OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2020. július 31., péntek 09:00

"Ha van hit, van megoldás is!" - Új helyszínen ugyan, de idén is lesz ZeneVarázslat Művészeti Tábor Várnagy Andreával
    Budapest, 2020. július 31., péntek (OTS) - A pandémia helyzettel kapcsolatos biztonsági szigorítások az idei nyári táboroknak sem kedveztek. Az elmúlt négy évben nagy sikerrel megszervezett ZeneVarázslat Nemzetközi Művészeti Tábor ez évi programja is veszélybe került, de köszönhetően a töretlen lelkesedésnek és elkötelezettségnek, új helyszínen ugyan, de idén is lesz ZeneVarázslat Művészeti Tábor. Várnagy Andrea, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész szakmai koordinálásával augusztus 2-a és 7-e között, közel negyven zenei pályára készülő, tehetséges zongorista fiatal vehet részt az öt napos programon, melynek Kisvárda és a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola ad otthont. A meghívott oktatók és előadók között olyan kiváló művész tart mesterkurzust Várnagy Andreával, mint a szintén Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Eckhardt Gábor.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200731_001.jpg

ZeneVarázslat - egy tábor, melyben a zene az összekötő kapocs

"Az idei ZeneVarázslat tábor szervezése nem volt könnyű feladat. Az utolsó pillanatig bizonytalan volt, hogy hol és milyen feltételekkel lehetséges annak megvalósítása. Az elkötelezettségünk és a jó ügy szolgálata azonban most is megsegített minket. Viszonylag rövid idő alatt sikerült a megváltozott feltételeknek megfelelően, egy új helyszínre leszervezni a teljes művészeti programsorozatot, amelyen a résztvevő tíz és húsz év közötti tehetséges fiatalok a zenei mesterkurzuson és koncerteken túl, drámapedagógiai-, táncművészeti-, valamint képzőművészeti foglalkozásokon is részt vehetnek. A koncepciónk lényege, hogy a tehetséggondozás és napi zongora gyakorlás mellett, összművészettel erősítsük az önkifejezési képességet, és segítsük a fiatalokat, hogy fejleszthessék többek között a színpadi jelenlétüket." - mondta Várnagy Andrea, a program főszervezője, a ZeneVarázslat Mozgalom alapítója.

Az idei tábor egyik különlegessége, hogy az inspirációs gyakorlatok alapjául a tavasszal megjelent ZeneVarázslat - Lélekhíd című CD hanganyaga szolgál, melyet Várnagy Andrea lányaival, Farkas Lilivel és Farkas Laurával készített.

Kultúrmisszió és zenei szolgálat

Várnagy Andrea a négykezes zongorázás egyik legjelentősebb képviselője a magyar zenei életben, munkásságát idén tavasszal Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki. A művésznő nevéhez számos nagyszabású esemény köthető, mint a ZeneVarázslat nemzetközi négykezes zongoraverseny, koncertek, kurzusok, előadások, melyek lényege, hogy az ifjúságot közelebb hozzák a klasszikus zene világához, különös figyelmet fordítva a hátrányos helyzetű fiatalokra. Elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a karantén alatt sem adta fel zenei szolgálatát, otthonában közel huszonöt, zenei kisvideót forgatott az Erzsébet Táborral közös szervezésben, hogy az érdeklődő fiatalok a négyfal között se maradjanak komolyzenei élmény nélkül.

Bővebb információ: www.zenevarazslat.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.