OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. november 9., hétfő 12:42

A Celltrion közzétette a COVID-19-ben szenvedő, enyhe tüneteket mutató betegek kezelésére szolgáló potenciális gyógyszerjelölt, a CT-P59 hatásossági és biztonságossági adatait (1. rész)
    Incheon, Korea, 2020. november 9., hétfő (Business Wire/OTS) - A vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy a CT-P59-cel végzett kezelés hatására a kezelt betegek legalább 44%-kal gyorsabban gyógyultak fel a placebóval kezelt betegekhez képest - A vizsgálat keretében CT-P59-cel kezelt betegek közül ez idáig egyetlen beteg sem szorult kórházi kezelésre vagy egyéb antivirális terápiára a COVID-19 miatt - A CT-P59-t a kezelt személyek jól tolerálták, és a vizsgált populáció esetében nem merültek fel klinikailag szignifikáns biztonságossági problémák

    A Celltrion csoport ma bejelentette a CT-P59, egy COVID-19 elleni kezelésre szolgáló monoklonális antitest gyógszerjelölt I-es fázisú, folyamatban lévő klinikai vizsgálatának eredményeit. A Korean Society of Infectious Diseases (Fertőző Betegségek Koreai Társasága) 2020-as őszi konferenciáján 2020. november 5-én közreadott adatok COVID-19-ben szenvedő, enyhe tünetekkel rendelkező betegek esetében a CT-P59 ígéretes biztonságossági, tolerálhatósági és hatásossági profiljáról és vírusellenes hatásáról adtak képet.

A globális I-es fázisú klinikai vizsgálat randomizált, kettős vak, placebókontrollált, párhuzamos csoportokkal végzett vizsgálat, melynek célja a CT-P59 biztonságosságának, tolerálhatóságának és vírusellenes hatásának értékelése. A vizsgálatba SARS-COV-2-fertőzés enyhe tüneteit mutató 18 beteget vontak be, akiket három kohorszba randomizáltak, melyekben 15 beteg kapott CT-P59-at 20mg/kg-os dózisban az első kohorszban, 40mg/kg-os dózisban a második kohorszban és 80mg/kg dózisban a harmadik kohorszban, 3 beteg pedig placebót.

Az eredmények azt jelzik, hogy a CT-P59-cel kezelt betegpopuláció esetében körülbelül 44%-kal csökkent az átlagos klinikai felgyógyulási idő a placebót kapó betegek átlagos felgyógyulási idejéhez viszonyítva. A CT-P59-cel kezelt betegek közül egy sem szorult a COVID-19 miatti kórházi ápolásra vagy antivirális kezelésre. A vizsgálat középső szakaszában nem tapasztaltak a kezelés kapcsán felmerülő, szignifikáns súlyos nemkívánatos eseményt vagy a kezelés kapcsán bekövetkező, klinikailag szignifikáns, nemkívánatos eseményt.

"Ezek a pozitív és ígéretes hatásossági és biztonságossági adatok gyorsabb felgyógyulási időről adnak képet a COVID-19-ben szenvedő, enyhe tüneteket mutató betegek esetében" - nyilatkozta az Incheon Medical Centre Fertőző betegségek részlege Belgyógyászati osztályán dolgozó Jin Yong Kim professzor. "Izgatottan várom, hogy az e vizsgálat során kapott pozitív eredményeket követően a már folyamatban lévő II-es és III-as fázisú vizsgálat során további ígéretes eredményeket kapjunk."

A Celltrion a klinikai vizsgálat céljából már korábban benyújtotta az új kutatási gyógyszerrel (investigational new drug [IND]) folytatandó klinikai vizsgálatokra vonatkozó globális kérvényt, és további globális (beleértve Koreát is) II-es és III-as fázisú vizsgálatok lefolytatását tervezi. Továbbá a Celltrion elindított egy, a vírusnak való expozíciót követően érvényesülő profilaktikus hatást értékelő klinikai vizsgálatot is, hogy felmérje a gyógyszerjelölt fertőzésmegelőző hatását konfirmáltan SARS-CoV-2-fertőzésben szenvedő betegekkel érintkezésbe került személyek CT-P59-vel végzett kezelése hatásosságának meghatározása céljából.

