OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2020. július 28., kedd 11:56

FILM-ZENE koncert a Margitszigeten! Mesterművek Fellinitől és Rotától
    Budapest, 2020. július 28., kedd (OTS) - 100 éve, 1920. január 20-án született Federico Fellini, az Édes élet és az Országúton rendezőmestere. Születése centenáriumáról világszerte megemlékeznek. Magyarországon a Margitszigeti szabadtéri színpadon július 30-án (csütörtökön) egy nagyszabású, vizuális látvánnyal, filmrészletekkel kísért film-zene koncerttel kedveskednek a filmek rajongóinak. A koncert csak egy alkalommal és csak a Margitszigeten kerül előadásra!

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200728_001.jpg

Fellinit rendező-festőnek nevezték, filmjeinek állandó hangfestője Nino Rota filmzenéivel emlékezünk a halhatatlan mesterre, a szomorú bohócra a Margitszigeti szabadtéri színpadon.

Federico Fellini az egyik legnagyobb olasz filmes, akit első olaszként jelöltek rendezői Oscar-díjra, s négy alkotása is nyert a legjobb külföldi filmek között. A művész-rendező nevét világszerte számtalan intézmény őrzi, Budapesten a többi közt moziterem és a Római Kultúrbisztró.

A Margitszigeti filmzene koncerten a Hámori Máté vezette, a fiatalos, és dinamikus repertoárjáról is ismert Óbudai Danubia Zenekart a zeneszerző NINO ROTA unokaöccse Marcello Rota vezényli. A karmester közreműködésével, igazán különleges élményt kínál a megismételhetetlen esemény a Margitszigeten. A családi érték-örökség ápolásában jelentős részt vállaló zenész-karmestert a koncert programjának összeállítójaként és a zenei élmény autentikus közvetítőjeként köszönthet a magyar közönség.

Marcello Rota már nem először vezényli az Óbudai Danubia Zenekart, aki most egy különleges projekt, a Fellini 100 éves évfordulójára készített emlékezésre állította össze a Margitszigeti nyári színház kérésére a film-zene koncert programját, gazdag vizuális élmény kíséretében. A koncerten fellép Cristina Mosca olasz szoprán, aki az operaszerepei mellett szívesen vesz részt színházi produkciókban, különleges formációk, újfajta kezdeményezések előadásaiban.

Néhány, a koncerten felhangzó emblematikus alkotás a Fellini és Nino Rota párostól:
La Strada - Országúton
Le notti di Cabiria - Cabiria éjszakái
La dolce vita - Édes élet
Amarcord - Amarcord
Il Casanova di Federico Fellini - Fellini - Casanova

Jegyinformáció: https://szabadter.hu/programok/federico-fellini-100-filmzene-koncert

Ízelítő: https://www.youtube.com/watch?v=YdcW6HFaZRQ&fbclid=IwAR0H0ifA11aUCfbHohgqfQgWTJ32Xbei4zVpCs8-DRwQbjT
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.