OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. március 10., péntek 09:12

A Mary Kay szívügye: felgyorsítottuk a digitális innováció terén tett erőfeszítéseinket, hogy a női vállalkozók ki tudják aknázni a bennük rejlő lehetőségeket (1. rész)
    Dallas, 2023. március 10., péntek (Business Wire/OTS) - Deborah Gibbinsnek, a Mary Kay operatív vezérigazgatójának a 2023. évi nemzetközi nőnap alkalmából tett nyilatkozata - Az alábbiakban közzétesszük Deborah Gibbinsnek, a Mary Kay Inc. operatív vezérigazgatójának a 2023. évi nemzetközi nőnap alkalmából tett nyilatkozatát.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230308005703/hu/

Világviszonylatban a nők 37%-a nem rendelkezik internet-hozzáféréssel. Döbbenetes, igaz? Nekem is kétszer kellett elolvasnom, hogy elhiggyem.(1)

37%! Letaglózott ez az arány. Egyszerűen hihetetlennek tűnik. Hogyan lehetséges, hogy állandó internet-összeköttetésben álló világunkban a női népesség több mint egyharmada el van vágva a világhálótól? Ez a megdöbbentő valóság és annak következményei adták az idei nemzetközi nőnap témáját: "DigitALL: Innováció és technológia a nemek közötti egyenlőség szolgálatában".

A Mary Kay operatív vezérigazgatójaként pontosan tudom, milyen fontos szerepet tölt be a technológia az üzleti élet, különösen az üzleti tevékenység minden aspektusában. Ahhoz, hogy a női vállalkozók maximálisan ki tudják aknázni a technológia kínálta lehetőségeket és teljes mértékben be tudjanak kapcsolódni a globális gazdaság vérkeringésébe, elengedhetetlen, hogy megfelelő digitális jártasságra tegyenek szert. Ugyanakkor a digitális készségek a polgári és társadalmi szerepvállaláshoz is szükségesek.

A jelenleg zajló negyedik ipari forradalom a digitális technológiákon alapul. Ez a forradalom mindannyiunk számára óriási lehetőséget kínál arra, hogy a technológia és az innováció segítségével előmozdítsuk a női vállalkozók és a nemek közötti egyenlőség ügyét. Most kell biztosítanunk, hogy a nők is részesüljenek a digitális átalakulás előnyeiből.

A digitális gazdaság fejlődési üteme egyre nehezebbé teszi a felzárkózást. A nők digitális világból történő kizárása az elmúlt évtizedben 1 billió USA dollárral csökkentette az alacsony és közepes jövedelmű országok bruttó hazai termékét.(2) Ismét csak hangsúlyozni tudom, hogy a változás nem eléggé gyorsan zajlik a nők számára.

Ezen azonban tudunk segíteni. Muszáj segítenünk rajta.

Ahhoz, hogy a női cégtulajdonosok világszerte meg tudják ragadni a számukra kínálkozó lehetőségeket, nem csupán hozzáféréssel kell rendelkezniük a számunkra már természetes digitális eszközökhöz, hanem el is kell sajátítaniuk a hatékony használatukat lehetővé tévő készségeket és ismereteket.

Mivel a Mary Kay-t is egy nő alapította nőknek, szívügyünknek tekintjük a digitalizáció terén tapasztalható nemek közötti szakadék áthidalását.

Amikor Mary Kay Ash megalapította vállalatunkat, az volt az álma, hogy páratlan üzleti lehetőségek biztosításával előmozdítsa a nők fejlődését és hozzájáruljon személyes sikerükhöz. Ez manapság már mást jelent, mint az 1960-as években, de a vállalat ugyanezt a szellemiséget követi. Vállalkozásfejlesztő cégként elsődleges célunk, hogy magasabb szintre emeljük a női vállalkozókat, és eltávolítsuk a vállalkozásuk elindításának vagy fejlesztésének útjában álló akadályokat, köztük a digitalizáció támasztotta korlátokat.

A Mary Kay-nél azt a határozott célt tűztük ki magunk elé, hogy a női vállalkozókat a digitális átalakulás középpontjába helyezzük.

Felgyorsítottuk a digitális innováció terén tett erőfeszítéseinket - többek között forradalmian új lehetőségeket teremtettünk a Mary Kay független szépségtanácsadói (IBC) számára ahhoz, hogy kibontakoztassák teljes potenciáljukat azáltal, hogy növeltük digitális jártasságukat, továbbá innovatív digitális eszközöket fejlesztettünk ki és vezettünk be a kiterjesztett valóságot (AR) megjelenítő, díjnyertes alkalmazásainktól kezdve a független szépségtanácsadókat és ügyfeleiket hatékonyabban és zökkenőmentesebben összekötő eszközeinkig. A világ minden pontján javítottuk a felhasználói élményt független értékesítőink és ügyfeleik számára egyaránt.(folyt.)



