OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. szeptember 17., péntek 11:02

Az Egon Zehnder globális felmérése megállapította, hogy bár a vezérigazgatók egyre inkább tudatában vannak az önismeret fontosságának, van még mit javítaniuk a kapcsolati képességeik és az alkalmazkodás terén (1. rész)
    Zürich, 2021. szeptember 17., péntek (Business Wire/OTS) - A mintegy 1000, a világ különböző országaiban dolgozó vezérigazgató részvételével lefolytatott felmérés eredményei szerint a közelmúltbeli társadalmi és gazdasági kihívások következtében az önvizsgálat és a fejlődés eddig példa nélkül álló szintet ért el, jelentős mértékben megváltoztatva a vezérigazgatók hozzáállását és vezetői szerepét

    A vezetési tanácsadási ágazat vezető nemzetközi cége, az Egon Zehnder szeptember 16-án közzétette a világ különböző országaiban dolgozó 972 vezérigazgató részvételével végzett felmérése eredményeit. A felmérés célja annak meghatározása volt, hogy hogyan változott a vezérigazgatói szerep, illetve hogyan módosultak a vezérigazgatókkal kapcsolatos elvárások a közelmúltbeli rendkívüli globális kihívások és az azok nyomán kialakuló tendenciák kapcsán. A felmérés rámutatott, hogy a legfontosabb vezérigazgatói prioritások közt élre került az önvizsgálat (önreflexió) és a személyes fejlődés, a vezérigazgatók egyre inkább tudatában vannak az önismeret fontosságának, és felismerték, hogy a jó vezetői teljesítmény és a siker kulcsa az emberi kapcsolataik fejlesztése.

Most, hogy a munkahelyi egyenlőség iránti egyre nagyobb igény és a hibrid munkavégzéssel kapcsolatosan felmerülő számos új elvárás drámai módon átalakította az üzleti kultúrát, a vezérigazgatóknak világszerte át kell értékelniük a szerepüket, meg kell találniuk alkalmazottaik elkötelezésének újfajta módjait és ki kell alakítaniuk azokat a módszereket, amelyek alkalmazásával képessé tehetik szervezetüket - és saját magukat is - arra, hogy megfeleljen a jövő üzleti kihívásainak. A vezérigazgatók ma már kulcsfontosságúnak tekintik saját fejlődésük priorizálását és alkalmazottaik belső energiaforrásainak kiaknázását az egyre összetettebb üzleti környezetben való sikeres munkavégzés szempontjából.

A felmérés legfontosabb megállapításai közé tartoznak a következők:

     -    A vezérigazgatók 90%-a arról számolt be, hogy egy, a hangjukat egyre gyakrabban hallató és egyre nagyobb mértékben eltérő véleménnyel rendelkező tagokból álló, egyre sokszínűbb csoportot kell irányítaniuk. Arra a kérdésre válaszolva, hogy a közelmúltban kialakult körülmények milyen hatást gyakoroltak szervezetükre, a legtöbb vezérigazgató kiemelte, hogy felgyorsult a döntéshozás és a változások üteme, és sokkal bizonytalanabbá váltak a gazdasági körülmények. Ezek a változások nagy mértékben hozzájárulnak azokhoz az üzleti életben érvényesülő összetett tendenciákhoz és gyors fejlődéshez, melyek következtében a vezérigazgatóknak egyre több, a teljesítményüket újfajta módokon és szempontokból megítélő érdekcsoport elvárásainak kell megfelelniük.

