OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. október 7., csütörtök 09:48

Az Alerzo ötszörös éves tranzakciónövekedést ért el Nigéria informális kiskereskedőinek kiszolgálása terén (1. rész)
    Szingapúr és Ibadan, Nigéria, 2021. október 7., csütörtök (Business Wire/OTS) - A technológia átformálja a kiskereskedelmi ágazatot, amelynek szereplői nagyrészt nők - Nigéria egyik leggyorsabban növekvő B2B startup vállalata, az Alerzo október 6-án bejelentette, hogy évesített szeptemberi ügyleti volumene meghaladta a 155 millió USA dollárt, azaz 2021 eleje óta több mint ötszörösére nőtt.

    A vállalat idén nyáron végrehajtott első (A körös) forrásgyűjtése óta az Alerzo B2B (vállalatok közti) piactere mintegy megkétszerezte az árbevételét és egy olyan fizetési üzletágat épített ki, amely ma már minden hónapban több mint 400000 tranzakciót dolgoz fel.

Adewale Opaleye ("Ade") Ibadanban, Nigéria harmadik legnagyobb városában hozta létre az Alerzo-t 2019-ben. A vállalat több mint 150000 informális kiskereskedelmi üzletet támogat - melyeknek mintegy 90%-át nők működtetik - ingyenes, azonos napi kiszállítással, készpénz nélküli fizetéssel és egyéb olyan digitális szolgáltatásokkal, amelyek növelik az üzletek nyereségességét és ugyanakkor egyszerűbbé teszik az üzlettulajdonosok életét.

"Azért hoztam létre az Alerzo-t, hogy segítsek az édesanyámnak, aki egyedülálló anyaként két informális kiskereskedelmi üzletet működtetett, hogy felnevelhessen engem és három testvéremet. Az Alerzo létrehozása előtt be kellett zárnia az üzleteket, és órákat kellett utaznia, hogy az üzlet működtetéséhez szükséges készleteket megvásárolja" - emlékezett vissza Opaleye, aki fizikát tanult Nigériában és számítástechnikát Kínában. "A nőket gyakran kirabolják, mivel az utcán csellengő fiatal fiúk tudják, hogy a kiskereskedelmi üzletek működtetőinél sokszor van készpénz. Alkalmazni akartam a Kínában tanultakat, hogy jobbá tegyem a dolgozó anyák életét Nigériában."

Idén nyáron az Alerzo felvásárolta a Shago Payments-et, hogy felgyorsítsa azt az átalakulást, melynek eredményeként az Alerzo egy B2B piactérből egy teljes körű szolgáltatást nyújtó technológiai platformmá válik. A Shago, amelyet a fizetési szektorban veteránnak számító Sabastine Enechi alapított, felgyorsítja az Alerzo belépését a digitális termékek és pénzügyi szolgáltatások piacára. A Shago-nak a vállalat fizetési üzletágába, az AlerzoPay-be való integrálása révén az Alerzo olyan új digitális szolgáltatásokkal tudja kiszolgálni az informális kiskereskedelmi üzleteket, mint például a mobiltelefonegyenleg-feltöltés; számlafizetés és cégek közti átutalások.

Santie Botha, a dél-afrikai Capitec Bank elnöke nemrégiben csatlakozott az Alerzo igazgatótanácsához független vezető igazgatóként. "Azért lettem az Alerzo igazgatótanácsának tagja, mert inspiráló hatással volt rám Ade élettörténete, és mert osztozom az Alerzo az iránti elkötelezettségében, hogy segítse az afrikai dolgozó nők felemelkedését" - mondta Botha.

Iyinoluwa Aboyeji, a Flutterwave és az Andela társalapítója és az Alerzo tanácsadó bizottságának tagja a következőket nyilatkozta: "A legtöbb vállalkozás sokat beszél a pénzügyi és gazdasági inklúzióról, aztán fogja magát, és üzleti erőfeszítéseivel a kereskedelmi téren igen fejlett nagyvárosokat célozza meg, mint Lagos vagy Nairobi. Az, hogy az Alerzo erőfeszítéseit a fő piacokról kizárt, de kereskedelmi szempontból életképes közösségekre összpontosítja olyan kisvárosokban, mint Ibadan, példaértékű és a jövőt előre vetítő kezdeményezés. Rendkívül inspiráló számomra, hogy olyan közösségeket igyekeznek támogatni, amelyek valóban ki vannak zárva a gazdasági élet fősodrából."

Aboyeji mellett az Alerzo tanácsadó bizottságának két olyan tapasztalt felső vezető is a tagja, akik többek közt a KKR-nél, a Facebooknál, a Wellington Managementnél és a Galaxy Digitalnál dolgoztak.

Christina Sass, az Alerzo egyik befektetője, és az Andela társalapítója elmondta: "Az Alerzo egyike azoknak a ritka társadalmi (avagy szociális) vállalkozásoknak, amelyeknek egyértelmű és fontos társadalmi küldetése jó pénzügyi teljesítménnyel párosul."

Szeptemberben az Alerzo kiterjesztette tevékenységét Nigéria középső (Middle Belt elnevezésű) területére és északi régióira, és most már Abujában és Kanóban is tevékenykedik. A vállalat tervei szerint a következő év vége előtt már Nigéria egészét ki fogja tudni szolgálni. (folyt.)



2021. október 7., csütörtök 09:48

Az Alerzo ötszörös éves tranzakciónövekedést ért el Nigéria informális kiskereskedőinek kiszolgálása terén (2. rész)
    Szingapúr és Ibadan, Nigéria, 2021. október 7., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    
Amit az Alerzo-ról tudni kell…

Az Alerzo, amelynek székhelye Szingapúrban és a nigériai Ibadanban található, egy teljes körű szolgáltatást nyújtó technológiai és szolgáltatási platform, amely átformálja Nigéria informális kiskereskedelmi üzleteinek működését. Az Alerzo támogatásával a kiskereskedők megrendelhetik készleteiket, amelyek gyorsan leszállításra kerülnek, fogadhatnak és teljesíthetnek készpénz nélküli fizetéseket, jobban nyomon követhetik a nyereségességet és hozzáférhetnek egy számos digitális szolgáltatást (például mobiltelefonegyenleg-feltöltést, számlafizetést és cégek közti átutalásokat) kínáló portfólióhoz. Látogasson el honlapunkra (www.alerzo.com) vagy kövessen minket a LinkedIn-en, illetve további információkért az Alerzo-ról kérjük, lépjen érintkezésbe velünk: IR@alerzo.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211006005148/en/

Kapcsolat:
Debra Cope, +1-202-468-3814, PR@Alerzo.com


Forrás: Alerzo


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.