OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. augusztus 17., kedd 09:20

Föld körüli pályára állt a RadCube kisműhold
    Budapest, 2021. augusztus 17., kedd (OTS) - A C3S 3U CubeSat platformját 2021. augusztus 17-én, magyar idő szerint ma hajnalban, negyed négy után pár perccel sikeresen felbocsátották a Francia Guyana-i Kourou-ból, a Guyana Űrközpontból.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210817_001.jpg

A RadCube nevű kisműhold felbocsátó partnere a SAB Launch Services Srl., a hordozórakéta az Arianespace VEGA VV19 európai űreszköze volt. A sikeres startot követően az első, hazai ipari szereplő által létrehozott műhold állt Alacsony Föld körüli pályára. A műholdplatform jelenlegi küldetése során az ELKH Energiatudományi Kutatóközpont, az Imperial College London, az Astronika és az Európai Űrügynökség által fejlesztett tudományos műszereket hordozza. Az Űrügynökség a műhold féléves üzemeltetésére szerződött, de a C3S által fejlesztett műhold tervezett élettartama ezt többszörösen meghaladja.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.