     -    Ma a vezetők 83%-a tekinti kulcsfontosságúnak saját vezetői stílusának megismerését és megfigyelését, szemben a 2018. évi, a "The CEOs: A Personal Reflection." című jelentésben szereplő 66%-kal. A vezérigazgatók egyre jobban igyekeznek fejleszteni az alkalmazkodóképességüket és a kapcsolati képességeiket, és egyre inkább törekszenek arra, hogy jobban megismerjék önmagukat. Elkötelezettek a különféle nézőpontokkal rendelkező emberek meghallgatása iránt, és egyre gyakrabban kérnek visszajelzéseket új forrásokból - ideértve a vezetőség tagjait, elnököket, mentorokat, tanácsadókat és más vezérigazgatókat. A női vezérigazgatókra jellemző, hogy nagyobb valószínűséggel kérnek visszajelzést több forrásból, és a férfi vezérigazgatókhoz képest nagyobb valószínűséggel hajlandóak iránymutatást kérni más vezérigazgatóktól, mentoroktól és családtagjaiktól.

     -    A vezérigazgatók 78%-ának az a határozott véleménye, hogy mindenképpen szükséges folyamatosan dolgozni saját maguk átformálásán, míg 2018-ban mindössze egyharmaduk vélekedett így. A vezérigazgatók avval is határozottan egyetértettek, hogy fontos a "kéz a kézben való utazás", azaz egy olyan fejlődési út, amelyen a vezetők hisznek abban, hogy a személyes fejlődésüknek és szervezetük növekedésének az integrálásával érhető el a legoptimálisabb változás. A felmérés legmeglepőbb eredménye az ezer megkérdezett vezető szinte egyöntetű egyetértése volt avval, hogy "vezérigazgatóként szükségem van mind a saját fejlesztésemet, mind a szervezetem fejlesztését biztosító képességekre".

     -    A vezérigazgatók kétharmada szerint az általuk is támogatott új társadalmi és gazdasági üzleti elvárások ellenére a döntéseik alapjául szolgáló legfontosabb mérőszámok változatlanok maradtak. Ennek az ellentmondásnak a fényében azonban nem egyértelmű, hogy a vezérigazgatók számára könnyű lesz-e ambícióik elérése, ha a legtöbbjük továbbra is elsősorban a hagyományos pénzügyi mutatók alapján hozza meg döntéseit.

     -    A nyitott végű kérdések elemzése azt mutatta, hogy mintegy 500 vezérigazgató, azaz a válaszadók több mint fele a kapcsolati képességeket kulcsfontosságú "gyengeségnek" tartja. A vezérigazgatók kevesebb mint fele (44%) nyilatkozott úgy, hogy teljes mértékben összhangban dolgozik a vezetőséget alkotó csapattal, és még ennél is kevesebben képesek tökéletes együttműködésre az igazgatótanáccsal - ami azt jelzi, hogy a vezetői szinten megnőtt a feszültség és nagyobb szükség van az együttműködésre. (folyt.)



2021. szeptember 17., péntek 11:03

Az Egon Zehnder globális felmérése megállapította, hogy bár a vezérigazgatók egyre inkább tudatában vannak az önismeret fontosságának, van még mit javítaniuk a kapcsolati képességeik és az alkalmazkodás terén (2. rész)
    Zürich, 2021. szeptember 17., péntek (Business Wire/OTS) -

    
"A vezérigazgatók felismerték, hogy a mostani, minden eddiginél összetettebb üzleti élet jelentős változtatásokat tesz szükségessé a vezetés terén, és hogy ezek a változtatások csak akkor lehetségesek, ha először önmagukba tekintenek és magasabb szintű önvizsgálatot megvalósítva felmérik képességeiket és személyes fejlődési lehetőségeiket. Ez a fajta befelé tekintés nem öncélú, hanem olyan tevékenység, amelyet csapataik, szervezetük és érdekcsoportjaik elvárnak a vezérigazgatóktól" - magyarázta Jill Ader, az Egon Zehnder globális elnökasszonya. "Most minden eddiginél fontosabb, hogy a hagyományos üzleti érzék mellett a vezérigazgatók magas szintű empátiával rendelkezzenek, mivel csak így tudják érzelmileg elkötelezni csapataikat és szervezetüket, megtalálni a megfelelő utat az igen összetett üzleti feltételek közepette és produktív, inspiráló munkahelyeket létrehozni."

