OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. február 11., csütörtök 11:52

A Quotient Sciences felvásárolja az Egyesült Királyságban működő, szerződéses fejlesztési és gyártási szolgáltatásokat biztosító szervezetet, az Arcinova-t (1. rész)
    Nottingham, Anglia, 2021. február 11., csütörtök (Business Wire/OTS) - A gyógyszerfejlesztéseket és -gyártást felgyorsító Quotient Sciences bejelentette, hogy felvásárolta az Egyesült Királyságban működő, különféle szerződéses fejlesztési és gyártási és egyéb szolgáltatásokat biztosító szervezetet (contract development and manufacturing organization [CDMO]), az Arcinova-t. A több mint 40 évnyi tapasztalattal rendelkező, 160 alkalmazottat foglalkoztató Arcinova gyógyszerhatóanyagokkal, gyógyszeripari termékekkel és bioanalitikával kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt mintegy 200 gyógyszeripari és biotechnológiai cégnek világszerte.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20210209005141/en/

Az akvizíció révén bővül a Quotient szolgáltatási portfóliója, és lehetősége nyílik a gyógyszerhatóanyagokkal, gyógyszeripari termékekkel és klinikai vizsgálatokkal kapcsolatos tevékenységeinek egyetlen szervezetbe való integrálása - melynek eredményeként még inkább lerövidül az a 12-hónapos gyógyszerfejlesztési idő, amelyet a Quotient zászlóshajónak számító platformja, a Translational Pharmaceutics® biztosít. Az elkülönült adatsilók okozta nehézségek kiküszöbölésének és a különféle funkciók integrálásának köszönhetően a kiszervezett fejlesztési programok végrehajtása tovább egyszerűsíthető és gyorsítható, és ez összhangban van a Quotient-nek azzal a céljával, hogy a gyógyszermolekulákat a lehető leghamarabb gyógyításra alkalmas termékekké kell alakítani.

"Szeretnék gratulálni az Arcinova csapatának azért, hogy ilyen izgalmas üzleti tevékenységet építettek ki, és alig várom, hogy egyesíthessük erőinket. A két vállalkozás igen hasonló vállalati kultúrával rendelkezik, és mindkettő fő céljának tekinti, hogy segítse ügyfeleit a gyógyszermolekulák fejlesztésének gyorsításában a gyógyszerjelöltek kiválasztásától kezdve a különféle fejlesztési lépéseken át a kereskedelmi forgalomba hozatalig" - jelentette ki Mark Egerton, Ph.D., a Quotient Sciences vezérigazgatója. "Ugyanakkor szeretném felhasználni ezt az alkalmat, hogy megköszönjem magántőke-befektető partnerünknek, a Permira-nak az ambiciózus növekedési terveink megvalósítása érdekében nyújtott támogatást."

Ian Shott professzor, a Brit Birodalom Rendjének parancsnoka (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire [CBE]), az Arcinova társalapítója és ügyvezető elnöke a következőket nyilatkozta: "Cégünk a megalapítása óta arra törekszik, hogy egy olyan egyedi szervezetet építsen fel, amely felgyorsítja az új gyógyszerek fejlesztését a rászoruló betegek érdekében. Nagy örömünkre szolgál, hogy a fejlődés következő szakaszába léphetünk a Quotient-tel, amely tökéletes partnernek ígérkezik az Arcinova számára. A kiterjedt tudományos ismeretek, az agilitás, a rugalmasság és az ügyfelek kiváló kiszolgálása iránti elkötelezettség mindkét vállalat számára az alapvető értékeket jelenti. Nagy várakozássaI tekintek a Quotient csapatával és a Permira-val való közös munka elé, melynek célja még nagyobb érték megteremtése ügyfeleink számára."

Az ügylet részeként az Arcinova növekedését 2018 óta támogató kisebbségi tulajdonos, a BGF kilép a vállalkozás tulajdonosai közül. A BGF képviseletében Mark Bryant a következőket mondta: "Megtiszteltetésnek éreztük, hogy támogathattuk az Arcinova világelső CDMO létesítménye bővítését a cég növekedésének egy kulcsfontosságú szakaszában. A legjobbakat kívánjuk a csapatnak a Quotient Sciences-zel való együttműködést hozó új fejlődési fázisban."

A Quotient Sciences kizárólagos pénzügyi tanácsadója az RBC Capital Markets volt, a PwC pénzügyi és adózási átvilágítási szolgáltatásokat nyújtott számára, a Latham & Watkins pedig jogi tanácsadóként vett részt az akvizícióban. A BGF jogi tanácsadójának szerepét a Weightmans töltötte be. Az Arcinova pénzügyi tanácsadója a KPMG volt, jogi tanácsadója pedig a Womble Bond Dickinson. (folyt.)



2021. február 11., csütörtök 11:53

A Quotient Sciences felvásárolja az Egyesült Királyságban működő, szerződéses fejlesztési és gyártási szolgáltatásokat biztosító szervezetet, az Arcinova-t (2. rész)
    Nottingham, Anglia, 2021. február 11., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amit a Quotient Sciences-ről tudni kell…

A Quotient Sciences a gyógyszerfejlesztés és -gyártás felgyorsításával foglalkozó, vállalat, amely integrált programokat és egyedi igények szerint kialakított szolgáltatásokat biztosít a gyógyszerfejlesztés összes fázisában. A különféle gyógyszerfejlesztési tevékenységeket akadályozó elkülönült adatrendszerek képviselte korlátok lebontása révén értékes időt és pénzt takarítunk meg a gyógyszerek betegekhez való eljuttatásának folyamatában. Az ügyfeleink érdekében végzett minden munkánk azon a szilárd meggyőződésen alapul, hogy az ötletekből megoldásokat kell létrehozni, és a gyógyszermolekulákat a lehető leghamarabb gyógyításra alkalmas termékekké kell alakítani. Mert az emberiségnek megoldásokra van szüksége, és lehetőleg minél gyorsabban.

Amit az Arcinova-ról tudni kell…

Az Arcinova különféle szerződéses fejlesztési és gyártási, valamint egyéb szolgáltatásokat biztosító szervezetet (contract development and manufacturing organization [CDMO]), amely az életet megváltoztató gyógyszereket fejlesztő gyógyszeripari és biotechnológiai vállalatoknak biztosít világszerte támogatást. A több évtizedre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkező vállalat ötvözi az agilitást és a rugalmasságot annak érdekében, hogy innovatív megközelítéseket biztosíthasson a gyógyszeripari termékek fejlesztéséhez és gyártásához. Az Arcinova célja az, hogy értékes időt takarítson meg ügyfeleinek, lehetővé téve ezzel számukra, hogy minél gyorsabban forgalomba hozhassanak életet megváltoztató gyógyszereket.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210209005141/en/

Kapcsolat:
Jane Byram
SCORR Marketing
+1-512-626-2758
jane@scorrmarketing.com

Forrás: Quotie

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.