OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. november 22., kedd 11:50

Klaszter EXPO Start
    Budapest, 2022. november 22., kedd (OTS) - 2022. november 22-én, Budapesten, az Óbudai Egyetemen került megrendezésre a Magyar Klaszterközösség szervezésében a Magyarországon debütáló Klaszter EXPO Start konferencia és kiállítás.

    A rendezvény célja volt, hogy minél szélesebb kör megismerhesse a klaszterek szektorokon átívelő kapcsolatrendszerét és kiterjedt szakértői bázisát, amelyben nap, mint nap a hazai vállalkozások támogatásán, valamint a szakpolitikai és szabályozási környezet hatékonyabbá tételén dolgoznak.

A rendezvényen szakmai előadások és moderált kerekasztal beszélgetések során bemutatásra kerültek a klaszterek által kínált hazai és nemzetközi üzleti, technológiai és piaci értékek és a bennük rejlő potenciálok.

A klaszterek a különböző iparágak kiemelkedő és magas bizalmi szintű képviselőinek szakmai közösségei. A piacvezérelt, üzleti fókuszú közös tevékenységek katalizátorai, ezért bennük koncentrálódik az iparági tudás legjava, a legújabb technológiai innovációk és a kiemelkedő jó gyakorlatok. A klasztertagság pedig egyfajta kompetencia és technológia transzfert biztosít, mely gyors és hatékony kapcsolati utakat jelent klaszteren belüli, klaszterközi, országos és európai szinten is a vállalkozások számára.
Szakértői előrejelzések alapján várható, hogy 2030-ra a bruttó hazai össztermék 10%-át együttműködésben működő gazdasági szereplők adják majd. Ezáltal, valamint a piaci szereplők együttműködésének felértékelődése révén a hazai és nemzetközi támogatások tekintetében, a hazai klaszterek Magyarország gazdaságának fontos mozgatói lesznek a jövőben.

A Klaszter EXPO Start konferencia és kiállításon részt vettek hazánk legaktívabb iparági klaszterei, melyek lefedik a teljes gazdaságot. A szakmai programot, a klasztereket és tagjaik innovációit bemutató kiállítás egészítette ki. A  kiállításon bemutatkoztak a stratégiai iparágakat képviselő, klaszterfejlesztésben kiemelten tapasztalt klasztermenedzsment szervezetek, amelyek egyesítik a magyar klaszterek által felhalmozott tudást, tapasztalatot és egységesen prezentálták értékeiket.

További információk: www.magyarklaszterek.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.