2023. március 10., péntek 09:12

A Mary Kay szívügye: felgyorsítottuk a digitális innováció terén tett erőfeszítéseinket, hogy a női vállalkozók ki tudják aknázni a bennük rejlő lehetőségeket (2. rész)
    Dallas, 2023. március 10., péntek (Business Wire/OTS) -

    Szeretnék néhány friss példát említeni arra, hogyan támogatjuk a Mary Kay független értékesítőit a digitalizációban rejlő előnyök kiaknázásában:

     -    Az Európában bevezetett díjnyertes "Link & Learn" integrált oktatási platformunk nagy körültekintéssel kidolgozott tananyagot biztosít, amelyhez független szépségtanácsadóink bárhonnan, bármikor hozzáférhetnek. A saját ütemben elvégezhető tanfolyamokat tartalmazó, interaktív tanulási rendszer lehetővé teszi tanácsadóink számára, hogy megvalósítsák álmaikat, mivel kompetenciaalapú tananyagunk szakértők által kidolgozott, releváns tartalmakat kínál a számukra, miközben a platformon keresztül részesei lehetnek egy hasonló gondolkozású tanácsadókból álló közösségnek. A platformon elérhetővé tett tartalmak a kompetencia azon kulcsfontosságú területeit dolgozzák fel, amelyek elengedhetetlenek a siker felé vezető karrierút egyes állomásain. A tananyagnak köszönhetően a tanácsadók a stratégiailag fontos témákra összpontosítanak, és elsajátítják az értékesítési és üzletviteli készségeket, megszerzik a szükséges termékismereteket és megismerik a Mary Kay alapvető működési elveit. A Mary Kay oktatási platformja számos elismerésben részesült, elnyerte többek között a "2019. évi tavaszi Omni Awards" díj oktatás kategóriájának áhított arany minősítését. 2021-ben pedig a Mary Kay Poland elnyerte az "Innovatív Vállalat" díjat a Home & Market magazintól, míg 2018-ban pedig a Brandon Hall Group "Technológiai kiválósági díját".
     -    Az InTouch® platform egy mindent egy helyen biztosító, mobileszközre tervezett platform, amely világszerte több millió független szépségtanácsadónak biztosít folyamatos hozzáférést információkhoz és a Mary Kay-üzletük hatékony igazgatásához szükséges szolgáltatásokhoz. A platform számos funkciója lehetővé teszi, hogy bővítsék szépségiparral kapcsolatos ismereteiket, fejlesszék a termékekre vonatkozó tudásukat, marketing- és értékesítési eszközökön keresztül alapvető üzleti készségeket sajátítsanak el, és részesei legyenek egy szakmai hálózatnak. Az alkalmazáson keresztül független szépségszakértőink saját maguk és ügyfeleik tájékoztatása érdekében gyorsan hozzáférhetnek a termékeink összetevőire vonatkozó információkhoz és egyéb anyagokhoz.
     -    A Salesforce.com platformot is nemrégiben vezettük be a Mary Kay piacaira a Mary Kay InTouch oldalon keresztül. Ez a felület lehetővé teszi a digitális technológia zökkenőmentesebb alkalmazását a mindennapi üzleti tevékenységek során, például a rendelésleadásánál. Helyi Mary Kay-csapataink a hét minden napján 24 órás támogatást biztosítanak független szépségszakértőinknek, akik így időt takarítanak meg, hogy azokra a feladatokra összpontosíthassanak, amelyek több értéket termelnek vállalkozásuk számára.
     -    A Mary Kay Mirror Me™ egy kiterjesztett valóságot használó, valós idejű sminkelő alkalmazás, amelynek segítségével kipróbálható, hogyan állnának az aktuális sminktrendek és sminktermékek a valóságban. Miután rátaláltak tökéletes megjelenésükre, az ügyfelek hozzáadhatják a kiválasztott termékeket a kosarukhoz, és kapcsolatba léphetnek egy független szépségszakértővel. A Mirror Me™ jelenleg Észak-Amerikában, Európában és Latin-Amerikában érhető el.
     -    A Mary Kay® Skin Analyzer a bőrápolás és a technológia ötvözetét kínálja ügyfeleinknek, akik segítségével megismerhetik bőrük sajátosságait és egyedi bőrápolási rutint alakíthatnak ki. Ez az eszköz jelenleg Észak-Amerikában, Ázsia csendes-óceáni térségében és Latin-Amerikában érhető el.
     -    Végezetül pedig az újdonságnak számító Mary Kay interaktív katalógus a könnyű rendelési folyamattal, GIF-ekkel, videókkal, megosztható kívánságlistákkal, kiterjesztett valóságot megjelenítő, azonnali sminkeléssel és egyéb funkcióival életre kelti a Mary Kay katalógusait. Interaktív katalógusunk jelenleg Észak-Amerikában, Európában és Latin-Amerikában érhető el. (folyt.)



