OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. február 23., csütörtök 10:08

A SYNTAGMA CAPITAL kizárólagos tárgyalásokat folytat az Erasteel, az Eramet S.A. (Euronext Paris: ERA) gyorsacél- és újrahasznosító részlegének megvásárlásáról
    Brüsszel, 2023. február 23., csütörtök (Business Wire/OTS) - A Syntagma Capital ma bejelentette, hogy kizárólagos tárgyalásokat folytat az Eramettel az Erasteel (https://www.erasteel.com) megvásárlásáról. A vállalat a világon vezető szerepet tölt be a nagy teljesítményű megmunkáló-, fúró- és vágószerszámokhoz használt gyorsacél hagyományos és porkohászati gyártásában. Emellett az Erasteel egyedülálló fém-újrahasznosítási képességekkel rendelkezik Európában, és fenntartható megoldásokat kínál az akkumulátorok, katalizátorok és fémek hasznosítására. A vállalat Franciaországban, Svédországban és Kínában működő hat telephelyén mintegy 850 alkalmazottat foglalkoztat. Az Erasteel 2022-ben kb. 275 millió euró bevételt ért el, ami elsősorban az űrrepülés, a gépjárműipar és egyéb ipari ágazatok javát szolgálta.

    A tervezett ügylet, amelyet az üzemi tanácsok szükséges tájékoztatása és konzultációja elé terjesztenek, végleges megállapodás függő, amely magába foglalja a szokásos zárási feltételek teljesülését, beleértve a hatósági jóváhagyásokat, várhatóan 2023 első félévének végére születik meg.

"A kihívásokkal teli egyesülési és felvásárlási piac ellenére az Erasteel már a második üzletünk 2023-ban és a harmadik az elmúlt 6 hónapban, ami bizonyítja gyorsaságunkat, és azt, hogy képesek vagyunk biztonságot nyújtani az eladóknak. Izgalommal tölt el bennünket a lehetőség, hogy az Erasteelt globális szinten fejlesszük tovább. Az Erasteel egyben a harmadik részesedésszerzésünk is, és ez tovább erősíti pozícióinkat, mint az összetett leválasztás egyik legmegbízhatóbb partnere Európában" - mondta Sebastien Kiekert Le Moult, a Syntagma ügyvezető partnere.

"A fémiparban szerzett globális tapasztalatainkat, valamint az Erasteel széleskörű kutatás-fejlesztési és műszaki szakértelmét, globális jelenlétét és erős ügyfélkapcsolatát kívánjuk felhasználni arra, hogy tovább növeljük a vállalatot, mind a szervezetet tekintve, mind pedig célzott egyesülések és felvásárlások révén. Szándékunkban áll továbbá felgyorsítani az Erasteel franciaországi újrahasznosító részlegének fejlesztését" - árulta el Frank Coenen, a Syntagma partnere.

A tranzakcióban részt vevő Syntagma csoport tagjai: Sebastien Kiekert Le Moult (ügyvezető partner), Frank Coenen (partner), Benjamin Dahan (partner), Fabio Yamasaki (igazgató), Gabriele Lo Monaco (vezető munkatárs).

A Syntagmának tanácsadást nyújtott a Willkie Farr Gallagher (jogi tanácsadó), a Lincoln International (az egyesülések és felvásárlások tanácsadója), a PwC (pénzügyi tanácsadó) és az Advention Business Partners (kereskedelmi és stratégiai tanácsadó).

Amit a Syntagma Capitalról tudni kell...

A Syntagma olyan vállalatokba fektet be, amelyek hasznosíthatják a cég gyakorlati, operatív szakértelmét, melyre támaszkodva felgyorsítható valamennyi érdekelt fél növekedése és javítható a teljesítményük. Cégünk hatékony üzemeltető, és kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik a globális vállalatokkal való együttműködés és azok irányítása terén, és saját belső erőforrásaira támaszkodva sikeres stratégiákat dolgoz ki, illetve hajt végre a partner vállalatokban rejlő lehetőségek kiaknázása és a hosszú távon is fenntartható érték biztosítása céljából. A Syntagma számos ágazatban fektet be, illetve működtet vállalatokat, de erőfeszítéseit elsősorban az anyaggyártásra, a vegyiparra, a gyártóiparra és az üzleti szolgáltatások piacára (ideértve a gyártást, elosztást, szállítást és logisztikát, berendezés-bérbeadást, fémmegmunkálási szolgáltatásokat és egyéb szektorokat) összpontosítja. A Syntagma, amelynek székhelye Brüsszelben, Belgiumban található, és mint az ENSZ által kidolgozott Felelős Befektetési Elvek aláírója, elkötelezett a magas szintű környezeti, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlatok alkalmazása iránt minden befektetésében. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://syntagmacapital.com

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230222005760/hu/

Kapcsolat
Marie Ciparisse
Tel.: +32 (0)2 315 70 12
E-mail: mciparisse@syntagmacapital.com


Forrás: Syntagma Capital


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.