OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. december 8., kedd 11:17

A UVD Robots elnyerte az EU 200 robot európai kórházakba való kihelyezésére vonatkozó pályázatát (1. rész)
    Odense, Dánia, 2020. december 8., kedd (Business Wire/OTS) - A kihelyezett UVD robotok feladata a Covid-19-járvány terjedése elleni küzdelem támogatása és a kórházban szerzett fertőzések számának csökkentése

    A UVD Robots és az UV-C fény segítségével fertőtlenítést végző önjáró, mobil robotok gyártója, a Blue Ocean Robotics ma bejelentették, hogy az Európai Bizottság Tartalmak, Technológiák és Kommunikációs Hálózatok Főigazgatósága (a továbbiakban "EU Bizottság") által kiírt pályázaton a UVD Robots-ot választották ki arra, hogy a koronavírus elleni küzdelem támogatása céljából önjáró, fertőtlenítő robotjaiból 200 darabot kihelyezzen az Európai Unió kórházaiba. Az EU Bizottság által elvégzett, a fertőtlenítő robotok technikai színvonalát és az alkalmazott technológia érettségét, a kihelyezési módszer minőségét, a műszaki támogatás válaszidejét, a karbantartást és a készülékek általános értékét vizsgáló áttekintés eredményei alapján a UVD Robots első helyen végzett a pályázók közt. A UVD robotok kihelyezése már meg is kezdődött az első tíz-egynéhány európai uniós országban, és a közeljövőben további tagállamokban is kihelyezésre kerülnek.

Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20201207005410/en/

A UVD robot a levegőben és a különféle felületeken lévő vírusokat és baktériumokat UV-C fény használatával elpusztító, önjáró, fertőtlenítő robot. A horvátországi Sziszek városában működő "Dr.Ivo Pedisic" nevet viselő általános kórház tizenöt műtőjében vetette be a UVD robotot, és a kórház által a fertőtlenítést követően elvégzett vizsgálatok során a műtőkben nem találtak mikroorganizmusokat. Márciusban a robotot áthelyezték a Covid-19 osztályokra, ahol azóta, hogy a robot végzi a fertőtlenítést, az osztályokon dolgozó kórházi személyzet mindössze egyetlen tagjának lett pozitív a Covid tesztje, szemben más osztályokkal, ahol 37 kórházi alkalmazott tesztje adott pozitív eredményt. Az olaszországi Abano Terme városában működő poliklinikán (Gruppo Poloclinico Abano) hat orvos fertőződött meg koronavírussal, mielőtt a UVD robot megkezdte munkáját a létesítményben. A UVD robot használatának megkezdése óta azonban egyetlen kórházi eredetű COVID-19-megbetegedés sem történt az orvosok, ápolók és a kórházban egyéb betegség miatt ápolt betegek körében. A robotok ez idáig világszerte már több mint 60 országban kerültek bevezetésre.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula Von Der Leyen egy nyilatkozatban a következőkről adott tájékoztatást: "Az Európai Bizottság EU forrásokból 200 fertőtlenítő robot beszerzését finanszírozza, amelyek különböző európai kórházakba kerülnek kihelyezésre a kórtermek fertőtlenítésében való segítségnyújtás céljából. Igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy ezekben a nehéz időkben támogassuk a kórházakat és a betegeket. És a jövőben további robotok is kihelyezésre kerülnek."

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a UVD Robots-ot választotta ki az EU Bizottság annak a pályázatnak a keretében, amelyről úgy tudjuk, hogy a kiszolgáló robotok beszerzésére vonatkozó eddigi legjelentősebb pályázati felhívás" - nyilatkozta Per Juul Nielsen, a UVD Robots vezérigazgatója. Ebben a kategóriában mi állítottuk elő az első robotot, és ezzel létrehoztuk az UV-C fény használatával fertőtlenítő, önjáró robotok globális szabványát. Egy ekkora megrendelés pedig további bizonyítéka UVD robotjaink hatékonyságának."

A UVD robot a levegőben és a különféle felületeken lévő vírusokat és baktériumokat célba vevő fertőtlenítést UV-C fény használatával végzi, és nagy mértékben csökkenti a betegségek terjedését azáltal, hogy a kórtermekben körülbelül 10 perc leforgása alatt elpusztítja a baktériumok és mikroorganizmusok 99,99 százalékát.

"Segítjük a Covid-19 terjedésének megakadályozását célzó küzdelmet, és egyben támogatjuk a kórházban szerzett fertőzések (Hospital Acquired Infections [HAI]) megakadályozását szolgáló prevenciót is" - fejtette ki Claus Risager, a UVD Robots anyavállalata, a Blue Ocean Robotics vezérigazgatója. "Ez a megrendelés lehetővé teszi számunkra, hogy még több támogatást nyújtsunk az egészségügyi ellátó személyzetnek, a kórházban ápolt betegeknek és hozzátartozóiknak ezekben a válságos időkben." (folyt.)



2020. december 8., kedd 11:17

A UVD Robots elnyerte az EU 200 robot európai kórházakba való kihelyezésére vonatkozó pályázatát (2. rész)
    Odense, Dánia, 2020. december 8., kedd (Business Wire/OTS) -

    Amit a UVD Robots-ról és a Blue Ocean Robotics-ról tudni kell…

A UVD Robots a világ egyik vezető professzionáliskiszolgálórobot-gyártó cége, a Blue Ocean Robotics egyedülálló márkája. A Blue Ocean Robotics további márkái közé tartozik a GoBe Robots és a PTR Robots. A kiszolgáló robotokat fejlesztő, előállító és értékesítő Blue Ocean Robotics székhelye Dániában, Odense-ben található.

A sajtóanyagok ide kattintva érhetők el.
https://support.google.com/drive/answer/6283888?p=unsupported_browser&visit_id=637430192915758794-11

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201207005410/en/

Kapcsolat:

Vállalati kapcsolatok:
Merima Cikotic
+45 7199 5606
mc@blue-ocean-robotics.com

Forrás: Blue Ocean Robotics

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.