az állati eredetű húsok molekuláris alapjainak és az általuk az érzékszervekben kiváltott összes hatásnak (ideértve azt, hogy milyen ízű, hogyan süthető/főzhető, hogyan serceg sütés közben és milyen illatot bocsát ki) a dekódolására és visszafejtésére, továbbá arra, hogy hogyan lehet ezt a fogyasztási élményt újrateremteni állati eredetű alapanyagok felhasználása nélkül.

Határozatában az európai uniós bíróság megerősítette az Impossible BurgerTM védjegy érvényességét, felhívta a figyelmet e védjegy és a Nestlé "Incredible Burger" márkaneve közötti vizuális, hangzásbeli és koncepcionális hasonlóságokra, és számos bizonyítékra is hivatkozott, melyek szerint a fogyasztókat és a kommentátorokat valóban összezavarta a termékek nevének hasonlósága. A bíróság kijelentette, hogy a Nestlé, amely a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata, úgy tűnik szándékosan megpróbálta megakadályozni az Impossible Foods európai piacra való belépését, remélve, hogy saját növényi alapú élelmiszereinek hasonló nevet adva kiaknázhatja az Impossible Foods márkájának erejét saját termékeinek népszerűsítése és forgalmazása során. (folyt.)



2020. június 3., szerda 14:18

Az Impossible Foods javára döntött a bíróság a védjegyjog megsértése miatt indított európai uniós eljárásban (2. rész)
    Redwood City, Kalifornia állam, USA, 2020. június 3., szerda (Business Wire/OTS) -

    A sajtóközlemény teljes szövegéért és az Impossible Foods szellemi tulajdonára vonatkozó részletes információkért, valamint a Nestlé ellen indított eljárásra vonatkozó részletes információkért kérjük, kattinson ide: https://impossiblefoods.com/announcements/impossible-foods-wins-injunction-in-eu-trademark-infringement-case/

További információk:
impossiblefoods.com
Twitter - https://twitter.com/impossiblefoods
Facebook - https://www.facebook.com/impossiblefoods
Instagram - https://www.instagram.com/impossible_foods/
YouTube - https://www.youtube.com/channel/UCDOAr7cjp7c__9D_PIF3hsA
Medium - https://medium.com/@ImpossibleFoods
LinkedIn

Médiaanyagok:
www.impossiblefoods.com/media

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200602005187/en/

Kapcsolat:

Keely Sulprizio
keely.sulprizio@impossiblefoods.com
415-656-6811

Forrás: Impossible Foods


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.