OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2020. június 4., csütörtök 17:02

Központi kérdés a beszerzési folyamatok átláthatósága - Évtizedes múltra visszatekintő, informatikai megoldásokkal támogatott versenyeztetési és szerződéskötési rendszer működik a Fővárosi Vízműveknél
    Budapest, 2020. június 4., csütörtök (OTS) - A Fővárosi Vízművek beszerzési folyamatai teljes körűen a 2009-ben bevezetett SAP Supply Relationship Management rendszerbe illeszkednek. Míg a közbeszerzések a jogszabály előírásainak megfelelően az elektronikus közbeszerzési rendszerben történnek, addig a közbeszerzési értékhatárt el nem érő belső szabályzat szerinti versenyeljárások jelenleg már a 2016 decemberében bevezetett és a társaság igényei szerint fejlesztett YUCCA rendszer Elektronikus Beszerző Moduljában (EBR) folynak. A rendszer pontosan rögzíti és naplózza a teljes folyamatot az igény megfogalmazásától kezdve az ajánlatok elektronikus úton történő benyújtására, bontására és értékelésére vonatkozó határidőkön át a szerződéskötésig.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200604_001.jpg

Társaságunk kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy egy-egy beszerzést megelőzően a legszélesebb körben képet kapjon az elérhető feltételekről, árakról. Ezt a kiterjedt beszállítói kör biztosítja. Miközben a beszerzési szabályzat elvárásként a lehetőség szerint öt, de minimum három teljesítésre alkalmas cég  ajánlattételre történő felhívását határozza meg, Míg 2019-ben csaknem 8, addig 2020-ban eddig már több mint 8 céghez jutott el átlagosan egy-egy beszerzés során ajánlattételi felhívásunk. Ennek köszönhetően 2019-ben 401 vállalkozó kapott lehetőséget a belső szabályzat szerinti versenyeljárásban való részvételre, 2020 májusáig pedig már 259 partnerünk vett részt különböző pályáztatásokban. A Fővárosi Vízművek e folyamatok mentén végigvitt és megvalósított, nettó kétmillió forintot meghaladó értékű szerződéseinek részletes listája a szerződő partner megnevezésével, a lefolytatott eljárásfajta megjelölésével, a szerződött összeg megadásával 2012 augusztusától elérhető a társaság honlapján, ahol tájékoztató jelleggel az éves beszerzési terv is megtalálható.

Arra törekszünk, hogy folyamataink rendszeres elemzésével és fejlesztésével még tovább fokozzuk tevékenységünk átláthatóságát. Ennek érdekében figyelemmel kísérjük a többi fővárosi cég e téren tett intézkedéseit, így a FŐTÁV és az FKF közelmúltban nyilvánosságra hozott törekvéseit, melyek alapján a legjobb gyakorlatokat beépítjük saját rendszerünkbe. Nagyon hasznos lehetőségnek tartjuk a társszolgáltatók különböző területeken szerzett tapasztalatainak cseréjét, átvételét, melynek legutóbbi példája éppen a társaságunknál a rendkívüli helyzetben életbe léptetett üzletmenet-folytonossági intézkedések széles körben, mind a fővárosi társközművek, mind a víziközmű-szolgáltatók körében történő alkalmazása volt.

Fővárosi Vízművek
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.