OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. július 17., péntek 11:54

A P&G természetes éghajlatvédő megoldásokat vezet be az éghajlatváltozás megállítását célzó erőfeszítések előrehaladásának felgyorsítása érdekében, és működését karbonsemlegessé az évtizedben teszi (1. rész)
    Cincinnati, 2020. július 17., péntek (Business Wire/OTS) - Az üvegházhatású gázok kibocsátását 50%-kal csökkenti, és összes gyártó létesítménye 100%-ban megújuló forrásból származó elektromos energiát vásárol 2030-ra valamint természetes éghajlatvédő megoldásokat vezet be, amelyek hatása ellentételezi a cég tevékenysége során még keletkező üvegházhatásúgáz-kibocsátást

    A Procter & Gamble Company (NYSE:PG) bejelentette, hogy újabb vállalást tett, miszerint globális tevékenységeit ebben az évtizedben karbonsemlegessé teszi egy sor olyan intézkedés bevezetésével, amelyek védik, javítják és helyreállítják a természeti környezetet. Felismerve, hogy ez az évtized kulcsfontosságú időszak lesz a világ számára az éghajlatváltozás megállítása terén való előrehaladás felgyorsítása szempontjából, a P&G eredeti, tudományos alapokon nyugvó célkitűzésén (ún. Science Based Target) felül, miszerint üvegházhatásúgáz-kibocsátását 50%-kal csökkenti, további természetes éghajlatvédő megoldásokat vezet be. Ezeknek az erőfeszítéseknek köszönhetően olyan mértékben tudja csökkenteni szén-dioxid-kibocsátását, amely az elkövetkező 10 évben ellensúlyozni fogja a cég tevékenységei során még fennmaradó üvegházhatásúgáz-kibocsátást, és így karbonsemleges működést tesz lehetővé a P&G számára ebben az évtizedben. A jelenlegi becslések alapján a Vállalatnak a 2020-tól 2030-ig tartó időszakban mintegy 30 millió metrikus tonna szén-dioxid-kibocsátást kell ellentételeznie.

A P&G számára továbbra is prioritásnak számít a kibocsátások csökkentése. A P&G eredeti célkitűzése szerint az üvegházhatású gázok kibocsátását 50%-kal csökkenti azáltal, hogy 100%-ban megújuló forrásokból származó villamos energiát vásárol 2030-ra, és eddigi erőfeszítéseinek köszönhetően jó úton halad ahhoz, hogy az előirányzott 2030-as határidőre teljesítse ezt a célkitűzését. Ezen felül a P&G újabb szél-, nap- és geotermálisenergia-termelési projekteket valósít meg a megújuló energiaforrások használatára való átállás felgyorsítása céljából. Ezek az erőfeszítések azok közé tartoznak, amelyek az éghajlatváltozással foglalkozó tudósok szerint szükségesek ahhoz, hogy a Vállalat valóban megtehessen minden tőle telhetőt a globális hőmérsékletnövekedés mérséklése érdekében, és a Vállalat a 2030-as határidőt követően is ezek mentén az irányvonalak mentén fog haladni. Sajnos a mai technológiák korlátai következtében vannak bizonyos emissziók, amelyek nem küszöbölhetők ki teljes mértékben 2030-ra. A természetes éghajlatvédő megoldásokba való beruházások révén a Vállalat azonban az elkövetkező 10 évben gyorsabban tudja majd elérni a kívánt eredményeket.

Kulcsfontosságú időszak

A közelmúltban kiadott jelentések rámutattak arra, hogy a világnak nem sikerült a szükséges mértékben csökkentenie az üvegházhatású gázok kibocsátását, és ezért az elkövetkező évtized kulcsfontosságú időszak lesz az emissziók mérséklése, illetve a hőmérsékletnövekedés 1,5 °C-ra való korlátozását lehetővé tévő intézkedések megvalósítása szempontjából. Ez utóbbi feladat sokkal nehezebben lesz megoldható, ha a társadalom nem kezdi meg a kibocsátások visszaszorítását az évtized vége előtt. 2050-re a szén-dioxid-kibocsátásnak nullára vagy ehhez nagyon közeli értékre kell csökkennie. Ha most nem lép az emberiség, a jövő generációi számára sokszorosan súlyosabbak lesznek a klímaváltozás hatásai, és a párizsi egyezmény globális célkitűzései jóval nehezebben lesznek elérhetők.

