OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. november 10., csütörtök 11:30

Képzésfejlesztés 4 milliárdos támogatással az Óbudai Egyetemen
    Budapest, 2022. november 10., csütörtök (OTS) - A nemzetközi versenyképesség, a digitalizáltság, valamint az energiahatékonyság növelése a célja annak az Óbudai Egyetemen induló projektnek, amelyet Prof. Dr. Kovács Levente rektor ismertetett november 10-én. Magyarország kormánya 3,931 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít a Széchenyi Terv Plusz keretein belül a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve megvalósítására létrehozott alapból az intézmény képzési színvonalának emelésére.

    A Covid-járvány rámutatott arra, hogy az oktatás terén is minél rugalmasabb és minél gyorsabban alkalmazkodni kész kompetenciákra van szükség - hangsúlyozta a sajtónyilvános projektnyitó eseményen Prof. Dr. Kovács Levente.  A "Gyakorlatorientált képzésfejlesztés az Óbudai Egyetemen az Ipar 4.0 jegyében" című pályázat legfontosabb elemei között van a digitális oktatás feltételeinek javítása, az ehhez kapcsolódó tananyagok, a készségek és kulcskompetenciák, valamint a műszaki háttér fejlesztése, emellett az építési beruházások esetében a zöld átállás is.

A magyar műszaki felsőoktatás meghatározó, gyakorlatorientált egyetemeként célunk az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelő piaci szereplők minél intenzívebb bevonása - emelte ki a rektor. Mint fogalmazott: Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve a pandémia okozta károk enyhítésére, így többek közt a felsőoktatás feltételeinek kedvezőbbé tétele érdekében született meg, a most fennálló energiaválság ugyanakkor még indokoltabbá teszi az energiahatékonyság növelését - húzta alá Prof. Dr. Kovács Levente.

Az elnyert forrásokból infrastrukturális fejlesztések, előadótermek átépítése, új kompetenciafejlesztő képzések kialakítása, legalább háromszáz digitális tananyag elkészítése, oktatólaborok, stúdiók létrehozása a teljes egyetemi gerinchálózat korszerűsítése, audiovizuális előadók fejlesztése, valamint digitális eszközök beszerzése szerepel a célok között. A digitális infrastruktúra és készségfejlesztés 2,2 milliárd forintból valósulhat meg - tájékoztatott a rektor.

Az oktatási-képzési infrastruktúra fejlesztésének része a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon és az Ybl Miklós Építéstudományi Karon megvalósuló nyílászárócsere, valamint az energia-hatékony napelemes rendszer kiépítése. A gyakorlati oktatást szolgáló épületek energia-hatékony átalakítására összesen több mint 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre. A projektben 130 fős tantermi kapacitásnövelés és közel 5300 négyzetméter energiahatékonyságot fokozó épületinfrastruktúra megújítása valósul meg. A gyakorlati képzésfejlesztési célok közt szerepel többek közt a duális képzési együttműködések kiterjesztése a határon túlra, az oktatók, hallgatók számára tudománykommunikációs, nyelvi, innováció-menedzsment, a kutatás-fejlesztés, valamint a vállalkozói készséget fejlesztő képzések erősítése. Mindez 191 millió forintból valósulhat meg.

A projekt további célja, hogy az egyetem hozzájáruljon a magyar felsőoktatási rendszer teljesítményének fokozásához, fenntarthatóságához, valamint a képzések és gazdasági igények közötti kapcsolatok erősítése, a kompetenciák javítása által segítse elő az egyetemi polgárok változó munkaerő-piaci helyzethez való alkalmazkodását, az intézmény számára pedig a nemzetközi mobilitást, a hallgatói létszám növelését, valamint a nemzetközi rangsorokban való előrelépést.

A pályázat címe és száma:
"Gyakorlatorientált képzésfejlesztés az Óbudai Egyetemen az Ipar 4.0 jegyében. RRF-2.1.2-21-2022-00019

A projektről bővebben a www.uni-obuda.hu  oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Tóth Ildikó kommunikációs munkatárs
E-mail: sajto@uni-obuda.hu
Tel.: +36 70 489 7356
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.