OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. június 15., kedd 09:35

Magyar startup a VR világ élvonalában
    Tatabánya, 2021. június 15., kedd (OTS) - A Yaw VR, a magyar virtuális valóság mozgásszimulátor 2,7 millió dolláros eredménnyel, minden idők legsikeresebb VR kiegészítője lett a Kickstarteren

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210615_001.jpg

     Pimax, Yaw VR, Oculus. Június 7-e óta ez a legsikeresebb VR projektek új toplistája  a Kickstarter közösségi finanszírozó platform történetében. Ezzel a kis tatabányai cég nem kisebb nevet taszított le a dobogó második fokáról mint a Facebook által korábban 2 milliárd dollárért felvásárolt Oculust.

     A Yaw VR, április utolsó hetében indította el immár második kampányát a világ legismertebb közösségi finanszírozási oldalán, a Kickstarteren. A cég első terméke 3 évvel ezelőtt már sikeresen szerepelt az oldalon. Akkor a még éppen csak induló vállalkozás 200,000 dollárt gyűjtött, ami elegendő volt ahhoz, hogy a fiatal startup a Hiventures befektetésével kiegészítve sikeresen elinduljon az útján. Most, három évvel később, a cég új szimulátora, a Yaw2, szó szerint kirobbanó sikert aratott a gamerek körében. A cég által megjelölt 100,000 dolláros bevételi cél a kampány indítása után már 3 perc alatt teljesült és az első napon több, mint 500,000 dolláros bevétellel zártak. A cég elmondása szerint olyan nagy volt az érdeklődés az első percekben, hogy még a Kickstarter szerverei is felmondták a szolgálatot egy rövid időre.

     A kampány végére az összegyűlt pénzmennyiség meghaladta a 2,7 millió dollárt, ami átszámolva közel 800 millió forint. Ezzel az eredménnyel a projekt nem csak messze az eddigi legsikeresebb magyar közösségi finanszírozási kampány, de világszinten is számottevő eredmény, hiszen a Yaw VR ezzel 1. helyen áll a VR kiegészítők, 2. helyen a VR hardverek kategóriájában. A Kickstarter eddig elindított több, mint 500 000 projektje közül az előkelő 122. helyet szerezte meg a magyar startup.

     A cég tervei szerint a júniusi kampány zárás után szeptemberben kezdi el szállítani az első szimulátorokat.

A Kickstarter kampány linkje: http://kck.st/2PhMwDB

Kontakt:
Szigetlaki Zsolt, ügyvezető
Tel.: +36 70 452 7436
E-mail: info@yawvr.com
Web: https://www.yawvr.com/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.