OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. február 6., hétfő 17:03

A SYNTAGMA CAPITAL kizárólagos tárgyalásokat folytat a Nexans LAN/adatközpont ("LAN/DC") és távközlési/üvegszálas ("FTTx") üzletágainak megvásárlásáról. (1. rész)
    Brüsszel, 2023. február 6., hétfő (Business Wire/OTS) - A Syntagma Capital ma bejelentette, hogy kizárólagos tárgyalásokat folytat a Nexans SA vállalattal a LAN/adatközpont ("LAN/DC") és távközlési/üvegszálas ("FTTx") üzletágainak megvásárlásáról. A vállalat optikai szálas és réztechnológián alapuló intelligens csatlakozási megoldásokat tervez, gyárt és forgalmaz okosépületekhez, valamint adatközpontok és távközlési szolgáltatók számára. A vállalat székhelye Franciaországban, Párizsban található, és körülbelül 680 alkalmazottat foglalkoztat a Franciaországban, Belgiumban, Németországban, Görögországban, Marokkóban és Kínában működő 8 üzemében, és több mint 100 országban körülbelül 200 millió eurós bevételt ért el.

    A tervezett tranzakció a szokásos zárási feltételek teljesülésével, beleértve az üzemi tanácsok tájékoztatását és a velük való egyeztetést, valamint az egyéb hatósági jóváhagyásokat, várhatóan 2023 első félévének végére valósul meg.

"Örömmel tölt el bennünket, hogy a menedzsmenttel való partnerséggel az üzletág tovább növekedhet. Az adatkezelés gerincének biztosítása izgalmasnak ígérkezik. Annak ellenére, hogy az egyesülési és felvásárlási piac kihívásokkal teli, továbbra is találunk vonzó tőkebefektetési lehetőségeket, miközben az eladóknak olyan értékesítési lehetőségeket kínálunk az összetett leválasztásokhoz, amelyekben a két leglényegesebb tényező a gyorsaság és a biztonság. Ez a tranzakció a legújabb részesedésszerzésünk, és jól tükrözi a Syntagma üzletszerzési stratégiáját, amely révén a megszerzett üzletágak előnyt kovácsolnak abból, hogy az új tulajdonos segítségével a növekedés új szintre lép" - mondta el Sebastien Kiekert Le Moult, a Syntagma vezető partnere.

Christopher Guérin, a Nexans vezérigazgatója kijelentette: "Nagyon örülünk annak, hogy a Telecom Systems üzletágban dolgozó kollégáinknak a Syntagma Capital új stratégiai helyet biztosít, és ezáltal hozzájárulhatnak az új befektetésekhez és a vállalat növekedéséhez. Ez a hatékony kombináció jelentős lehetőségeket tartogat mind a munkavállalóknak, mind az ügyfeleknek. Szeretném megköszönni a csapatoknak az eddig végzett kiváló munkát, és bízom a további fejlődésükben."
"Az, hogy a Systagma képes összetett részesedésszerzést lebonyolítani kulcsfontosságú volt abban, hogy különbözzünk másoktól. A vállalat jelentős növekedési lehetőségeket tartogat az elkövetkező évekre" - mondta el Frank Coenen, Syntagma-partner. "Arra számítunk, hogy a vállalat kiterjedt technikai tudását, globális jelenlétét és erős ügyfélkapcsolatát felhasználva felgyorsíthatjuk növekedését, mind szerves úton, mind pedig a kulcsfontosságú termékterületeken és földrajzi területeken végzett célzott egyesülési és felvásárlási befektetések révén."

A tranzakcióban részt vevő Syntagma csapat tagjai: Sebastien Kiekert Le Moult (vezető partner), Frank Coenen (partner), Benjamin Dahan (partner), Jo?o Pilecco (elnökhelyettes) és Ludovic Ruffenach (vezető munkatárs).

A Willkie Farr & Gallagher jogi tanácsadást nyújtott a Syntagma számára, a PWC pénzügyi, jogi, adózási és szociális tanácsadást, a Roland Berger kereskedelmi és stratégiai támogatást nyújtott, az ESG és EHS tanácsadást pedig az ERM biztosította. (folyt.)



2023. február 6., hétfő 17:04

A SYNTAGMA CAPITAL kizárólagos tárgyalásokat folytat a Nexans LAN/adatközpont ("LAN/DC") és távközlési/üvegszálas ("FTTx") üzletágainak megvásárlásáról. (2. rész)
    Brüsszel, 2023. február 6., hétfő (Business Wire/OTS) -

    Amit a Syntagma Capitalról tudni kell...

A Syntagma olyan vállalatokba fektet be, amelyek hasznosíthatják a cég gyakorlati, operatív szakértelmét, melyre támaszkodva felgyorsítható valamennyi érdekelt fél növekedése és javítható a teljesítményük. Cégünk hatékony üzemeltető, és kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik a globális vállalatokkal való együttműködés és azok irányítása terén, és saját belső erőforrásaira támaszkodva sikeres stratégiákat dolgoz ki, illetve hajt végre a partner vállalatokban rejlő lehetőségek kiaknázása és a hosszú távon is fenntartható érték biztosítása céljából. A Syntagma számos ágazatban fektet be, illetve működtet vállalatokat, de erőfeszítéseit elsősorban az anyaggyártásra, a vegyiparra, a gyártóiparra és az üzleti szolgáltatások piacára (ideértve a gyártást, elosztást, szállítást és logisztikát, berendezés-bérbeadást, fémmegmunkálási szolgáltatásokat és egyéb szektorokat) összpontosítja. A Syntagma, amelynek székhelye Brüsszelben, Belgiumban található, és mint az ENSZ által kidolgozott Felelős Befektetési Elvek aláírója, elkötelezett a magas szintű környezeti, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlatok alkalmazása iránt minden befektetésében. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://syntagmacapital.com


Amit a Nexans-ról tudni kell...

A Nexans több mint egy évszázada játszik kulcsfontosságú szerepet a bolygó villamosrendszerének kiépítésében és elkötelezett a jövő villamosításában. 42 országban közel 25 000 munkavállalóval a Csoport azon dolgozik, hogy változást idézzen elő a villamosítás új világa, azaz egy biztonságosabb, fenntarthatóbb, megújuló, mindenki számára elérhető szénmentes világ felé. 2021-ben a Nexans 6,1 milliárd euró árbevételt ért el szokványos értékesítésből. A Csoport vezető szerepet tölt be kábelrendszerek és szolgáltatások tervezésében és gyártásában öt fő tevékenységi területen: energiatermelés és -szállítás, elosztás, felhasználás, ipar és megoldások, valamint távközlés és adatátvitel. A Nexans volt az első szereplő az iparágban, amely vállalati alapítványt hozott létre azon intézkedések támogatására, amelyek világszerte elősegítik a hátrányos helyzetű lakosság energiaellátáshoz való hozzáférését. A Csoport elkötelezett amellett, hogy segítse a karbonsemlegesség elérését 2030-ig.

Nexans. Villamosítjuk a jövőt.

A Nexans a Euronext párizsi tőzsdén "A" kategóriában jegyzett vállalat.
További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: www.nexans.com
zat.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230205005034/hu/

Kapcsolat
Marie Ciparisse
Tel.: +32 (0)2 315 70 12
E-mail: mciparisse@syntagmacapital.com


Forrás: Syntagma Capital


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.