OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2021. augusztus 9., hétfő 13:57

Sajtóközlemény - Befejeződött az új galenikus gyógyszerek fejlesztését és innovatív gyártóüzem építését támogató projekt
    Budapest, 2021. augusztus 9., hétfő (OTS) - Az Egis Gyógyszergyár Zrt. GINOP-pályázaton nyert támogatással fejlesztett új galenikus készítményeket, melyek előállítására innovatív gyártóüzem is épült a vállalat körmendi telephelyén. Az új üzem 2019 nyarán kezdte meg működését. A projekt keretében végzett kutatások 2021-ben fejeződtek be.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210809_006.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210809_007.jpg

     Az Egis Európai Uniós forrásból, a GINOP-2.2.1. pályázat keretében konzorciumi partnereivel - a Pannon Egyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel és a Természettudományi Kutatóközpont veszprémi kutatócsoportjával - 2016. augusztusában 2,3 milliárd forint összegű támogatást nyert el új készítmények kutatására-fejlesztésére, valamint ezen termékek piacra kerülését segítő gyártókapacitás létrehozására.

A projekt keretében az Egis már ismert hatóanyagokra építve fejlesztett olyan új galenikus (krém, kenőcs, kúp, gél) gyógyszerkészítményeket, illetve gyógyszer-kombinációkat, amelyek vagy új formában teszik lehetővé a sikeres kezelést, vagy összetételük számít egyedinek.

A projekt részeként felépült 4000 m2 alapterületű új üzem megfelel a legszigorúbb minőségbiztosítási követelményeknek. Az új galenikus üzemben innovatív, félfolyamatos, számítógép által vezérelt gyártási technológia alkalmazására is lehetőség nyílt. A korábbi gyártóüzemhez képest további jelentős előrelépés, hogy az új, az eredetinél lényegesen nagyobb gyártóegység alkalmas az exportpiaci igények rugalmas követésére is.

A projekt négyéves futamideje során az Egis és konzorciumi partnerei összesen tíz fejlesztési témához kapcsolódóan végeztek alap- és alkalmazott kutatásokat, melyek nyomán három termék fejlesztése a projekt futamideje alatt befejeződött és ezek forgalomba is kerültek, további hét termék esetében pedig kialakításra került a végleges összetétel. Az Egis a projekt eredményeként megvalósult egyes innovációkra szabadalmi bejelentést tett.

További információ kérhető:

Bordás Veronika
szenior kommunikációs szakértő
Egis Gyógyszergyár Zrt.
+36 1 803 5555
bordas.veronika@egis.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.