OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 19. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. október 2., péntek 13:00

A PTR Robots bemutatta a világ első mobil betegmozgató robotját, amely segítséget nyújt mind a betegek áthelyezésében, mind rehabilitációjukban
    Odense, Dánia, 2020. október 2., péntek (Business Wire/OTS) - A betegmozgató és rehabilitációs robot önjáró és intelligens - A dán kiszolgálórobot-gyártó vállalat, a PTR Robots bejelentette, hogy mostantól világszerte elérhető a betegek biztonságos mozgatását és rehabilitációját ellátó robotja. Az egészségügyi szakemberekkel közösen kifejlesztett PTR robot az első olyan önjáró, intelligens robotikai megoldás, amely rugalmasan képes közlekedni bármilyen egészségügyi vagy gondozási célokat szolgáló létesítményben. A robot segítséget nyújt a mozgásképtelen vagy mozgásukban korlátozott betegek áthelyezésében és rehabilitációjában, leveszi a terheket a szakszemélyzet válláról és felszabadítja őket a fokozottan munkaigényes feladatok végzése alól. A PTR robot alkalmazása ugyanakkor csökkenti a fertőzések kockázatát is, mivel egy beteg áthelyezéséhez a robot használata esetén elegendő egyetlen gondozó jelenléte.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20201001005084/en/

A PTR Robots robotja a Zealand Egyetemi Kórházzal (Zealand University Hospital) és az Attendo ápolási csoport által működtetett Vonsildhave Gondozóotthonnal (Vonsildhave Nursing Home) való szoros együttműködés keretében került kifejlesztésre. "A PTR robot tesztelése során tapasztaltak mély benyomást tettek ránk. Úgy gondoljuk, rendkívül érdekes lehetőségeket rejt magában a gondozóotthonok lakói és a betegek gondozása és rehabilitációja terén, és ugyanakkor ígéretes perspektívákat nyit meg a munkakörnyezet javítása szempontjából is" - nyilatkozta Soren Andersen, az Attendo ügyvezető igazgatója.

Egy tipikus kórházban négy fekvőbeteg közül egy nem képes önálló helyváltoztatásra, ezért mind az áthelyezése, mind a rehabilitációja során segítségre szorul. Ez a szükséglet még jellemzőbb a gondozóotthonokban. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint az ápolók körében a betegek mozgatása közben bekövetkező sérülések teszik ki az összes munkahelyi baleset egy harmadát.

"Betegmozgató és rehabilitációs robotunk iránt számos gondozóotthon, kórház és egészségügyi intézmény tanúsít fokozott érdeklődést. Ha egy idős ember eltöri a csípőjét, a robot segítségével akár közvetlenül a helyreállító műtétet követően is lábra tud állni. A robot ugyanakkor támogatja a betegeket a különféle egyéb műtéteket követően is az első lépések megtétele során" - magyarázta Lone Jager Lindquist, a PTR Robots vezérigazgatója.

A PTR Robots emelőrobotját kifejezetten olyan méretűre tervezték, hogy könnyen átférjen egy hagyományos méretű ajtón. Ez azt jelenti, hogy a robot a hagyományos, mennyezethez rögzített emelőszerkezeteknél jóval rugalmasabban és hatékonyabban használható.

A PTR Robots a kiszolgáló robotok piacát leányvállalatai, az UVD Robots és a GoBe Robots segítségével forradalmasító cég, a Blue Ocean Robotics leányvállalata.

"PTR Robots elnevezésű leányvállalatunk egy vadonatúj termékkategóriát hozott létre a betegmozgatás és -rehabilitáció terén, hasonlóan ahhoz, ahogyan UVD Robots nevű leányvállalatunk UV-fénnyel fertőtlenítő robotjai a fertőtlenítés terén jelentenek forradalmi előrelépést" - nyilatkozta Claus Risager, a Blue Ocean Robotics vezérigazgatója és a PTR Robots igazgatótanácsának elnöke.

Az UVD robotokat szerte a világon alkalmazzák fertőtlenítési célokra kórházak, szállodák, élelmiszer-feldolgozó üzemek, illetve különféle helyiségek tisztítására a gyógyszergyártó ágazatban, repülőtereken, vasútállomásokon, óvodákban és egyéb létesítményekben.

Amit a PTR Robots-ról és a Blue Ocean Robotics-ról tudni kell…

A PTR Robots a professzionális kiszolgáló robotok fejlesztése terén az egyik vezető vállalatcsoportnak számító Blue Ocean Robotics leányvállalata. Az egészségügyi, vendéglátóipari, építési és mezőgazdasági ágazat számára kiszolgáló robotokat fejlesztő és értékesítő Blue Ocean Robotics székhelye az Európa robotikai központjának számító dániai városban, Odense-ben található.

Sajtófotók: https://support.google.com/drive/answer/6283888?p=unsupported_browser&visit_id=637372319004115211-39

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201001005084/en/

Kapcsolat:

Merima Cikotic
Blue Ocean Robotics
mc@blue-ocean-robotics.com
+45 71-99-56-06

Forrás: PTR Robots

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.