OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. augusztus 31., hétfő 10:40

A NuScale Power történelmet írt: kis moduláris reaktorja az első ilyen reaktor, amely elnyerte az Amerikai Egyesült Államok nukleáris szabályozási hatóságának tervjóváhagyását (1. rész)
    Portland, Oregon állam, USA, 2020. augusztus 31., hétfő (Business Wire/OTS) - A szabályozási szempontból nagy jelentőségű jóváhagyás birtokában a NuScale megkezdte az SMR technológiájának ebben az évtizedben való piaci megjelentetését célzó munkát

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20200828005299/en/

A NuScale Power ma bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államok nukleáris szabályozási hatósága (U.S. Nuclear Regulatory Commission [NRC]) lezárta a vállalat áttörést képviselő kis moduláris reaktorjának (small modular reactor [SMR]) jóváhagyása céljából a hatósághoz benyújtott tervjóváhagyási kérelem (Design Certification Application [DCA]) átvizsgálásának 6. szakaszát (azaz az utolsó, végleges szakaszt), és kiadta a végleges biztonsági értékelési jelentést (Final Safety Evaluation Report [FSER]). Az FSER kiadásával lezárult a NuScale kis moduláris reaktora tervének műszaki szempontból való átvizsgálása és megtörtént a terv jóváhagyása. A NuScale tervjóváhagyási kérelme jóváhagyását követően az ügyfelek megkezdhetik a NuScale villamos erőművek tervezését, abban a biztos tudatban, hogy az NCR a biztonsági jellemzők áttekintése alapján jóváhagyta a NuScale terméktervét.

"A tervjóváhagyás kiadása nem csak a NuScale, hanem a teljes amerikai egyesült államokbeli atomenergia szektor számára mérföldkőnek számít, és fontos előrelépés a további, ezt követően megjelenő fejlett nukleáris technológiák szempontjából is. A jóváhagyás egyértelmű jele annak, hogy a NuScale és az Amerikai Egyesült Államok vezető szerepét játszik az SMR technológiák piaci bevezetése terén. A NuScale tervének jóváhagyása kiemelkedő eredmény, és ezúton is szeretnénk őszinte köszönetünket kifejezni az NRC-nek a szakértőik által elvégzett átfogó átvizsgálásért, az Amerikai Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának (Department of Energy [DOE]) az ország első kis moduláris reaktorának piaci bevezetését célzó, a magán és az állami szektor szereplőinek összefogásával megvalósított projekt elkötelezett támogatásáért, valamint azoknak a szakembereknek, akik számolatlan munkaórát fordítottak arra, hogy ez a kivételes termék létrejöhessen" - nyilatkozta John Hopkins, a NuScale elnök-vezérigazgatója. "Meg kell említenem azt is, hogy a Kongresszus által az utóbbi néhány évben biztosított költségtámogatásnak köszönhetően a NuScale gyorsabb ütemben tudta lefolytatni az NRC tervezési tanúsítványának megszerzésére irányuló folyamatot. A DOE SMR Programja kifejezetten ezzel a céllal került létrehozásra, és cégünk sikerét nagy mértékben elősegítette a Kongresszustól kapott hatékony, kétpárti támogatás."

A NuScale tervjóváhagyási kérelmének vizsgálatát 2016 decemberében fejezte be az NRC, és a jóváhagyást 2017 márciusában adta ki. Az átvizsgálási folyamat során bebizonyosodott, hogy a NuScale SMR terve nem megvalósíthatatlanul összetett, valamint az is, hogy a vállalat rendkívüli alaposággal elkészített kérelmet nyújtott be. Példaként megemlíthető, hogy az átvizsgálás 1., nagyon szigorú szakaszában, amely során 115 000 órán át vizsgálták a DCA-ban közölt adatokat, az NRC más tervjóváhagyási kérelmekhez képest jóval kevesebb kiegészítő információ benyújtása iránti kérést intézett a kérelem benyújtójához. A NuScale a Fluor támogatásával több mint 500 millió USA dollárt és több mint 2 millió munkaórát fordított a DCA elkészítéséhez szükséges információk összeállítására. A vállalat a 12 000 oldalt meghaladó terjedelmű DCA mellett ugyanakkor benyújtott 14 különálló témajelentést (Topical Report) is, amelyek összese mintegy 2 millió oldalnyi kiegészítő információt biztosítottak az NRC vizsgálatai céljára.

