OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. március 1., szerda 11:53

A Farm to Plate elérhető, forradalmi Supply Chain SaaS Platformot jelent be az élelmiszerbiztonság javítása, a visszahívások minimalizálása és a fenntartható ökoszisztémák előmozdítása érdekében (1. rész)
    Alpharetta, Ga., 2023. március 1., szerda (Business Wire/OTS) - A megváltoztathatatlan, valós idejű ellátási lánc adatai kiküszöbölik a visszahívási ciklusokat és minimalizálják az élelmiszerpazarlást - A Farm to Plate ma bejelentette, hogy azonnal elérhetővé válik a Farm To Plate (F2P), egy úttörő blokklánc-alapú származási és nyomon követési termék az élelmiszer-ellátási lánc számára, amely kiterjeszti az adatok átláthatóságának körét az élelmiszeripar helyi szintjére - végponttól végpontig, a termelőktől a fogyasztókig. A Farm to Plate platform megfelel a digitalizálás és az átláthatóság megnövekedett szabályozási követelményeinek a GS1 és az FDA FSMA 204. számú szabályának való megfelelés révén, és növeli a márka iránti bizalmat, a pénzügyi stabilitást és a hírnevet azáltal, hogy lehetővé teszi a fenntarthatóságra, a felelős gazdálkodásra, a fogyasztói átláthatóságra, valamint a visszahívások kockázatának és számának jelentős csökkentésére való összpontosítást. Lássuk, hogyan működik!

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230228006323/hu/

A Farm to Plate főbb jellemzői és előnyei

     -    Microtipping: Lehetővé teszi, hogy a végfelhasználók közvetlenül a termelőknek adjanak borravalót, amely biztonságosan, azonnal továbbításra kerül a blokkláncon keresztül, kiküszöbölve ezzel a közvetítőket és a csalás esélyét, miközben fellendíti a termelők csekély bevételeit.
     -    Megváltoztathatatlan, végpontok közötti követés és nyomkövetés: A megváltoztathatatlan, decentralizált információ biztosítja, hogy egyetlen érdekelt fél se jusson aránytalan információ birtokába, így kiküszöbölve az adathamisítás kockázatát.
     -    Biztonságos hozzáférés-szabályozás a blokklánccal kapcsolatos információkhoz: Az erős hozzáférés-szabályozás kifinomult szabályozást tesz lehetővé annak tekintetében, hogy ki milyen adatokhoz férhet hozzá, biztosítva, hogy a különböző felek csak a releváns, szükséges információkhoz nyerjenek hozzáférést.
     -    A GS1 szabványokra épül, és megfelel az FDA FSMA 204. számú szabályának.

A fogyasztók átláthatóság iránti igényének kielégítése a végpontok között

A globalizált élelmiszer-ellátási láncban, ahol az élelmiszereket kontinenseken keresztül szerzik be és szállítják, a fogyasztók által megkövetelt átláthatóság szintje a beszerzéstől kezdve a szállításon keresztül a tárolásig és egyéb részletekig példátlan. A kutatások azt is bizonyítják, hogy a fogyasztók 73%-a olyan márkákat részesít előnyben, amelyek fenntarthatóak, becsületesek és átláthatóak a termékek előállítási vagy termesztési módját és helyét illetően. A fenntartható termelés szintén előkelő helyet foglal el a kívánságlistájukon, és hajlandóak hatalmas - akár 30-40%-os - felárat fizetni a fenntartható módon előállított árukért. "A Farm to Plate forradalmi újdonság lesz azon élelmiszermárkák számára, amelyek erős identitást szeretnének kialakítani a fenntarthatóságra összpontosító modern fogyasztók számára. Az átláthatóság és a beszállítóikkal való közvetlen kapcsolat lehetővé tételével a márkák modern, tudatos vállalatként erős imázst vetíthetnek vásárlóik elé. Ez a fogyasztók és az élelmiszermárkák közötti bizalom hosszú útjának kezdete." - Mika Liss, a Farm To Plate stratégiai tanácsadója.

