OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2023. február 1., szerda 10:00

Londonban, a Clapham Grand színházban vendégszerepelt az Átrium társulata január végén: két alkalommal adták elő David Javerbaum Isteni végjáték című darabját.
    Budapest, 2023. február 1., szerda (OTS) - Az előadás főszereplőjét, Alföldi Róbertet a szerző, David Javerbaum is köszöntötte személyes levélben a vendégjáték alkalmából, hozzátéve: felvillanyozza a tudat, hogy művét Budapesten a magyar közönség ilyen nagy szeretettel fogadja. A londoni előadásokat követően az alkotók közönségtalálkozót tartottak, amelyen az előadással kapcsolatos gondolatok mellett a helyi magyar közösség széttartására hívták fel a figyelmet.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230201_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230201_002.jpg

Elhangzott: sokan nem is tudtak a vendégjátékra érkező produkcióról, mivel nincs a helyi magyar közösségnek olyan platformja, fóruma, amely mindenkihez elér. Mint kiderült, sokan tudatosan nem is keresik honfitársaik társaságát, elriasztja őket a közösségi oldalakon elharapózó mentalitás, a kulturált vita lehetetlensége. Többen panaszolták, hogy a meglévő platformok kihaltak, mivel a résztvevők nem is a tartalomra reagálnak, hanem egymás helyesírását, fogalmazását kritizálják. Az egyik néző, mint mondta, elszokott attól, hogy emberek nem hagyják végigmondani egymás gondolatait, közbevágva akarnak túllicitálni egymáson, és az érvek meghallgatása helyett csípőből ítélkeznek. Mindemellett a résztvevők egyhangúan dicsérték az előadás nagyszerű hangulatát, az általa felvetett kérdéseket, és sokan fejezték ki vágyukat, hogy rendszeresen legyen ehhez hasonló program Londonban, vagy akár Manchesterben, Birminghamben.

Az Isteni végjáték azért volt megvalósítható, mert nem kellett díszletet szállítani: az Átrium műszaki csapata a Clapham Grand saját és bérelt eszközeivel helyben reprodukálta a produkció terét, és a helyi sajátosságokhoz technikailag adaptálta az előadást - hangzott el a beszélgetésen. Mindemellett angol nyelvű felirat is kísérte a produkciót - többen köszönetet mondtak azért, hogy angol ajkú kísérőik is jól tudtak szórakozni, ugyanis a magyar vonatkozású poénok egy részét az alkotók a feliratban angol és nemzetközi referenciára cserélték.

Ennek alapján bővül az Átrium Budapesten tartózkodó angolul beszélő külföldieket is ellátó repertoárja, Az Őrült Nők Ketrece, az Egy, kettő, három, a Mefisztó és a Frivol mellett márciustól az Isteni végjáték egyes budapesti előadásait is kíséri angol nyelvű feliratozás.

Az Isteni végjáték - Egy este a Mindenhatóval című Átrium-produkció február 11-én ünnepli ötvenedik előadását, immár Budapesten.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.