- KÖZLEMÉNY VÉGE - (folyt.)



2020. november 9., hétfő 12:43

A Celltrion közzétette a COVID-19-ben szenvedő, enyhe tüneteket mutató betegek kezelésére szolgáló potenciális gyógyszerjelölt, a CT-P59 hatásossági és biztonságossági adatait (2. rész)
    Incheon, Korea, 2020. november 9., hétfő (Business Wire/OTS) -

    Megjegyzések a szerkesztő számára:

Amit a Celltrion Healthcare-ről tudni kell…

A Celltrion Healthcare elkötelezett innovatív és megengedhető árú gyógyszerek kifejlesztése iránt annak érdekében, hogy elősegítse a betegek modern terápiákhoz való hozzáférését. A cég termékei a legmagasabb minőségi színvonalat képviselő emlős sejttenyészeteket alkalmazó létesítményekben kerülnek előállításra, melyeket az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerfelügyelete (Food and Drug Administration [FDA]) által elfogadott jelenlegi helyes gyógyszergyártási gyakorlatnak (current Good Manufacturing Practice [cGMP]) és az Európai Unió által elfogadott helyes gyógyszergyártási gyakorlat irányelveinek megfelelően terveztek és építettek. A Celltrion Healthcare arra törekszik, hogy magas minőségű, költséghatékony megoldásokat kínáljon kiterjedt globális hálózata révén, amely több mint 110 országot fed le. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://www.celltrionhealthcare.com/en-us.

Amit a COVID-19-ről tudni kell…(1,2)

A koronavírusok (CoV) alatt olyan vírusok családját értjük, amelyek különféle betegségeket okoznak a megfázástól kezdve a súlyos betegségekig. A COVID-19 néven ismert betegség előidézője a koronavírusok egy új, 2019-ben felfedezett törzse, az új koronavírus (SARS-CoV-2), amely a jelenlegi világjárvány kiváltója.

A COVID-19 leggyakoribb tünetei a láz, a száraz köhögés és a fáradtság; egyes embereknél azonban egyéb tünetek is jelentkezhetnek, ideértve a légszomjat és a légzési nehézséget. A vírus által megfertőzött emberek többségénél csak enyhék vagy közepesen súlyosak a tünetek, az idős emberekben, illetve az egyéb betegségekben (mint például szív- és érrendszeri betegségek és cukorbetegség) szenvedőkben azonban gyakran a COVID-19 súlyos formája alakul ki.
Kérjük, a járványra vonatkozó legfrissebb információkról tájékozódjon az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization) honlapján: https://www.who.int/health-topics/coronavirus#tab=tab_1.

Amit a CT-P59-ről tudni kell…

A CT-P59-et a COVID-19 kezelésére potenciálisan alkalmas szerként antitest gyógyszerjelöltek szűrése és a SARS-CoV-2 vírus (ideértve annak mutálódott variánsát, a G-variánst is [D614G variant]) semlegesítése terén a legnagyobb hatékonyságot mutató jelöltek kiválasztása révén azonosították. A preklinikai vizsgálati adatok azt mutatták, hogy a kezelés során a gyógyszerjelölt 100-szoros csökkenést idézett elő a SARS-CoV-2 vírusterhelésben, valamint csökkentette a tüdőt érintő gyulladást is.(3)

Szakirodalmi hivatkozások
(1) Coronavirus. World Health Organization. Available at: https://www.who.int/health-topics/coronavirus#tab=tab_1 Last accessed: November 2020
(2) Coronaviruses. National Institute of Allergy and Infectious Diseases. Available at: https://www.niaid.nih.gov/diseases-conditions/coronaviruses Last accessed: November 2020
(3) A Celltrion adatbázisában rendelkezésre álló adatok

Kapcsolat:

Preetika Ramjoorawon
pramjoorawon@hanovercomms.com
+44 (0) 20 3817 6766

Zuzanna Grzeskiewicz
zgrzeskiewicz@hanovercomms.com
+44 (0) 7506 339043

Forrás: Celltrion

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.