2023. március 10., péntek 09:13

A Mary Kay szívügye: felgyorsítottuk a digitális innováció terén tett erőfeszítéseinket, hogy a női vállalkozók ki tudják aknázni a bennük rejlő lehetőségeket (3. rész)
    Dallas, 2023. március 10., péntek (Business Wire/OTS) -

    Szilárd meggyőződésünk, hogy a digitalizáció terén folytatott együttműködések az egész világon segítenek a női vállalkozóknak kiaknázni a digitalizációban rejlő lehetőségeket. Ennek érdekében egyesítettük erőnket:

     -    a Nemzetközi Távközlési Egyesülettel (ITU). A Women's Entrepreneurship Accelerator (WEA) programmal és a Mary Kay Global vállalattal együttműködésben az ITU meghirdette a WEA digitális innovációs kihívást, amelynek célja a női vállalkozók kiteljesedését segítő ökoszisztémák létrehozása. A kihívás támogatja a WEA azon kötelezettségvállalását, hogy 2030-ig 5 millió női vállalkozónak nyújtson segítséget az érvényesüléshez. A női vállalkozásokat támogató WEA kezdeményezés több partner, egészen pontosan az Egyesült Nemzetek következő hat testületének együttműködésével kerül megvalósításra: a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU), a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO), a Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC), az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja (UNDP), az ENSZ Globális Megállapodása (UNGC) és az ENSZ nőügyi szervezete (UN Women). A kihívás döntőjére március 13-án, a Nők helyzetével foglalkozó bizottság (Commission on the Status of Women) (CSW67) ülésén kerül sor. A szakértőkből álló zsűri 10 digitális bevált gyakorlatot és megoldást választ ki, amelyek befogadóbb környezetet teremtenek a nők számára az induló és a növekvő innovatív vállalkozásokban, lehetővé téve, hogy elhárítsák a technológiák kifejlesztése terén a női vállalkozók útjában álló akadályokat. A győztesek részt vehetnek majd az ITU Digitális innovációs ökoszisztéma programjában, amelynek keretében fejleszthetik kapacitásaikat és személyre szabott tanácsadásban részesülnek. Az eseményre itt regisztrálhat (https://www.eventbrite.com/e/gender-inclusive-innovation-ecosystems-wea-digital-innovation-challeng
     -    A WEA támogatása érdekében az ITU törekszik arra, hogy áthidalja a nemek között a digitális jártasság terén tapasztalható szakadékot azáltal, hogy magas színvonalú, a digitális gazdaságban való érvényesüléshez szükséges készségek elsajátítását biztosító oktatómodulokat bocsát díjmentesen a női vállalkozók rendelkezésére. A 2023 folyamán induló kezdeményezés oktatóanyagait több nyelvre lefordítják majd. A Mary Kay támogatásával megvalósuló projekt 17 online modulból áll; a tanfolyamokon a leendő és a tapasztalt női vállalkozók elsajátíthatják az általános digitális készségeket; a textil- és ruhaiparban tevékenykedő női vállalkozók a kifejezetten számunkra hasznos digitális készségeket; a technológiai ágazatban működő női vállalkozók pedig a vezetői készségeket. Az oktatómodulok széles körű szakmai tudással ruháznak fel minden női vállalkozót, függetlenül attól, hogy a világ mely pontján, milyen üzletágban tevékenykednek.
     -    A WEA tevékenységének eredményeként a Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC) "SheTrades" nevet viselő programjának égisze alatt 2022-ben közkinccsé tette első ingyenes online vállalkozói képesítési programját (Entrepreneurship Certificate Programme). A Mary Kay hozzájárulásával kidolgozott, 27 modulból felépülő és 200 videóval gazdagított online tananyag az üzletfejlesztés 7 kulcsfontosságú szakaszát fedi le. A tananyag jelenleg angol, spanyol és francia nyelven érhető el, hamarosan azonban arab és kínai nyelven is megjelenik majd.
     -    A Mary Kay emellett büszkén támogatja a a nemek közötti egyenlőségért küzdő technológiai és innovációs cselekvési koalíciót (Generation Equality Action Coalition on Technology and Innovation), mivel hiszünk abban, hogy a több érdekeltet összefogó partnerségek egyenlőbbé és sokszínűbbé teszik a digitális átalakulást.

És még csak az út elején járunk. Megkezdődött a digitális forradalom. Ne szalasszuk el ezt az értékes lehetőséget arra, hogy segítsük a nőket és lányokat abban, hogy sikerre vigyék vállalkozásukat a digitális korban! (folyt.)



2023. március 10., péntek 09:13

A Mary Kay szívügye: felgyorsítottuk a digitális innováció terén tett erőfeszítéseinket, hogy a női vállalkozók ki tudják aknázni a bennük rejlő lehetőségeket (4. rész)
    Dallas, 2023. március 10., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit a Mary Kay-ről tudni érdemes

Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, azt a célt tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé, hogy gazdagítsa a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely több mint 35 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását azon az úton, amely a gazdasági függetlenséghez vezet. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy életünk gazdagításával egy fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közti egyenlőség előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információkért kérjük, látogasson el a marykayglobal.com weboldalra, kövessen minket a Facebookon, az Instagramon, a LinkedIn-en vagy a Twitteren.

(1) ITU (2022). Facts and Figures 2022 - The gender digital divide (itu.int)
(2) UN Women. Progress on the Sustainable Development Goals. The Gender Snapshot 2022.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230308005703/hu/

Kapcsolat
Mary Kay Inc.
media@mkcorp.com
+1-972-687-5332


Forrás: Mary Kay Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.