OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. december 1., szerda 16:10

Műtrágya vásárlási Black Friday-t hirdet a Nitrogénművek Zrt.
    Pétfürdő, 2021. december 1., szerda (OTS) - A Nitrogénművek Zrt. elkötelezett a magyar mezőgazdaság és szereplői támogatásában. Erre figyelemmel hamarosan különleges és egyedi akcióval fog jelentkezni kizárólag a magyar termelők részére. Az akció keretében a vállalat felajánlja a 2022 január 01-től május 31-ig  Pétfürdőn legyártandó műtrágya teljes mennyiségét a magyar gazdáknak és kereskedőknek. Legjobb tudomásuk szerint ez a mennyiség messze nem fogja fedezni a termelők igényeit, ezért a beérkező megrendelések sorrendjében fogják a termelőket kiszolgálni.

    Ahhoz, hogy a termelők jól tudjanak dönteni, a műtrágyapiacon kialakult, valós piaci helyzettel is tisztában kell lenniük, ehhez is segítséget kívánnak nyújtani. A földgáz világpiaci árszintje idén csaknem tízszeresére nőtt a múlt évihez képest, ami rendkívül nehéz helyzetbe hozta a műtrágya gyártókat szerte Európában. Becsléseik szerint több mint 1 millió tonna műtrágya hiányzik a közép-európai régióban, ami tovább nehezíti az ellátást. Magyarországon a nyugati országokhoz viszonyítva alacsonyabb áron értékesítenek műtrágyát.

Mint felelős magyar vállalat, a Nitrogénművek Zrt. felajánlja a teljes gyártási kapacitását 2022 január 01-től május 31-ig a magyar mezőgazdaság szereplői részére, azaz az év első felében legyártott műtrágya teljes mennyiségét a magyar gazdák és kereskedők kaphatják meg. Amennyire lehetősége van erre, a vállalat biztosítja a magyar mezőgazdaság számára a műtrágya igényét egy egyedi értékesítési akció, Black Friday keretében, amikor mindenki számára lehetőség nyílik az európai műtrágya árszinthez képest alacsonyabb áron vásárolni műtrágyát. Így minden magyar gazda biztosíthatja műtrágya szükségletét a tavaszi szezonra a Nitrogénművek Zrt. termelési kapacitása erejéig. Ezen felül, a Nitrogénművek Zrt. vezetősége felhívja minden partnere figyelmét, hogy folyékony műtrágya esetében a társaság korlátozott mennyiségben fog tudni ajánlatot tenni logisztikai korlátok miatt.

"Még csak a tél küszöbén járunk, így tartani lehet attól, hogy az időjárás hidegebbre fordultával együtt a földgáz tovább drágul. Ennek következtében pedig a műtrágya ára még magasabb szintre emelkedhet. Ezért azt tanácsoljuk kedves partnereink részére: ne vállaljanak kockázatot azzal, hogy kivárnak a vásárlással, hanem biztosítsák be magukat a tavaszi szezonra. Aki most vásárol, elkerülheti a gázár okozta további kockázatot egy vártnál hidegebb tél esetén" - hívta fel a figyelmet a Nitrogénművek Zrt. vezetősége.

Pétfürdő, 2021. 12. 01.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.