OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. április 8., csütörtök 11:30

A Trax a SoftBank Vision Fund 2 és a BlackRock által lebonyolított tőkebevonás során 640 millió USA dollár összegű forrást gyűjtött a kiskereskedelem digitális technológiák segítségével való átalakítása céljára (1. rész)
    San Francisco és Szingapúr, 2021. április 8., csütörtök (Business Wire/OTS) - A gépi látási technológiák terén vezetőnek számító Trax, amely alapjaiban formálja át a fizikai kiskereskedelmi árusítóhelyeket, 640 millió USA dollár összegű forrást gyűjtött a SoftBank Vision Fund 2(1) és egyik jelenlegi befektetője, a technológiai irányultságú alapokat kezelő BlackRock, Inc. vezetésével lebonyolított ötödik (E) körös tőkebevonási ügylete keretében. Ebben az elsődleges- és másodlagostőke-bevonási körben olyan befektetők is részt vettek, mint a meghatározott nyugdíjjuttatást nyújtó programokat működtető kanadai szervezetek közt a legnagyobbnak számító OMERS, valamint az IGV Sony Innovációs Alapja (Sony Innovation Fund)(2).

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20210407005100/en/

A Trax felhőalapú platformja, amely a pillanatról pillanatra változó árusítóhelyi körülményekről részletes, jól látható képeket biztosít, hozzájárul a fogyasztói csomagolt árukat (consumer packaged goods [CPG]) forgalmazó cégek és élelmiszereket árusító kiskereskedelmi vállalatok digitális átalakulásának felgyorsításához. A Trax megoldásai lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy bármilyen időpontban adatokon alapuló döntéseket hozhassanak és azonnali javító intézkedéseket hajthassanak végre. Ennek eredményeként a márkák és a kiskereskedők gyorsabb növekedést érhetnek el, csökkenthetik költségeiket, betekintést nyerhetnek a vásárlási szokásokba és sikeresen ösztönözhetik vásárlásra vevőiket. A gépi látást szolgáló saját fejlesztésű technológiái segítségével, fejlett IoT (dolgok internete) hardverre, igény szerint bármikor rendelkezésre álló munkaerőre és különféle vásárlási megoldásokra támaszkodva a Trax lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy az elképzelhető legjobb vásárlási élményeket biztosítsák vevőiknek.

"Azt tapasztaljuk, hogy a kiskereskedelmi ágazat minden eddiginél gyorsabb ütemben és mértékben vezeti be a digitális technológiákat" - mondta Joel Bar-El, a Trax ügyvezető elnöke és társalapítója. "A 2020-as év megpróbáltatásai ellenére üzleti tevékenységünk hatalmas lépésekkel haladt előre a Trax csapata kemény munkájának, odaadásának és kiemelkedő csapatszellemének köszönhetően. Számos különféle megoldást tartalmazó portfóliónk rendkívül alkalmas a fogyasztói viselkedésben bekövetkező változásokhoz gyorsan alkalmazkodó CPG márkák és a kiskereskedők összetett igényeinek kielégítésére. A most gyűjtött forrásoknak köszönhetően a Trax továbbra is magabiztosan folytathatja a kiskereskedelmi ágazat jövője érdekében végzett előrevivő tevékenységét, hozzájárulva a fizikai és digitális elemek olyan újfajta kombinációinak kialakításához, amelyek révén a szektor szereplői kiemelkedő vásárlási élményeket biztosíthatnak vevőiknek."

"Innovatív AI platformja és képfelismerő technológiái segítségével a Trax sikerrel optimalizálja a kiskereskedelmi árusítóhelyek működését, lehetővé téve a CPG márkák és a kiskereskedők számára, hogy hatékonyabb készletezési stratégiákat alakítsanak ki a rendelkezésükre álló adatok és elemzések alapján" - fejtette ki Chris Lee, a SoftBank Investment Advisers (Befektetési tanácsadás) egységének igazgatója. "Nagy izgalommal tekintünk a Trax csapatával való együttműködés elé, melynek célja termékkínálatuk további bővítése és új piacokra való belépés."

