OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. július 29., csütörtök 13:43

A TATÁR VILÁGBIRODALOMMAL SZEMBEN - címmel Székelyudvarhelyen rendezi soron következő nemzetközi tudományos konferenciáját a Magyarságkutató Intézet
    Budapest, 2021. július 29., csütörtök (OTS) - A konferencia az alábbi témaköröket járja körül: Erdély és a Székelyföld a tatárjárás idején, a székely-tatár viszony, a tatárjárás történeti, régészeti összefüggései; a tatárjárás pusztításai, annak következményei.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210729_001.jpg

Különösen érdekesek ígérkeznek azok az előadások, amelyek mongol szemszögből mutatják be a tatárok európai hadjáratát, valamint a Magyar Királyságból történő kivonulások okait. A konferencia arra is keresi a választ, hogy három nagy tatár betörési hullám ellenére miért is nem sikerült a mongol világbirodalomnak maga alá gyűrnie a Magyar Királyságot. De terítékre kerülnek olyan kérdések is, mint az Árpád-házi királylányok és a tatárjárás, vagy a muhi csatával kapcsolatos lokalizációs kérdések. Külön szekció foglalkozik a kunok és a tatárok viszonyával, a korabeli kun viselettel és fegyverzettel.

A konferenciát, amin 3 ország számos kutatóhelyéről érkező 22 kutatója tart előadást, Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások miniszterének videóüzenete és Gálfi Árpád Székelyudvarhely polgármesterének köszöntője után Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc alapítvány alapítója nyitja meg.

A konferenciáról a Magyarságkutató Intézet oldalain folyamatos képes és szöveges tudósítást láthatnak az érdeklődők. (Az előadásokat később teszi közzé az intézet) A konferencia programja itt érhető el (https://www.facebook.com/1908907959238697/posts/4060113384118133/?d=n).
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.