OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. augusztus 12., csütörtök 10:05

OVB felmérés: népszerű a családtámogatási rendszer
    Budapest, 2021. augusztus 12., csütörtök (OTS) - A legnépszerűbb családtámogatási forma ma Magyarországon a Babaváró hitel és az otthonfelújítási támogatás, utóbbit 10 megkérdezett közül 9 ember ismeri. Ezeket követi ismertségben a CSOK, a legkevésbé pedig a diákhitel elengedéséről hallottak - derül ki az OVB Magyarország legfrissebb kutatásából.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210812_001.jpg

Magyarország piacvezető biztosításközvetítő cége, az OVB Vermögensberatung Kft. arra volt kíváncsi, hogy mennyire ismertek és népszerűek a hazai családtámogatási elemek, a megkérdezettek egy online felmérés kérdéseire kellett válaszoljanak.

A kutatásból kiderül, hogy a babaváró kölcsön lehetőségéről a médián keresztül értesültek először a legtöbben, de a felmérés alapján jelentős szerepe van a pénzügyi tanácsadóknak is az információk terjesztésében, ugyanis a megkérdezettek 25%-a tőlük ismerte meg ezt a támogatási formát. A babaváró kölcsön összegét, vagy annak egy részét a válaszadók 54%-a ingatlan vásárlására költötte, emellett a felújítási cél volt a legnépszerűbb elem, de megjelent 10%-ban a befektetési cél is.

A megkérdezettek 40%-a a hitelkérelmük elutasításától tartott leginkább és hasonlóan sokan féltek attól is, hogy kisebb összeget fognak kapni, mint amit megigényeltek.

A felmérésben résztvevők 43%-a egy, 23%-a kettő, 6%-a három gyermeket nevel és 10 családból közel háromban még nincs gyermek azok közül, akik felvették a Babaváró kölcsönt. A válaszadók több mint felének született már gyermeke a babaváró felvétele óta és 15%-uk most várja a gyermek érkezését, ami jól tükrözi a családtámogatási rendszer népszerűségét.

A megkérdezettek jelentős többsége 1, vagy 2 gyermeket tervez a jövőben és százból mindössze 1-2 családban terveznek 4 vagy több gyermeket. A babaváró igénylése és a kiutalás között eltelt idő hosszával a felmérésben résztvevők döntő többsége, 92%-a elégedett volt. Az OVB Magyarország kutatásából kiderül az is, hogy a kölcsönt felhasználók valamivel több mint fele a babaváró nélkül nem költött volna a lakására.

A babaváró összegét a felmérésben résztvevők 49%-a kiegészíti a kiadások miatt, nagyjából 20% nem tartja elegendőnek az összeget, de nem is tervezi azt kiegészíteni, közel 30% pedig azt válaszolta, hogy elegendő, nem kell kiegészíteni a lakáscél megvalósításához. A válaszadók közel fele nem vett igénybe a babaváró kölcsönön kívül egyéb családtámogatási formát, a diákhitel elengedését és az SZJA-mentességet az OVB Magyarország felmérésében résztvevők közül senki nem igényelte.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.