OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. augusztus 2., hétfő 08:00

Újra versenyben: a műegyetemi szakok többségére lehet pótfelvételivel jelentkezni
    Budapest, 2021. augusztus 2., hétfő (OTS) - Több mint negyven alap-, illetve mesterképzési szakon hirdet meg pótfelvételi jelentkezési lehetőséget a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME).

    Az előző évhez hasonlóan 2021 augusztus első hetében a pótfelvételi eljárás keretében több képzési terület alapképzési szakán is lehet állami ösztöndíjas helyre jelentkezni a Műegyetemen. A jelentkező csak abban az esetben élhet a pótfelvételi lehetőséggel, ha az idei általános felvételi eljárásban egyáltalán nem adott be jelentkezést, vagy egyetlen szakra sem nyert felvételt 2021 júliusában. A pótfelvételi keretében meghirdetett szakokról a felvi.hu pótfelvételi tájékoztató oldalán (https://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!IntezmenyiOldalak/intezmeny_lista.php?elj=21p) találnak információt a jelentkezők. A pótfelvételi jelentkezés határideje 2021. augusztus 8. éjfél, a jelentkezési feltételekről és az eljárásról is a felvi.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Bihari Péter oktatási rektorhelyettes a jelentkezési lehetőséggel kapcsolatban kiemelte: "A Műegyetem célja, hogy versenyképes, a munkaerőpiacon jól hasznosító tudással és képességekkel ruházza fel hallgatóit. A BME kihasználva a több kar és több képzési terület (természettudományi, műszaki, informatikai, gazdaságtudományi) nyújtotta előnyöket, már a tanulmányok kezdetétől fogva komplex ismereteket és szemléletet közvetít. Ennek eredményeképpen a Műegyetemen végző diplomások igen keresettek és nagyon jó helyzetből indulnak a munkaerőpiacon, ahogy azt a Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai (http://www.bme.hu/hirek/20210126/A_muegyetemi_diploma_erteke_idotallo_magas_jovedelemre_szamithatnak_az_itt_vegzettek) is bizonyítják" Bihari Péter hozzátette: "A Műegyetem szerteágazó nemzetközi kapcsolatai lehetővé teszik, hogy a hallgatók egyre nagyobb része külföldi részképzésben vegyen részt, illetve a hazai és multinacionális vállalkozásokkal kialakított képzési és gyakorlati együttműködések keretében a hallgatók már a képzés kezdetétől bekapcsolódhatnak különböző projektekbe és éles környezetben szerezhetnek tapasztalatot. A BME mindezek mellett közösség is, ahol a hallgatók a szakkollégiumok, öntevékeny körök keretében fejleszthetik képességeiket."

A Műegyetem magas átlagpontszámmal is nagy létszámú jelentkezőt vett fel a 2021. július 22-én lezárult felvételi időszakban és közel 5000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől az egyetemen, a pótfelvételi lehetősége mégis biztosított a szakok többségén.

A pótfelvételi jelentkezési lehetőséget biztosító BME karok tájékoztató oldalai és kari honlapjai az alábbi linkeken érhetők el:

Az Építőmérnöki Kar pótfelvételi információi és további információk az epito.bme.hu/potfelveteli2021 oldalon

A Gépészmérnöki Kar külön tájékoztató oldalt állított össze az alapképzésre (https://gpk.bme.hu/hu/cikkek/388), illetve a mesterképzésre (https://gpk.bme.hu/hu/cikkek/386) jelentkezőknek.

Pótfelvételi információk a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar (https://kozlekedes.bme.hu/) képzéseiről a Felvételizőknek szóló tájékoztatóban találhatók.

A Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar a környezetmérnöki alapképzési szakon hirdet meg pótfelvételit, amely szakról itt (http://www.ch.bme.hu/nyilthet2020/szakok-bemutatasa/) érhető el részletes tájékoztatás.

A Természettudományi Kar a matematika és fizika alapképzéseit hirdeti meg a pótfelvételi eljárásban, amelyek leírása itt (http://ttk.bme.hu/alapkepzes) érhető el.

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar pótfelvételihez külön tájékoztató oldalt (https://www.gtk.bme.hu/felvetelizoknek/potfelveteli-2021-1/) állított összes.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.