"Ahhoz, hogy megfeleljenek a környezetük részéről felmerülő számos igénynek, a vezérigazgatók igyekeznek személyes tulajdonságaikat úgy fejleszteni, hogy jobban tudjanak alkalmazkodni, kapcsolatokat létesíteni és ápolni, és jobban ismerjék önmagukat" - hangsúlyozták Kati Najipoor-Schuette és Dick Patton, akik közösen vezetik az Egon Zehnder vezérigazgatói tanácsadó csoportját, és társszerzői voltak a felmérés alapján készült tanulmánynak. Manapság különösen fontos, hogy ezek a képességek egyensúlyban legyenek a hagyományos vezetői erősségekkel, a stratégiai tervezéssel és a töretlen teljesítményorientáltsággal. Ezeknek a képességeknek az elsajátításához a vezetőknek képessé kell válniuk mások meghallgatására, arra, hogy megbízzanak az érdekcsoportok egy kiterjedtebb hálózatában és minden eddiginél autentikusabban kommunikáljanak.

Ezeknek a képességeknek a fejlesztésével és a vezetésnek egy emberközpontúbb megközelítésével a vezérigazgatók nagyobb rugalmasságra lesznek képesek, javítani tudják vezetési készségeiket és alkalmazkodóképességüket, és ezáltal az általuk irányított szervezet is rugalmasabb és a változásokat jobban kezelő szervezetté válik.

További információkért az Egon Zehnder által a világ különböző tájain dolgozó 972 vezérigazgató bevonásával készített vezérigazgatói tanulmányról látogasson el a következő internetes címre: www.egonzehnder.com/it-starts-with-the-vezérigazgatók!

Amit az Egon Zehnderről tudni kell…

Az Egon Zehnder a világ egyik legelső vezetési tanácsadó cége, amely arra inspirálja a vezetőket, hogy emberi válaszokat találjanak a különféle összetett kérdésekre. A vezérigazgatók kiválasztásával és vezetői tevékenységével kapcsolatosan már több mint 55 éve tanácsadást biztosító cégként tudjuk, hogy egy vezérigazgató kiválasztása a vezérigazgatói pozíció betöltésére nem a folyamat végét jelenti. Ezért együttműködünk partnereinkkel abban, hogy hatékonyan és átfogóan megoldják a vezérigazgatói utódlással, vezetőfejlesztéssel és az új vezetők integrálásával kapcsolatos feladatokat. Segítjük a szervezeteket a vezetéssel kapcsolatos kihívások felismerésében és legyőzésében, és őszinte visszajelzésekkel és a problémák átlátását biztosító információkkal támogatjuk a vezetőket abban, hogy megismerjék magukat és sikeresen betölthessék szerepüket. A 37 országban működő 68 irodánkban alkalmazott 525 tanácsadónk mindegyike korábban ipari és egyéb vezetői pozíciókat töltött be, és e tapasztalataikra támaszkodva zökkenőmentesen együttműködő csapatként dolgoznak a különböző országokban és iparágakban, mindenkor biztosítva minden egyes ügyfelünk számára a cégünk birtokában lévő kiemelkedő szaktudást és támogatást. Hiszünk abban, hogy ügyfeleinkkel együttműködve képesek vagyunk a legjobb vezetési megoldások biztosításával átformálni az embereket, a szervezeteket és a világot.

További információkért látogasson el honlapunkra (www.egonzehnder.com) és kövessen minket LinkedIn-en és Twitter-en!

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210915005058/en/

Kapcsolat:
Stacy Drumtra, Chicago, Global Marketing Co-Lead
stacy.drumtra@egonzehnder.com | T: +1 312 805 6736

Martin Klusmann, Berlin, Global Marketing Co-Lead
martin.klusmann@egonzehnder.com | T: +49 1702360101

Forrás: Egon Zehnder

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.