"Az éghajlatváltozás már zajlik, ezért most kell cselekednünk" - mondta David Taylor, a P&G elnök-vezérigazgatója és a cég igazgatótanácsának elnöke. "Szénlábnyomunk csökkentésével és természetes éghajlatvédő megoldásokba való beruházásokkal karbonsemlegesen működhetünk ebben az évtizedben, és szerte a világon segíthetünk a sérülékeny ökoszisztémák és közösségek megóvásában."

Természetes éghajlatvédő megoldások: "A természet önmaga is képes megoldani a klímaváltozási problémáknak akár egyharmadát is"

A P&G együttműködik a Conservation International elnevezésű szervezettel és a Természetvédelmi Világalappal (World Wildlife Fund [WWF]) a kritikus fontosságú ökoszisztémák (például erdők, mocsarak, füves élőhelyek és tőzeglápok) védelmét, javítását és helyreállítását célzó projektek azonosításában és finanszírozásában. A nagyobb mennyiségű szén-dioxid megkötése mellett a természetes éghajlatvédő megoldások egyik nagy előnye az a lehetőség, hogy alkalmazásukkor olyan hasznos és érdemi környezetvédelmi és társadalmi-gazdasági mellékhatások érhetők el, amelyek hozzájárulnak a természeti környezet megóvásához és jobb megélhetést biztosítanak a helyi közösségek számára. A P&G erőfeszítései során folyamatosan törekedni fog arra, hogy azonosítsa, mérje és közzétegye a természetes éghajlatvédő beruházásai eredményeként elért hasznos addicionális hatásokat. (folyt.)



2020. július 17., péntek 11:55

A P&G természetes éghajlatvédő megoldásokat vezet be az éghajlatváltozás megállítását célzó erőfeszítések előrehaladásának felgyorsítása érdekében, és működését karbonsemlegessé az évtizedben teszi (2. rész)
    Cincinnati, 2020. július 17., péntek (Business Wire/OTS) -

    A P&G a támogatásra érdemes projektekről részletes listát készít, és szerte a világon beruházásokkal segíti e projektek végrehajtását. A már azonosított projektek közé tartoznak a következők:

     - A Conservation Internationallal közösen támogatandó, a Fülöp-szigetekhez tartozó Palawan-sziget megóvását célzó projekt - A Palawan-sziget mangroveerdőinek és kulcsfontosságú ökoszisztémáinak védelme, támogatása és helyreállítása. A Palawan-sziget a világon a negyedik olyan különleges és veszélyeztett vadvilággal rendelkező terület, amelynek elpusztulása pótolhatatlan veszteség lenne a világ számára.

     -Az atlanti-parti esőerdők helyreállításának megtervezése a WWF-vel együttműködve - A Brazília keleti részén, az Atlanti-óceán partvidékén található esőerdők alapvető tájhelyreállítási tervének elkészítése. A tájhelyreállítás pozitív hatást gyakorol a biodiverzitásra, a vizekre és az élelmiszer-biztonságra, és addicionális pozitív hatást gyakorol a helyi közösségek életére.

     -Az Evergreen Alliance (Evergreen Szövetség) létrehozása az Arbor Day Alapítvánnyal (Arbor Day Foundation) közösen - Vállalatok, közösségek és állampolgárok összefogásának elősegítése olyan kritikus lépések megtétele érdekében, amelyek az élethez szükséges természeti környezet klímaváltozás miatti pusztulásának megakadályozását és e környezet megőrzését célozzák, ideértve az Észak-Kaliforniát sújtó bozóttüzek által kiégetett területek helyreállítását célzó faültetést és az erdős területek növelését Németországban.

"A természetnek kulcsfontosságú részét kell képeznie a klímaválság leküzdését célzó bármiféle stratégiának" - magyarázta Dr. M. Sanjayan, a Conservation International vezérigazgatója. "A tudományos kutatások rámutattak, hogy csak akkor tudjuk teljesíteni éghajlatvédelmi célkitűzéseinket, ha megóvjuk, helyreállítjuk és jobban kezeljük a szénben gazdag ökoszisztémákat. Ha jól tesszük, amit teszünk, ezekkel az erőfeszítésekkel a következő évtizedben szükséges kibocsátáscsökkentés egyharmadát elérhetjük, és ami szintén nagyon fontos, támogathatjuk az éghajlatváltozás követkeményei által közvetlenül érintett közösségek megélhetését. Nagy örömünkre szolgál, hogy együtt dolgozhatunk a Procter & Gamble-lel a természet megóvása érdekében. Ezek olyan befektetések, amelyek az emberiségnek és a bolygónak egyaránt hasznára válnak."

