OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. augusztus 18., szerda 16:07

Ami láthatatlan, az is megújul a rakparton
    Budapest, 2021. augusztus 18., szerda (OTS) - A Fővárosi Vízművek is csatlakozik a rakpart-felújításhoz

        Megkezdődtek az idei év legjelentősebb vízhálózati rekonstrukciójának előkészítő munkálatai. A Fővárosi Önkormányzat pesti alsó rakpartot érintő nagyszabású projektjeihez csatlakozva a Fővárosi Vízművek megújítja az Erzsébet híd és Margit híd között húzódó 1200 mm átmérőjű SENTAB-vezetéket.    

A Lánchíd és az alsó rakpart Parlament és Margit híd közti felújítása, valamint a RAK-PARK projekt kiegészítéseként a Kossuth tér és a Március 15. tér között, az alsó rakpart mintegy 3 kilométeres szakaszán épül új ivóvízvezeték.  

A Margit híd és Erzsébet híd között 1974-ben létesített főnyomóvezeték az akkori időkben legkorszerűbbnek számító feszített vasbeton anyagú SENTAB csövekből épült, melyek azonban lassan az 50 évre tervezett várható élettartamuk végéhez közelednek. A mostani felújításnak köszönhetően megelőzhetőek a város több pontján fektetett hasonló SENTAB-vezetékek esetében az utóbbi időben mind gyakrabban tapasztalható csőtörések.  

A Fővárosi Önkormányzat a Fővárosi Vízművek javaslatára az amúgy is jelentős felbontásokkal járó rakparti munkálatokhoz igazította a vezeték cseréjét. Mivel az egyébként is esedékes rekonstrukció a különböző beruházásokkal összehangoltan valósul meg, jelentősen lerövidül a Budapesten élők és közlekedők számára kényelmetlenséggel járó munkálatok ideje.

Fővárosi Vízművek
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.