A Farm to Plate kitölti az ellátási lánc hiányzó láncszemeit

Az élelmiszermárkák a szabályozási követelmények súlyával és a fogyasztók átláthatósági követelményeivel küzdenek. Az ilyen mélyreható és megbízható információk biztosítása egy összetett globális ellátási láncban kihívást jelent. A kézi folyamatoktól való erős függőség miatt az adatok sebezhetővé válnak a csalással szemben, és az megakadályozza, hogy az információ minden érdekelt félhez időben eljuthasson. A Farm to Plate engedélyezett blokkláncot, mesterséges intelligencia által vezérelt eszközöket és IoT-eszközökön keresztüli automatizálást használ, hogy hozzáférés-vezérelt, megváltoztathatatlan, valós idejű adatokat biztosítson a megfelelő érdekelt feleknek. "Az F2P-t nyílt, ipari szabványnak megfelelő technológiával hoztuk létre, amely zökkenőmentesen integrálható a meglévő rendszerekbe. A legjobb az egészben pedig az, hogy moduláris felépítésű, lehetővé téve számunkra, hogy szinte a végtelenségig bővítsük a képességeit, és a jövőbeni kiadások során építsük ki a funkciókat." - Saptarshi Choudhury, a Farm To Plate termékért felelős alelnöke.

Fogyasztók és gazdálkodók összekapcsolása a fenntartható ökoszisztémákért

A népszerű üzenetküldő platformok, például a WhatsApp innovatív használatával, a hangátírással, a köznyelvi fordításokkal és az offline funkciókkal a Farm To Plate az első nyomkövetési megoldás, amely valóban hozzáférhető a halászok és a gazdálkodók számára. A microtipping révén a Farm to Plate kiaknázza a fogyasztók és gazdálkodók közötti kapcsolatot, hogy pénzügyi stabilitást biztosítson a termelői közösségnek, és csökkentse a túlgazdálkodás kockázatát.

"A Farm To Plate az első olyan élelmiszer-ellátási lánc megoldás, amely minden érdekelt felet összekapcsol a többiekkel, és a rendszer részévé teszi őket. Egyedülálló módon közvetlen kapcsolatot létesítünk a fogyasztók és a gazdálkodók között - egyetlen QR-kóddal biztosítva a fogyasztók élelmiszerekbe vetett bizalmát az átláthatóság és a termelők pénzügyi fenntarthatósága révén. Értékajánlatunkat az 5 T őrzi: Trace (nyom), Track (nyomon követés), Trade (kereskedelem), Tip (borravaló), Trust (bizalom) - közülük a borravaló a kedvencünk, mert ez elismerést nyújt a gazdálkodónak." - Pramod Sajja, a Farm to Plate LLC. és a Paramount Software Solutions Inc. elnök-vezérigazgatója. (folyt.)



2023. március 1., szerda 11:53

A Farm to Plate elérhető, forradalmi Supply Chain SaaS Platformot jelent be az élelmiszerbiztonság javítása, a visszahívások minimalizálása és a fenntartható ökoszisztémák előmozdítása érdekében (2. rész)
    Alpharetta, Ga., 2023. március 1., szerda (Business Wire/OTS) -

    Amit a Farm to Plate-ről tudni érdemes

A Farm to Plate blokkláncért felelős csapatának elképzelése egy olyan termék kifejlesztése volt, amely átalakítja az élelmiszer- és italipar működését. A Hyperledger Fabric sikertörténetei azt eredményezték, hogy a nyílt forráskódú ökoszisztémát ennek a technológiának az előterébe helyezték. A Farm to Plate valami olyasmit akart építeni, ami változást hoz, és mégis egyszerűen adaptálható, hogy kitöltse a meglévő élelmiszer-ellátási lánc rendszerekben lévő hiányosságokat.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230228006323/hu/

Kapcsolatok
További információért, csak a sajtó részére:
Neha Rao
Marketing és kommunikációs menedzser
neha@paramountsoft.net

További információ a Farm To Plate-ről:
www.farmtoplate.io


Forrás: Farm to Plate


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.