"Már több mint egy évtizede működünk együtt a P&G-vel az éghajlatváltozás megállítása és az erdők védelme érdekében, mivel a Vállalat üzleti tevékenységének jellegéből és kiterjedtségéből adódóan olyan eredményeket képes elérni, amelyek nagyságrendjük miatt globális szinten is számítanak" - fejtette ki Carter Roberts, a WWF amerikai egyesült államokbeli szekciójának elnök-vezérigazgatója. "Fontos megemlíteni, hogy az eddig elért eredmények nem pusztán a Vállalat ökológiai lábnyomának csökkentésére korlátozódtak. A P&G az egyik első tagja volt a Megújuló Energiát Vásárlók Szövetségének (Renewable Energy Buyers Alliance), amely elősegítette szerte az Amerikai Egyesült Államokban a vállalatok megújulóenergia-vásárlásainak bővítését. A mai bejelentés további előrelépést jelent, mivel az eddiginél is nagyobb figyelmet irányít arra, hogy mit érhetünk el a természet megóvásával - hiszen nem pusztán arról van szó, hogy megkötjük a kibocsátott szén-dioxidot, hanem arról is, hogy olyan szolgáltatásokat és erőforrásokat biztosítunk, amelyek fenntartják az életet a Földön. Nagy várakozással tekintünk a P&G-vel való további közös munka elé a Vállalat új kötelezettségvállalásainak az elkövetkező évtizedben való teljesítése során." (folyt.)



2020. július 17., péntek 11:57

A P&G természetes éghajlatvédő megoldásokat vezet be az éghajlatváltozás megállítását célzó erőfeszítések előrehaladásának felgyorsítása érdekében, és működését karbonsemlegessé az évtizedben teszi (3. rész)
    Cincinnati, 2020. július 17., péntek (Business Wire/OTS) -

    A P&G márkái vezető szerepet játszanak a szénlábnyom csökkentésében és az éghajlatot pozitívan befolyásoló fogyasztási szokások kialakításában

A működés során kibocsátott üvegházhatású gázok csökkentésére irányuló, tudományos alapokon meghatározott célkitűzést meghaladó újabb kötelezettségvállalás fontos lépés, de a Vállalat nem elégszik meg ezzel. A P&G több mint két évtizede elkötelezett termékei életciklusának tudományos módszerekkel való tanulmányozása iránt annak érdekében, hogy jobban megérthesse, hogyan keletkezik emisszió az ellátási láncába tartozó vállalatok/vállalkozások tevékenysége és termékeinek a fogyasztók által történő használata során (ezek az ún. 3. körbe tartozó kibocsátások). A P&G 3. körbe tartozó emisszióinak mintegy 85%-a termékei fogyasztók által való használata során keletkezik. A P&G márkáin keresztül ötmilliárd embert ér el, és ez azt a felelősséget rója a Vállalatra, hogy fogyasztói számára lehetővé tegye saját szénlábnyomunk csökkentését olyan termékek előállításával, amelyek kifejezetten az energia- és víztakarékosság és a természeti erőforrások megóvása céljának szem előtt tartásával kerültek megtervezésre.

- A mosószerek ökológiai lábnyomának több mint 60%-a a fogyasztók általi felhasználásuk során keletkezik, és legnagyobb részét a víz mosáshoz való felmelegítésére szolgáló energia adja. Az Ariel és a Tide már régóta azon dolgoznak, hogy mosószereik összetétele optimális legyen az alacsony hőmérsékleten való, de ennek ellenére hatékony mosás szempontjából, és különféle kampányokkal (például a "Turn to 30" (Állj át 30-ra) és a "Cold Water Wash" (Hidegvizes mosás) igyekeznek ösztönözni a fogyasztókat mosási szokásaik megváltoztatására. Céljuk az, hogy a gépi mosások 70%-a alacsony energiafogyasztású program futtatásával történjen, és az Amerikai Egyesült Államokban már jelentős előrelépést értek el az utóbbi tíz évben a fogyasztóknak az alacsony energiafogyasztású mosás előnyeiről való tájékoztatása és a mosási szokások megváltoztatása terén. A P&G becslései szerint annak köszönhetően, hogy 2015 óta a gépi mosáskor az alacsony energiafogyasztású programot egyre nagyobb arányban választják a fogyasztók, a CO2-kibocsátás nagyjából 15 millió metrikus tonnával lett kevesebb, ami megfelel hárommillió személygépkocsi forgalomból való kivonásának.

