OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. július 15., szerda 11:41

A Mary Kay a 10. évfordulóját ünnepli annak, hogy aláírta az Egyesült Nemzetek Szövetsége által a nők szerepének erősítése céljából meghatározott irányelveket tartalmazó okmányt (1. rész)
    Dallas, 2020. július 15., szerda (Business Wire/OTS) - A Mary Kay a 10. évfordulóját ünnepli annak, hogy aláírta az Egyesült Nemzetek Szövetsége által a nők szerepének erősítése céljából meghatározott irányelveket tartalmazó okmányt, és továbbra is elkötelezett a nők vezető szerepének erősítése és a befogadás elérése iránt - A Világgazdasági Fórum szerint a jelenlegi ütemben haladva 140 évig tartana a nemek egyenlő arányának elérése a vállalati legfelső vezetői pozíciókban(1), a nemi egyenlőség globális megvalósításához pedig 99,5 évre lenne szükség.(2)

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20200714005391/en/

Most, hogy a COVID-19-járvány csendesülésével a munkavállalók szerte a világon fokozatosan visszatérnek munkahelyükre, folytatni kell a nők szerepének erősítéséért folyó küzdelmet mind a közszférában, mint a magánszektorokban.

"A COVID-19-járvány okozta válsághelyzetben a nők minden eddiginél sérülékenyebbé váltak, és jelentős mértékben nőtt a nemek közötti egyenlőtlenség, melynek eredményeként egyfajta 'másodlagos pandémia'(3) alakult ki. Ebben a helyzetben a nők szerepének erősítését célzó irányelvek kulcsfontosságú előrelépést tesznek lehetővé mindenki számára. Felszólítom üzleti partnereinket és a gazdasági élet szereplőit, hogy nyilvánosan kötelezzék el magukat a nemek közötti egyenlőség biztosítása iránt. Hogyan érhetik el a nemek közötti egyenlőséget? Úgy, hogy alkalmaznak női munkavállalókat, biztosítják azok képzését, fejlődését és előléptetését, és támogatják a női vezetőket szervezetük minden szintjén. Ma, amikor a világ gazdasága magához térve a COVID-19-világjárvány okozta sokkból fokozatosan felélénkül, az üzleti élet újraindítása során minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kell kapjon a befogadás" - fejtette ki Deborah Gibbins, a Mary Kay Inc. vezető operatív tisztviselője (COO).

"Gratulálunk a Mary Kay-nek, hogy megtette az első lépést a WEPs megvalósításához vezető úton. A Mary Kay-t egyik legfontosabb partnerünknek tekintjük a nemek között a munkahelyeken, piacokon és közösségekben fennálló szakadék áthidalásáért és a Fenntartható fejlődési célok megvalósításáért folytatott küzdelemben" - nyilatkozta Phumzile Mlambo-Ngcuka, az ENSZ nőügyi szervezete, a UN Women ügyvezető igazgatója.

A Mary Kay vezető operatív tisztviselője, Deborah Gibbins nyilatkozatáról készült videófelvétel ide kattintva tekinthető meg. https://www.youtube.com/watch?v=Gwv4jUK3mKk&feature=youtu.be

Tudta? Hogyan halad a Mary Kay szervezeteiben globális szinten a nemi sokszínűség biztosítása és mekkora a női vezetők aránya - 2020 júniusi állapot:
     -    A női alkalmazottak aránya: 61%
     -    A nők aránya az ügyvezetői csapatokban: 50%
     -    Elnökhelyettesi és annál magasabb pozícióban lévő nők aránya: 52%
     -    Igazgatói és annál magasabb pozícióban lévő nők aránya: 59%
     -    Menedzseri és annál magasabb pozícióban lévő nők aránya: 58%
     -    Nők aránya a piacvezetői besorolású munkatársak körében: 64%
     -    Nők aránya a 10 legjobb piacon: 60%
(folyt.)



2020. július 15., szerda 11:42

A Mary Kay a 10. évfordulóját ünnepli annak, hogy aláírta az Egyesült Nemzetek Szövetsége által a nők szerepének erősítése céljából meghatározott irányelveket tartalmazó okmányt (2. rész)
    Dallas, 2020. július 15., szerda (Business Wire/OTS) -

    Amit a Mary Kayről tudni kell…

Több mint 56 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív, csúcstechnológiát képviselő bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: MaryKay.com.

Amit a Women's Empowerment Principles-ről tudni kell…

Az Egyesült Nemezetek Szervezetének Nők szerepének erősítését célzó irányelvei (Women's Empowerment Principles [WEPs]) iránymutatást adnak az üzleti vállalkozások számára a nemek közötti egyenlőség támogatásához és a nők által a munkahelyeken, a gazdasági életben és a közösségekben játszott szerep erősítéséhez. Az ENSZ Globális Megállapodása (UN Global Compact [UNGC]) és az ENSZ nőügyi szervezete, a UN Women által közösen kidolgozott WEPs alapját nemzetközi szabványok és az alapvető emberi jogok képezik, valamint az a felismerés, hogy az üzleti vállalkozásoknak fontos szerepe van a nemek közötti egyenlőség biztosításában és a nők szerepének erősítésében. A WEPs hét elvének elfogadása és alkalmazása a legjobb módja annak, hogy az üzleti vállalkozások teljesíthessék a nemek közötti egyenlőség elérésére és a nők szerepének erősítésére vonatkozó célkitűzéseiket a 2030-as fenntartható fejlődési keretrendszer (2030 Agenda on Sustainable Development) által kitűzött és a 17 fenntartható fejlődési cél (Sustainable Development Goals [SDG-k]) részeként részletesen meghatározott irányvonalaknak megfelelően. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: WEPS.org.
________________________________________

(1) Women CEOs in Fortune 500 Company, 2019 (Női vezérigazgatók a Fortune magazine által az 500 legnagyobb vállalatról összeállított listában szereplő cégek élén 2019-ben)
(2) World Economic Forum, Global Gender Gap Report, 2020
(3) United Nations Secretary-General's Policy Brief on The Impact of COVID-19 on Women, April 9, 2020
https://www.un.org/sites/un2.un.org/files/policy_brief_on_covid_impact_on_women_9_apr_2020_updated.pdf

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200714005391/en/

Kapcsolat:

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Forrás: Mary Kay


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.