OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. március 8., szerda 12:18

Jelentősen nőtt az Óbudai Egyetemre jelentkezők száma
    Budapest, 2023. március 8., szerda (OTS) - Az országos átlagot meghaladó mértékben emelkedett az Óbudai Egyetemre jelentkezők száma, mintegy 30 százalékkal többen jelölték az intézmény valamely szakát első helyen, mint tavaly - tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente rektor. A jelentős bővüléshez a megbízható és piacképes diploma ígérete mellett a képzési paletta új elemei is hozzájárultak. A rektor szerint a modellváltás adta lehetőségeket az Óbudai Egyetem a legnagyobb mértékben ki tudta használni: a bérfejlesztés mellett a kutatásfejlesztés megerősítése, a gazdasági szereplők oktatásba való bevonása, a külföldi és hazai partneregyetemekkel való együttműködés jelzi a változások jó irányát.

        Az első helyen Óbudai Egyetemre jelentkezők száma 4363, amely 29,12%-kal haladja meg a tavalyi adatot (3379) - ismertette az Oktatási Hivatal által megküldött jelentkezési információkat Prof. Dr. Kovács Levente. Az ágazatot vezető minisztérium korábbi közlése szerint országosan a 2022-es számokhoz képest 27 százalékkal jelentkeztek többen február 15-éig hazai felsőoktatási intézményekbe. Az Óbudai Egyetemre összesen 17 408 jelentkezést adtak be, amely 27,33%-kal magasabb, mint a 2022-es eljárás első közzététel adata (13 672). A rektor kiemelte, hogy az idei adatok meghaladják a Covid-időszak előtti, 2019-es számokat is.
     A hagyományosan keresett képzések - informatikai, gazdasági és műszaki - képzések mellett az idei eljárásban először meghirdetett szakok iránt is jelentős az érdeklődés. A Neumann János Informatikai Kar (NIK) kiberbiztonsági mérnöki mesterképzésére például közel százan adták be a jelentkezésüket első helyen, de népszerűnek bizonyult a NIK kórháztechnikai és orvostechnikai mérnöki MSc, az Alba Regia Műszaki Kar geoinformatika MSc és mérnökinformatikus MSc (magyar és angol nyelven), a Keleti Károly Gazdasági Kar székesfehérvári gazdálkodási és menedzsment BSc, valamint vállalkozásfejlesztés MSc képzése, és többen választották a vidéken meghirdetett szakokat is.
     Az Óbudai Egyetem legfőbb célkitűzése, hogy felkészült, naprakész tudással rendelkező szakemberek kibocsátásával segítse a hazai nemzetgazdaság megerősödését. A most nyilvánosságra hozott adatok is azt bizonyítják, hogy nő a fiatalok érdeklődése az Óbudai Egyetem mérnöki képzései iránt - tette hozzá a rektor, aki szerint a 2023. szeptemberében induló új tanterv, a középiskolásoknak meghirdetett felkészítők a képzés színvonalának további emelkedését hozzák magukkal.
     Prof. Dr. Kovács Levente megjegyezte: a mostani adatok tájékoztató jellegűek arra vonatkozóan, hogy hányan választanák az Óbudai Egyetemet. A rektor nagyon fontos előrelépésnek tartja, hogy szinte minden kar esetén egyenletes és arányos növekedést jeleznek a számok.

Budapest, 2023. március 8.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.