- A Cascade igyekszik megcáfolni azt az általános hiedelmet, hogy a mosogatóban kézzel való mosogatáskor kevesebb vizet és energiát használunk, mint a mosogatógéppel való mosogatáskor. A Cascade és a Fairy automata mosogatógépekhez való tablettái lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy kihagyják az előmosást, és így vizet, illetve a víz melegítéséhez szükséges energiát takarítsanak meg. A Fairy és a Dawn mosogatógéphez való folyékony mosószereinek fokozott zsíroldó hatása szintén víz- és energiamegtakarítást tesz lehetővé: a vízhőmérséklet 20 °C-ra (36 °F) való csökkentésével a fogyasztók minden egyes mosogatás alkalmával akár 50%-kal is csökkenthetik a teljes CO2-kibocsátást.

"Piacvezető vállalatként az a feladatunk, hogy lehetővé, megfizethetővé és vonzóvá tegyük a gazdasági szereplők számára az alacsonyabb kibocsátással járó tevékenységeket, illetve a fogyasztók számára a kisebb ökológiai lábnyomot eredményező életstílust" - nyilatkozta Virginie Helias, a P&G vezető fenntarthatósági tisztviselője. "Felelősek vagyunk azért, hogy megóvjuk a kulcsfontosságú széntartalékokat és olyan megoldásokba ruházzunk be, amelyek helyreállítják bolygónk egészségét. Azt tapasztaljuk, hogy a fogyasztók is többet szeretnének tenni a klímaváltozás megállításáért. Nagyvállalatként márkáinkkal mintegy ötmilliárd embert érünk el és folyamatos haladásra törekszünk azzal, hogy felelős fogyasztásra ösztönözzük az embereket olyan termékekkel, amelyek hatékonyan és könnyen használhatók, és lehetővé teszik új, kisebb emisszióval járó fogyasztási szokások kialakítását."

Ma keleti-parti idő szerint de. 8 órakor/közép-európai idő szerint du. 2 órakor a P&G az éghajlatváltozással foglalkozó szakértőket és az éghajlatváltozás ellen az élvonalában küzdő szervezetek képviselőit a természetes klímaváltozási megoldások hatásosságának megvitatása céljából kerekasztal-megbeszélésre hívja össze, melynek házgazdásja a National Geographic lesz. A résztvevők közt szerepel a P&G vezérigazgatója, David Taylor, a P&G vezető fenntarthatósági tisztviselője, Virginie Helias, a Conservation International vezérigazgatója, Dr. M. Sanjayan, a Természetvédelmi Világalap amerikai egyesült államokbeli szekciójának vezérigazgatója, Carter Roberts és Clover Hogan, Jiaxuan Zhang, Kehkashan Basu és Vanessa Nakate éghajlatvédelmi aktivisták.

A P&G természetes éghajlatvédelmi megoldások bevezetésére és az évtized során a karbonsemlegesség elérésére vonatkozó új kötelezettségvállalásáról további információkért kérjük, látogasson el Multi Media Release weboldalunkra (https://releasd.com/pages/BiViMFjG9XYuS5fuWuVV3o4y6vtVh6FYcY7OAURAbas=). (folyt.)



2020. július 17., péntek 11:58

A P&G természetes éghajlatvédő megoldásokat vezet be az éghajlatváltozás megállítását célzó erőfeszítések előrehaladásának felgyorsítása érdekében, és működését karbonsemlegessé az évtizedben teszi (4. rész)
    Cincinnati, 2020. július 17., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit a Procter & Gamble-ről tudni kell…

A P&G világszerte megbízható és magas minőségű termékekkel áll a fogyasztók rendelkezésére. A vállalat vezető márkái közt szerepel többek közt az Always®, az Ambi Pur®, az Ariel®, a Bounty®, a Charmin®, a Crest®, a Dawn®, a Downy®, a Fairy®, a Febreze®, a Gain®, a Gillette®, a Head & Shoulders®, a Lenor®, az Olay®, az Oral-B®, a Pampers®, a Pantene®, az SK-II®, a Tide®, a Vicks® és a Whisper®. A P&G vállalatcsalád tagjai mintegy 70 országban működnek szerte a világon. A vállalatra és márkás termékeire vonatkozó legfrissebb információkért kérjük, keresse fel honlapunkat a következő internetes címen: http://www.pg.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200716005294/en/

Kapcsolat:
P&G médiakapcsolatok:

Maria Burquest
P&G, Global Communications
Burquest.mh@pg.com

Loukia Tzekaki
P&G, Europe Communications
Tzekaki.l@pg.com

Forrás: Procter & Gamble Company


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.