OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2020. szeptember 8., kedd 16:25

Rendhagyó tanévnyitó a Debreceni Egyetemen
    Debrecen, 2020. szeptember 8., kedd (OTS) - Felelősségteljes magatartást, az óvintézkedések betartását kérte a Debreceni Egyetem új polgáraitól a különleges helyszínen rendezett keddi tanévnyitón Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200908_002.jpg

- Erre a mai napra mindenképpen emlékezni fognak, hiszen ma lettek debreceni diákok. Polgárai annak a városnak, amely 1538-ban létrehozta a Református Kollégiumot, jogelődét a mai Debreceni Egyetemnek. Jegyezzék meg elődeink jelmondatát: "Orando et laborando", vagyis imádkozva és dolgozva. Ezt minden debreceni diáknak tudnia kell - hangsúlyozta Szilvássy Zoltán rektor a Főépület előtt tartott keddi ünnepélyes tanévnyitón.

A rendhagyó helyszínre, az egyetemi főépület előtti térre utalva kiemelte: ez jó alkalom arra, hogy szembenézzenek alma materükkel, a Tiszántúl emblematikus épületével, amelynek semmihez nem hasonlítható kisugárzása van.

- A mostani járványhelyzetben - mivel a fiatalokban a koronavírus tünetmentesen terjed -, jelentős részben Önökön múlik az, hogy meddig tudunk a hagyományos módon oktatni. Gondoljanak a szüleikre, nagyszüleikre, akik fokozott veszélybe kerülhetnek. A járvány terjedésének megelőzésében sokkal többet tehetnek, mint korábban bárki. Megfelelő távolságtartással, a maszk használatával és némi önmegtartóztatással tanuljanak, tehetségük és szorgalmuk legjavát adva, ugyanakkor a szabályok betartásával segítsék az intézmény további töretlen működését - kérte az elsőéveseket Szilvássy Zoltán.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ünnepi beszédében kiemelte, hogy az idei felsőoktatási felvételi eljárásban a jelentkezők 74 %-a járt sikerrel, közülük minden hetedik diák a Debreceni Egyetemen kezdheti meg tanulmányait.

- Magyarország nagy múlttal rendelkező, versenyképes, egyben legszebb intézményének hallgatójává váltak. Egy olyan egyetemen tanulhatnak, amely a nemzetközi rangsorok értékelése szerint is magas színvonalon képviseli hazánkat a különböző színtereken, ahol megszerezhető a tudás, amely azonban csak akkor lehet értékes, ha hasznosítható a gazdaságban és a társadalom javára egyaránt - jelentette ki Palkovics László.

A Debreceni Egyetem 14 karán 9000 elsőéves, összesen 30780 hallgató számára kezdődött meg a 2020/21-es tanév.

Kelt: Debrecen, 2020. szeptember 8.


     Debreceni Egyetem Sajtóiroda
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.