OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. szeptember 27., hétfő 11:25

Az Illumination és a Nintendo közzétette a Super Mario Bros. animációs film filmszínházi bemutatásának dátumát és a szereplők hangját kölcsönző színészeket felsoroló listát (1. rész)
    Santa Monica, Kalifornia állam, USA és Kiotó, Japán , 2021. szeptember 27., hétfő (Business Wire/OTS) - Az Illumination (székhely: Santa Monica, Kalifornia állam, USA; alapító és vezérigazgató: Chris Meledandri) és a Nintendo Co., Ltd. (székhely: Kiotó, Minami-ku, Japán; képviselő igazgató és elnök: Shuntaro Furukawa, a továbbiakban "Nintendo") ma bejelentették, hogy Super Mario Bros. videójátékon alapuló új animációs filmjük világszerte a 2022-es év végi ünnepi időszakban kerül a filmszínházakba. Észak- Amerikában a Universal Pictures a filmet 2022. december 21-én mutatja be; a más országokban és régiókban való megjelenés dátumait később fogják közölni. A film készítését a Universal Pictures és a Nintendo közösen finanszírozza.

    A két vállalat ugyanakkor közzétette a karakterek hangját kölcsönző színészeket felsoroló listát is: Mario (Chris Pratt), Peach hercegnő (Anya Taylor-Joy), Luigi (Charlie Day), Bowser (Jack Black), Toad (Keegan-Michael Key), Donkey Kong (Seth Rogen), Cranky Kong (Fred Armisen), Kamek (Kevin Michael Richardson) és Spike (Sebastian Maniscalco). A színészek kiválasztásakor a fő szempont az volt, hogy hűen tudják érzékeltetni az egyes karakterek egyedi személyiségét.

Az új animációs film Illumination által megbízott producere Chris Meledandri, a Nintendo által megbízott producere pedig Shigeru Miyamoto lesz. A rendezők Aaron Horvath és Michael Jelenic lesznek, akik korábban már dolgoztak együtt a Teen Titans Go! animációs sorozat és a Teen Titans Go! To the Movies film készítésén. A film forgatókönyvét Matthew Fogel írja, akinek eddigi munkái közt megtalálható a The LEGO Movie 2: The Second Part és az Illumination hamarosan bemutatásra kerülő, Minyonok: Gru színre lép című filmje.

"Mario és Luigi a popkultúra két legkedveltebb hőse, ezért nagy megtiszteltetés számunkra, hogy lehetőséget kaptunk a Shigeru Miyamotóval és a Nintendo hihetetlenül ötletgazdag csapatával való szoros együttműködésre e karaktereknek egy olyan animációs mozifilmben való életre keltése céljából, amely semmiben sem lesz hasonlítható az Illumination által eddig készített filmekhez" - nyilatkozta Chris Meledandri, az Illumination alapítója és vezérigazgatója, a Nintendo külsős igazgatója.

"A Chrisszel és tapasztalt csapatával való együttműködésünknek nem pusztán az a célja, hogy elkészítsük a videójáték mozgóképes változatát, hanem hogy egy olyan szórakoztató filmet alkossunk, amely életre kelti a filmvásznon a Super Mario Bros. szereplőit, és így mindenki számára lehetővé teszi, hogy élvezze a szereplők mulatságos kalandjait, függetlenül attól, hogy ismeri-e magát a videójátékot vagy sem. A munka során ez idáig számos építő ötlet született, nagyon jól haladunk, és sokat tanulunk egymástól, de tisztelettel kérjük a Super Mario Bros. rajongóit, akik reményeink szerint alig várják, hogy a játék karaktereit a filmvásznon láthassák, hogy még egy kicsit legyenek türelemmel a premierig" - mondta Shigeru Miyamoto, képviselő igazgató, a Nintendo kreatív vezetője.

     -    A szinkronszínészek listája
Mario - Chris Pratt
Peach hercegnő - Anya Taylor-Joy
Luigi - Charlie Day
Bowser - Jack Black
Toad - Keegan-Michael Key
Donkey Kong - Seth Rogen
Cranky Kong - Fred Armisen
Kamek - Kevin Michael Richardson
Spike - Sebastian Maniscalco
??? - Charles Martinet
(folyt.)



2021. szeptember 27., hétfő 11:25

Az Illumination és a Nintendo közzétette a Super Mario Bros. animációs film filmszínházi bemutatásának dátumát és a szereplők hangját kölcsönző színészeket felsoroló listát (2. rész)
    Santa Monica, Kalifornia állam, USA és Kiotó, Japán, 2021. szeptember 27., hétfő (Business Wire/OTS) -

        -    Amit a Super Mario Bros. animációs filmről tudni kell…

Az Illumination részéről Chris Meledandri, a Nintendo részéről pedig Shigeru Miyamoto közreműködésével készülő Super Mario Bros. animációs film a tervek szerint a 2022-es év végi ünnepek idején kerül a filmszínházakba. A film észak-amerikai premierje 2022. december 21-én lesz. A más országokban és régiókban való megjelenés dátumait később fogják közölni. A film készítését a Universal Pictures és a Nintendo közösen finanszírozza, a forgalmazást pedig világszerte a Universal Pictures végzi.


     -    Amit az Illuminationről tudni kell…

Az Oszkár-díjra® jelölt Chris Meledandri által 2007-ben alapított Illumination a szórakoztató ágazat egyik vezető animációsfilm-készítő cége. A vállalat franchise-ai közt minden idők négy legsikeresebb animációs filmjeiből kettő is szerepel, és kedvelt, emlékezetes és egyedi karaktereket felvonultató, világszerte népszerű és a globális kultúra részét képező, ikonikus márkái világviszonylatban 6,25 milliárd USA dolláros bevételt hoztak a cégnek. Az Illuminationt a Fast Company a világ egyik leginnovatívabb vállalatának ítélte.


     -    Amit a Nintendo-ról tudni kell…

A Nintendo Co., Ltd., melynek székhelye Kiotóban, Japánban található, számos világszerte ismertté vált franchise (köztük a Mario™, a Donkey Kong™, a The Legend of Zelda™, a Metroid™, a Pokémon™, az Animal Crossing™, a Pikmin™ és a Splatoon™) megalkotója, és integrált hardver és szoftvertermékei szintén kiemelkedően sikeresek. A Nintendo célja az, hogy egyedi, intuitív szórakoztatást biztosítson mindenki számára olyan videójátékok gyártása és forgalmazása révén, mint például a Nintendo Switch™ rendszercsalád. Ennek érdekében a cég különféle, okoseszközökön használható alkalmazásokat fejleszt és működtet, továbbá számos partnerrel működik együtt egy sor egyéb szórakoztatási projekten (ideértve a vizuális tartalomkészítést és a tematikus vidámparkokat). A Nintendo ez idáig több miint 5,1 milliárd videójátékot és több mint 800 millió hardveralkotórészt adott el világszerte. A Nintendo Entertainment System™ több mint 30 évvel ezelőtti elindítása óta a Nintendo küldetése nem változott: célja az, hogy olyan egyedi szórakoztatást biztosítson, amely a világon mindenhol mosolyt csal az emberek arcára.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210923006003/en/

Kapcsolat:

Illumination:
Sarah Levinson Rothman
sarah.rothman@ledecompany.com
917-623-6060

Nintendo:
Eddie Garcia
egarcia@golin.com
213-335-5536
vagy
Cindy Gordon
cindgo02@noa.nintendo.com
650-226-4040


Forrás: Illumination and Nintendo Co., Ltd.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.