OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. december 6. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2021. október 26., kedd 09:47

Hiánypótló képes betűkalauz segíti az olvasástanulást az idei tanévtől
    Budapest, 2021. október 26., kedd (OTS) - Az iskolát kezdő gyerekek 30%-a nem tudja még teljesen elkülöníteni a beszédhangokat, ami megkeseríti az olvasástanulást. A jelenleg elérhető olvasástanítási segédanyagok hátránya, hogy nem teremtenek vizuális kapcsolatot a betűk és a hangok között, így a gyerekek nehezen tudják felidézni a betűkhöz tartozó hívóképeket.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20211026_006.jpg

A Micskei Detti által összeállított, hiánypótló képes betűkalauzban a betűk mellett olyan képek állnak, amelyek kezdőhangja és az alakja is megegyezik a betűvel. Könnyen megjegyezhetővé teszi a betűket, játékosan fejleszti az óvodások és a kisiskolások hangtudatosságát. Számos fejlesztőpedagógus és tanító ajánlja, mivel szilárd alapokat teremt az olvasás tanulásához, és kedvezően befolyásolhatja a gyerekek olvasáshoz való viszonyát és szövegértését is.
A betűkalauz része lesz egy oktatási reformot megcélzó kutatási projektnek, amit Dr. Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus vezet.

További információ:
Micskei Bernadett
https://betuk.hu
+36303855545
sziasztok@betuk.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.