OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. március 6., hétfő 10:10

Az EIG megvásárolta a Repsol teljes globális kutatási és termelési üzletágának 25%-át (1. rész)
    Washington, 2023. március 6., hétfő (Business Wire/OTS) - Az EIG leányvállalata, a Breakwater Energy 4,8 milliárd amerikai dollárért szerezte meg a tulajdonrészt - A globális energia- és infrastrukturális szektor egyik vezető intézményi befektetője, az EIG ma bejelentette, hogy lezárta a Repsol Upstream, egy újonnan létrehozott, nagyobbrészt gázt kitermelő, kutató és termelő vállalat 25%-os tulajdonrészének megvásárlását. A Repsol Upstream magában foglalja a Repsol teljes globális kutatási és termelési (upstream) olaj és gáz üzletágát.

    A Repsol Upstream 25%-os tulajdonrésze az EIG 100%-os tulajdonát képező leányvállalata, a Breakwater Energy tulajdonába került összesen megközelítőleg 4,8 milliárd amerikai dollárért (az adósságot is beleértve), míg a fennmaradó 75% a Repsol tulajdonában maradt.

A Repsol Upstream birtokolja és működteti a Repsol globálisan diverzifikált upstream eszközportfólióját, több mint 600 ezer hordó-olajegyenértéket termel naponta, tevékenysége pedig 15 országra terjed ki, köztük az Egyesült Államokra. Ez az eszközportfólió jelentős szabad pénzforgalmat biztosít, ami számottevő osztalék kifizetését teszi lehetővé. A Repsol Upstream ugyanakkor a hasonló profilú vállalatokhoz képest viszonylag alacsony karbonintenzitással büszkélkedhet. Mind a Repsol, mind az EIG arra számít, hogy 2026 után lehetőség lesz a vállalatot tőzsdén jegyezni az Amerikai Egyesült Államokban, amennyiben a piaci feltételek kedvezően alakulnak.

"A Repsol vezető szerepet tölt be az energiaipari átalakulásban, ezért nagy örömünkre szolgál, hogy egy olyan globális vállalattal bonyolíthattuk le ezt az ügyeletet, amely hozzánk hasonlóan elkötelezett amellett, hogy a világ energiaigényének kielégítése során csökkentse kibocsátásait" - jelentette ki R. Blair Thomas, az EIG elnöke és vezérigazgatója. "Az ügylet révén a Repsol Upstream felgyorsíthatja dekarbonizációs törekvéseinek megvalósítását, továbbá jelentősen növelheti szabad pénzforgalmát és piaci likviditását."

A korábbi bejelentéseknek megfelelően az EIG jogot nyer arra, hogy két tagot jelöljön ki a Repsol Upstream nyolctagú igazgatótanácsába. Négy tagot a Repsol jelöl ki, a fennmaradó két tag pedig független tag lesz. Az EIG továbbá jogot nyer két rangidős ügyvezető kinevezésére a Repsol Upstream vezetőségébe, akik közül az egyik környezeti, társadalmi és vállalatirányítási igazgatóként fog tevékenykedni, a másik pedig különleges projektek végrehajtását (ideértve az első nyilvános tőzsdei kibocsátásra való felkészülést) fogja irányítani.

Az ügylet során a Goldman Sachs & Co LLC és a J.P. Morgan lépett fel az EIG pénzügyi tanácsadójaként. Az ügylet finanszírozásával kapcsolatban tőkepiaci tanácsadóként a Goldman Sachs & Co LLC, a J.P. Morgan és a Lazard működött közre. Az EIG jogi tanácsadójának szerepét a Latham & Watkins, valamint a Debevoise & Plimpton töltötte be.


Amit az EIG-ről tudni érdemes

Az EIG a globális energia- és infrastruktúraszektor egyik vezető intézményi befektetője, amely elsősorban energiaipari és az energiaiparral kapcsolatos infrastrukturális projektekbe és vállalatokba való magánbefektetésekkel foglalkozik világszerte, és a 2022. december 31-i adatok szerint 22,7 milliárd amerikai dollár értékű eszközt kezel. 40 éves fennállása alatt az EIG hat kontinensen, 42 országban több mint 44,6 milliárd amerikai dollárt fektetett be az energiaszektorban lebonyolított 396 projektbe vagy energiaipari vállalatba. Az EIG ügyfelei közé tartozik jó néhány a legnagyobb amerikai egyesült államokbeli, ázsiai és európai nyugdíjbiztosítási programok, biztosítótársaságok, alapítványok és állami vagyonalapok közül. Az EIG központja Washington D.C.-ben található, és a cég irodákat működtet Houstonban, Londonban, Sydney-ben, Rio de Janeiróban, Hongkongban és Szöulban is. További információkért kérjük, látogasson el az EIG honlapjára: www.eigpartners.com. (folyt.)



2023. március 6., hétfő 10:10

Az EIG megvásárolta a Repsol teljes globális kutatási és termelési üzletágának 25%-át (2. rész)
    Washington, 2023. március 6., hétfő (Business Wire/OTS) -

    Amit a Repsolról tudni érdemes

A Repsol több energia-előállítási területet átfogó globális vállalat, amely a nettó zéró kibocsátás 2050-re való elérése érdekében végzett munkájának köszönhetően az energiaipari átalakulás egyik vezetőjének számít. A teljes energia-értékláncban jelen lévő vállalat világszerte 24 ezer alkalmazottat foglalkoztat, és termékei, amelyeket több mint 90 országban forgalmaz, körülbelül 24 millió ügyfélhez jutnak el.

Ügyfélközpontú portfóliójának köszönhetően a vállalat az energetika és a mobilitás területén képes eleget tenni minden felmerülő fogyasztói igénynek. Világviszonylatban élen jár a fenntartható mobilitási megoldások - például egyre hatékonyabb üzemanyagok, elektromos töltőberendezések, megújuló üzemanyagok (fejlett bio- és szintetikus üzemanyagok), autógáz és járművek meghajtására szolgáló földgáz - kifejlesztésében.

A nettó zéró kibocsátás 2050-re való elérése érdekében a Repsol a dekarbonizációs technológiák egy integrált modelljét alkalmazza, amelynek alapja a fokozott hatékonyság, a kibővített, megújuló energia alapú energiatermelés, az alacsony szén-dioxid-kibocsátású tüzelőanyagok előállítása, új megoldások kidolgozása az ügyfelek számára, a körforgásos gazdaság, valamint áttörést hozó projektek végrehajtása az ágazat szénlábnyomának csökkentése érdekében.

További információért kérjük, látogasson el a Repsol honlapjára: www.repsol.com

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230301006112/hu/

Kapcsolatok
Médiakapcsolatok:

EIG
FGS Global
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG@FGSGlobal.com

Repsol
+34 91 753 8787
prensa@repsol.com


Forrás: EIG


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.