OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. augusztus 20., csütörtök 20:39

A Fővárosi Vízművek munkatársai augusztus 20-án sem pihennek
    Budapest, 2020. augusztus 20., csütörtök (OTS) -     A Fővárosi Vízművek munkatársai augusztus 20-án sem pihennek

    Csőtörések elhárításán dolgoznak szakembereink

A város alatt húzódó, több mint 5000 km hosszú vezetékhálózat felújítására fordítható források korlátozott volta miatt mind gyakoribbá válnak a vízellátásban és a közlekedésben is komoly fennakadásokat okozó csőtörések. A nyári időszakban, különösen a munkaszüneti napokon megnövekvő fogyasztás pedig még inkább növeli a meghibásodások számát. Sajnos az augusztus 20-i nemzeti ünnep sem kivétel ez alól.  Több kisebb hibajavítás mellett két kiemelt helyszínen is sérült vezeték helyreállításán dolgoznak munkatársaink.

Az ismétlődő csőtörésekkel terhelt Nagy Lajos király útján nem várta meg a vezeték a szeptemberre tervezett felújítást, az itt húzódó 200 mm átmérőjű vezetéknek a Nagy Lajos király útja 41b előtt végzett hibajavítása sajnos jelentős vízhiányt okoz a környéken. Bár a gyakori meghibásodások miatt társaságunk már fél évvel ezelőtt megkezdte a 45 éve fektetett 200 mm átmérőjű és a közel 80 éves 150 mm átmérőjű vezeték rekonstrukciójának előkészítését, a tervezést és a kivitelezés szervezését, a szükséges engedélyeztetési eljárások elhúzódása miatt azonban a 680 méter hosszan húzódó vezetékszakaszok felújítási munkálataira csak ősszel, várhatóan novemberi befejezéssel  kerülhet sor. Addig is mindent megtesznek munkatársaink, hogy minél előbb elhárítsák a keletkező hibákat, ezzel lerövidítve az érintetteknek okozott kényelmetlenséget és kellemetlenséget.

Ugyancsak csőtörés nehezíti a Vérmező út - Várfok utca kereszteződésében a közlekedést. A 150 mm átmérőjű vezeték javítása ugyancsak  jelentős vízhiánnyal és a jelenleg folyó feltárás eredményétől függően elképzelhető, hogy komoly forgalmi akadállyal is jár. Természetesen ezen a helyszínen is folyamatos munkavégzéssel igyekszünk a lehető leghamarabb helyreállítani a szolgáltatást és a forgalmi rendet is.        

Munkatársaink mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a péntek reggeli órákra mindkét helyen ismét zavartalanul folyjon a víz a csapokból.

Köszönjük az érintettek türelmét és megértését!

Fővárosi Vízművek

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.