"Az NRC nagy lelkesedéssel fogadta azt a kihívást, amelyet a világon az első kis moduláris reaktor tervjóváhagyási kérelmének átvizsgálása képviselt, mely termék nem pusztán a NuScale, hanem a nukleáris ágazat egésze számára fontos mérföldkőnek számít. A NuScale nagyra becsüli az NCR által az ez alatt a több éves folyamat alatt a vállalat számára biztosított támogatást, és a kérelem feldolgozására fordított időt és erőfeszítést, valamint azt, hogy az egyes ellenőrzési feladatokat a hatóság sokszor már a kiszabott határidő előtt elvégezte. Az NRC-nél korábban hosszabb időn át foglalkoztatott alkalmazottként (ideértve az Új reaktorokért felelős hivatal (Office of New Reactors) vezetői tisztjét is), elmondhatom, hogy az FSER határidő előtti kiadása hihetetlen munkát takar az NRC összes alkalmazottja részéről - ideértve a műszaki vizsgálatot végző és a projektért felelős csapatot, a vezetőséget és a Bizottságot is" - fejtette ki Tom Bergman, a NuScale Regulatory Affairs (Szabályozási ügyek) egységének alelnöke.

A NuScale továbbra is feszített tempóban dolgozik az SMR technológia piaci bevezetésén, ideértve az ellátói lánc kialakítását, a szabvány erőművi tervek kidolgozását, az erőművi kiszállítási tevékenységek tervezését és az erőmű indítási és üzembehelyezési terveit. A vállalathoz egyre több megkeresés érkezik olyan hazai és nemzetközi ügyfelektől, akik a NuScale erőművét hosszú távú megoldásnak tekintik a különféle alkalmazások energiaigényének megbízható, biztonságos, megengedhető árú és működtetési szempontból rugalmas, karbonmentes kielégítésére. A NuScale már több szerződést is aláírt amerikai egyesült államokbeli, kanadai, romániai, cseh köztársaságbeli és jordániai szervezetekkel, és folyamatban vannak a tárgyalások hasonló megállapodások megkötéséről további szervezetekkel is. (folyt.)



2020. augusztus 31., hétfő 10:41

A NuScale Power történelmet írt: kis moduláris reaktorja az első ilyen reaktor, amely elnyerte az Amerikai Egyesült Államok nukleáris szabályozási hatóságának tervjóváhagyását (2. rész)
    Portland, Oregon állam, USA, 2020. augusztus 31., hétfő (Business Wire/OTS) -

    Amit a NuScale Powerről tudni kell…

A NuScale Power kifejlesztett egy új moduláris, könnyűvizes atomreaktort, amely alkalmas az áramfejlesztéshez, távfűtéshez, sótalanításhoz és egyéb hőfelhasználó ipari alkalmazásokhoz szükséges energia biztosítására. Ez az áttörést képviselő kis moduláris reaktor (SMR) magában foglal egy teljes mértékben gyári előállítású energiaellátó modult, a NuScale Power Module™-t, amely a nyomottvizes reaktortechnológia biztonságosabb, kisebb és skálázható verziójának alkalmazásával 60 MW elektromos energia előállítására képes. A NuScale terméke skálázhatósága révén - egy erőműben akár 12 egyedi energiaellátó modul is üzemelhet - karbonsemleges energiát biztosít, és a gigawattos méretű atomerőművek létrehozásához szükséges pénzügyi ráfordításnál jóval alacsonyabb költségű megoldást kínál. A NuScale többségi tulajdonosa, a Fluor Corporation globális mérnöki és beszerzési, valamint építőipari tevékenységet folytató vállalat, amely a kereskedelmi célú atomerőművek építése terén 60 évre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkezik.

A NuScale központja Portlandban, Oregon államban működik, és irodái megtalálhatók Corvallisban (Oregon); Rockville-ben (Maryland) Charlotte-ban (Észak-Karolina), Richlandben (Washington) és Londonban (Egyesült Királyság). Kövessen minket a Twitteren (@NuScale_Power), a Facebookon (NuScale Power, LLC) a LinkedInen (NuScale-Power) és az Instagramon (nuscale_power)! A NuScale új logóval, márkával és honlappal rendelkezik. Kérjük, nézze meg rövid videófilmünket (https://www.youtube.com/watch?v=5LVLImWGCQQ).

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200828005299/en/

Kapcsolat:

Médiakapcsolatok:
Diane Hughes, NuScale Vice President, Marketing & Communications
dhughes@nuscalepower.com
(C) 503-270-9329

Forrás: NuScale Power

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.