OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)










2021. augusztus 9., hétfő 09:11

Ébreszd fel a Benned rejlő felfedezőt! - Ismerd meg Magyarország legizgalmasabb helyeit!
    Budapest, 2021. augusztus 9., hétfő (OTS) - A National Geographic elkészítette Magyarország térképét - mindenki hozzá adhatja a kedvenc helyeit! - Felfedezőnek születtünk! A National Geographic egy olyan kezdeményezést indított útjára, amely során arra kérik a kalandvágyókat, hogy osszák meg a kedvenc magyarországi helyeiket a NatGeo térképén. Továbbá a National Geographic is ajánl olyan kivételes területeket, épületeket, amelyeket érdemes felfedezni. Az ajánlások között szerepel a Zselici Csillagpark a Gombos-hegyi pincesor, és persze a hortobágyi Kilenclyukú híd is!

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210809_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210809_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210809_004.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210809_005.jpg

A National Geographic csatorna egy olyan térképet hozott létre, amely Magyarország leginspirálóbb természeti, történelmi, kulturális kincseit mutatja be. A térkép azok számára készült, akik nyitottak a világra, akikhez közel áll a tanulás és a felfedezés; és persze azoknak, akik szívesen osztják meg saját felfedezéseiket másokkal. A térkép interaktív, ugyanis fotók, szöveges ismertetők feltöltésével bárki részt vehet a szerkesztésében.

Mindemellett, a térképen meg lehet tekinteni azokat az értékeket, melyeket a National Geographic csatorna ajánlj az építészet, természet, technológia, tudomány történelem kategóriákban.  A honlapon olyan egyedülálló, különleges tájak szerepelnek, mint például a lenyűgöző hangulatú kisoroszi szigetcsúcs, a több méter magas zagyvarónai fekete salakkúpok, és a Zselici Csillagpark, amely hazánk egyik utolsó olyan területe, ahol szabad szemmel több ezer csillag látható. Az építészeti látványoságok között megtalálható az Osztrák-Magyar Monarchia idején létesített, hatalmas hajmáskéri tüzérlaktanya, valamint a Gombos-hegyi pincesor, amely az UNESCO Világörökség része.

Az ajánlások között szerepel még - többek között- a tapolcai Malom-tó, a Gemenci erdő, a szegedi Boszorkánysziget, a Szelidi-tó, a kőszegi Hétforrás, a Kőrösi Csoma Emlékpark, a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára, a hortobágyi Kilenclyukú híd és a bagimajori szélmalom.

A National Geographic csatorna azokra is gondolt, akik szeretik az érdekes, izgalmas dokumentumfilmeket; és a tévé képernyőjén keresztül szívesen kalandoznak Magyarország határain túlra is. Augusztusban olyan izgalmas műsorokat lehet megtekinteni a NatGeón, mint a Múmiák királysága, Elhagyott építmények, Európa a magasból, továbbá elindul Bear Grylls: Sztárok a vadonban legújabb évadja is.

Térkép: https://felfedezonekszulettunk.hu/#terkep

Műsorok: https://www.natgeotv.com/hu/musorok/natgeo

*

Felfedezőknek! - A National Geographic műsorai:

Elhagyott építmények - vasárnaponként 21:00 órakor

A világ csak úgy hemzseg a lenyűgöző építészeti beruházásoktól. Ezek, ha sikeresnek bizonyulnak, boldogabbá teszik használóikat, ámulattal töltik el szemlélőiket és gazdaggá teszik a tervezőiket, kivitelezőiket. Egyes projektek azonban kudarcba fulladnak, és torzóként maradnak - gyakran finanszírozási nehézségek miatt, máskor politikai okok állnak a háttérben, nem ritkán pedig az a baj, hogy csupán a megrendelő hiúsága hívta őket életre, és már a tervek elkészülésekor látszott, hogy nem lesznek jók semmire.

A Múmiák királyság - vasárnaponként 22:00 órakor

A világ legősibb piramisainak árnyékában szenzációs felfedezést tesz egy archeológuscsoport: Dr. Ramadan Hussein és csapata egy teljesen érintetlen, kincsekkel teli temetkezési komplexumra bukkan a sivatag homokja alatt! Lehet, hogy a leletegyüttes új fejezettel bővíti a mummifikáció történetét, és sose sejtett titkokat árul el a fáraók korából? A képernyő elé szegező sorozatban Dr. Hussein és társai izgalmas tudományos nyomozásba kezdenek, dobogó szívvel sorra nyitva a szarkofágokat.

Bear Grylls: Sztárok a vadonban

Új évad - augusztus 18-tól szerdánként 22:00 órakor

Bear Grylls emeli a tétet! A világszerte ismert és kedvelt hivatásos kalandor ezúttal hollywoodi hírességeket is magával visz a vadonba, hogy kiderüljön: képesek-e megállni a helyüket a kulisszákon és a vörös szőnyegen túli világban? Vagy a hegyek, szakadékok és sivatagok kifognak rajtuk, és még akkor se tudják kitolni a fizikai és mentális határaikat, ha az életük múlik rajta?

Alaszka: A következő generáció - szerdánként 23:00 órakor

Alaszkában egyre többen lázadnak fel a társadalmi normák ellen, és megpróbálnak a saját szabályaik szerint élni, miközben meg kell birkózniuk a zord sarkvidéki klíma kihívásaival.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.