OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2022. szeptember 29., csütörtök 10:36

Az Óbudai Egyetem a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének (IASP) tagja lett
    Sevilla, 2022. szeptember 29., csütörtök (OTS) - Kiemelkedő szakmai programjával került a rangos nemzetközi szervezetbe a magyar felsőoktatási intézmények közül az elsők között az Óbudai Egyetem - tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente, az intézmény rektora. A Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének (International Association of Science Parks and Areas of Innovation, IASP) 39., a sevillai PCT Cartuja Tudományos és Technológiai Parkjában tartott éves közgyűlésén vette át a tagságot igazoló dokumentumot az Óbudai Egyetem rektora szeptember 29-én.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220929_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220929_002.jpg

     Az Óbudai Egyetemet a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének tagjává választották, amelyet kiemelkedő szakmai programjával ért el az intézmény. Egyedülálló módon, három helyszínen hoz létre tudományos és innovációs parkot Magyarországon: Székesfehérváron mechatronikai, Kaposváron okosipari, Zsámbékon pedig jövőipari innovációs profillal. Az IASP vezetése értékelve az Óbudai Egyetem szerteágazó, több tudományterületet felölelő koncepcióját - amely így három magyarországi régiót is bekapcsol a kutatás-fejlesztési hálózatba - fogadta tagjai közé a hazai műszaki felsőoktatás egyik vezető intézményét.
     Az 1984-ben alapított IASP a világ legnagyobb innovációs hálózata, 78 ország mintegy 400 tudományos parkját és 117 ezer innovatív vállalatot fog össze, az európai divízió közel 160 tagot képvisel - hívta fel a figyelmet Prof. Dr. Kovács Levente kiemelve, hogy az Óbudai Egyetem számára nemcsak megtisztelő a tagság, de a tapasztalatcsere és a naprakész információk nagy segítséget nyújthatnak az egyetem számára a tudományos parkok kialakítása során.
     A Tudományos és Technológiai Parkok Szövetségének (TTPSZ) elnöke, Mórucz Norbert mindezekhez hozzátéve elmondta: a 2022 áprilisában Budapesten megrendezett Európai Divízió Ülést követően újabb történelmi mérföldkő a magyar innovációs ökoszisztémában, hogy immár három magyar tudományos és innovációs park vált a szervezet tagjává. Az Óbudai Egyetem mellett a Testnevelési Egyetemért Alapítvány által alapított Sport Life Science Park Nonprofit Kft., valamint a Soproni Egyetem és a TAEG Zrt. által tervezett Faipari és Erdészeti Tudományos és Innovációs Parkja is a nemzetközi szervezet tagja lett. A nemzetközi példák és a sikeres üzleti modellek adaptálása Magyarországon eredményes, a nemzetközi szervezet és a közösség elismerése hiteles fokmérője a magyar modell megvalósításának.

Sevilla, 2022. szeptember 29.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.