"A Trax már több mint egy évtizede építi kifinomult, AI-orientált, felhőalapú kiskereskedelmi platformját" - nyilatkozta Justin Behar, a Trax vezérigazgatója. "Annak idején munkánkat a kiskereskedelmi ágazatot célzó, újfajta gépilátás-megoldások kifejlesztésével kezdtük, és azóta folyamatosan bővítjük technológiáinkat a modern kiskereskedelmi ökoszisztéma átalakuló igényeinek kielégítése érdekében. A SoftBank, a BlackRock és más befektetők által a mostani tőkebevonási körben tett befektetések révén befolyt forrásokat csapatunk fejlesztésére, piacvezető szerepünk erősítésére, a kiskereskedelmi szektort szolgáló termékkörünk és szolgáltatásaink bővítésére és növekedésünk és innovációs munkánk következő szakaszának megalapozására fogjuk fordítani."

2010-ben való alapítása óta a Trax számos, az ágazat technológiai fejlődését szolgáló innovatív terméket fejlesztett ki. Tavaly a Trax elindított egy önálló polcfigyelő termékcsaládot és egy AI-alapú, vállalati szintű, dinamikus árukezelési/polcfeltöltés-támogató szolgáltatást annak érdekében, hogy segítse a márkákat és a kiskereskedőket az áruellátás folyamatosságának biztosításában a Trax Flexforce elnevezésű, igény szerint rendelkezésre álló piactér révén.

A Trax ötödik tőkebevonási köre során a befektetési ügynöki feladatokat a J.P. Morgan látta el.

A Trax kiskereskedelmi platformjára vonatkozó további információkért látogasson el a következő internetes címre: www.traxretail.com! (folyt.)



2021. április 8., csütörtök 11:30

A Trax a SoftBank Vision Fund 2 és a BlackRock által lebonyolított tőkebevonás során 640 millió USA dollár összegű forrást gyűjtött a kiskereskedelem digitális technológiák segítségével való átalakítása céljára (2. rész)
    San Francisco és Szingapúr, 2021. április 8., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amit a Traxről tudni kell…

A Trax küldetése annak lehetővé tétele a márkák és a kiskereskedők számára, hogy kiaknázzák a digitális technológiák kínálta előnyöket az elképzelhető legjobb vásárlási élmény biztosítása érdekében. A Trax kiskereskedelmi platformját igénybe vevő ügyfelek folyamatosan figyelemmel kísérhetik a polcokra kihelyezett áruk fogyását minden üzletben, miáltal arra összpontosíthatják erőfeszítéseiket, amiben a legjobbak, azaz hogy minél örömtelibb vásárlási élményt nyújtsanak vevőiknek. A világ vezető CPG vállalatai és kiskereskedői közül jó néhány használja a Trax dinamikus árukezelési, bolti készletezési, vevőelkötelezési, piaci felmérési, analitikai és polcfigyelő megoldásainak különféle szintjeit arra a célra, hogy minden árusítóhelyén pozitív vásárlási élményeket biztosítson és hatékonyan kiaknázza a bevételtermelési lehetőségeket. A gépi látás terén úttörőnek számító, az innováció és a kiemelkedő minőség iránt elkötelezett Trax továbbra is vezető szerepet tölt be az ágazatban a legmodernebb technológiák és önálló adatgyűjtési módszerek kidolgozása terén. A Trax globális vállalat, amelynek központjai az Amerikai Egyesült Államokban, Szingapúrban és Izraelben találhatók, és amely világszerte több mint 90 országban szolgálja ki ügyfeleit.

________________________________________
(1) E sajtóközlemény kiadásának időpontjában a SoftBank Group Corp. tőkebefektetéseket eszközölt annak érdekében, hogy lehetővé tegyen a SoftBank Vision Fund 2 ("SVF 2") számára bizonyos portfólióvállalatokba való befektetéseket. Az e sajtóközleményben szereplő információk kizárólag tájékoztatási célokat szolgálnak, és nem tekintendők semminemű alapban (ideértve az SVF 2-t is) való tulajdonosi részesedésre vonatkozó értékesítési vagy vételi ajánlatnak. Az SVF 2 külső befektetők tekintetében való zárása még nem történt meg, és az esetleges külső befektetők a zárás előtt további információkat fognak kapni az SVF 2-be való potenciális befektetéseket illetően.

(2) Az Innovation Growth Ventures Co., Ltd. (IGV) kezelője a Sony Innovation Fund és a Daiwa Capital Holdings

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210407005100/en/

Kapcsolat:
Trax sajtókapcsolatok:
Angelena Lufrano
trax@thekeypr.com
510-517-2842

Forrás: Trax

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.