OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 19. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2023. február 17., péntek 15:30

A RAM Investment sajtóközleménye: Közép-kelet-európai vállalkozások előtt is nyitva áll Dubai gazdasági fejlesztési programja
    Dubai, Egyesült Arab Emírségek, 2023. február 17., péntek (OTS) - Rashid Bin Ahmed Al Maktoum sejk, a dubaji uralkodó család tagja bejelentette, hogy cégén, a RAM Investmenten keresztül együttműködési lehetőséget kínál a közép-kelet-európai régió vállalatainak a "Operation 300 Billion" elnevezésű nemzeti fejlesztési programban való részvételre.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230217_001.jpg

Az Egyesült Arab Emírségek 2021. márciusában indította el 10 éves átfogó stratégiáját, melynek célja, hogy az ipar váljon a fenntartható nemzetgazdaság motorjává. A beszédes elnevezés, az "Operation 300bn" utalás a program fő célkitűzésére, vagyis arra, hogy a szektor hozzájárulását a GDP-hez a jelenlegi 133 milliárdról, 2031-re 300 milliárd dirhamra (32 ezer milliárd forintra) növelje és megszilárdítsa az elmúlt öt évtizedben elért kiemelkedő növekedést, javítsa az üzleti környezetet, valamint fenntartsa a jólétet az országban.

Magyar cég lett a vezetője a közép-kelet-európai konzorciumnak

Rashid Bin Ahmed Al Maktoum sejk a RAM Investment Ltd. - DXB Holding tulajdonosaként egy nemzetközi konzorciumot bízott meg, hogy átvilágítsa és tanácsokkal segítse a potenciális vállalkozásokat. Az újonnan létrehozott konzorcium három ügyvédi irodából áll Dr. Boros Árpád András vezetésével. Az általa vezetett Dr. Boros Árpád András Ügyvédi Iroda a közép-kelet-európai régió energia-, pénzügyi és befektetési szektorára szakosodott.

A konzorcium tagja a CERHA HEMPEL - melynek ügyvezető partnere Dr. Polauf Tamás - széles körben ismert ügyfélközpontú és egyéni igényekre szabott tanácsadói megoldásairól. A nemzetközi ügyvédi irodának több évtizedes tapasztalata van a nemzetközi versenyjog, a kereskedelmi tranzakciók és más vállalati ügyek terén. A harmadik partner az SOG Ügyvédi Iroda, mely az elmúlt néhány évben a balkáni régió legjelentősebb beruházási projektjein dolgozott, Milan Samardžić alapító partner vezetésével.

-------

Milyen cégek jelentkezését várják?
A magyar vállalkozások számára a program üzleti lehetőséget kínál az Egyesült Arab Emírségekben. Új exportpiacok nyílhatnak meg előttük és profitálhatnak az ország ipari- és technológiai expanziójából. Már példa is van az első megállapodásra itthonról: a magyar tulajdonú, jakabszállási Genevation Aircraft Kft. a drónfejlesztés területén kezdte meg a közös munkát 2023 elején.
Az újonnan létrehozott konzorcium olyan innovatív vállalkozások jelentkezését várja, - különös tekintettel az iparfejlesztés, informatika, a gyógyszer- és egészségipar, valamint a szállítmányozás területén - akikkel közösen építhetik a Dubaiban a modern, energiahatékony és fenntartható gazdaságot.


A RAM Invesmentről
A RAM Investment, amelynek elnöke Rashid Bin Ahmed Al Maktoum sejk, 2022-ben jött létre. Őfelsége a közép kelet európai régióban egy három ügyvédi irodából álló konzorciummal dolgozik együtt, amelynek vezetője Dr. Boros Árpád András.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.