OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2023. március 13., hétfő 11:30

A Károli Gáspár Református Egyetem jótékonysági koncertet szervez a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére
    Budapest, 2023. március 13., hétfő (OTS) - A Károli Gáspár Református Egyetem jótékonysági koncertet szervez március 31-én a Zeneakadémián a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére. A jótékonysági koncert kezdeményezője és szervezője az alapításának 30. évfordulóját ünneplő egyetem. A koncert jegybevételéből és a helyszíni adományokból befolyt összeget a Károli Gáspár Református Egyetem és a Magyarországi Református Egyház a szíriai Aleppói Református Egyházközség segítségével juttatja el a nehéz helyzetbe került testvérekhez. Aleppó lakói és a református testvérek éveken át álltak a bombázások és a harcok középpontjában, a szíriai polgárháború leghevesebb harci övezetében, amikor február 10-én Aleppó városát és lakóit hatalmas erejű földrengés rázta meg, emberéletekben pótolhatatlan veszteségeket és borzalmas pusztításokat okozva.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230313_001.jpg

A Károli Gáspár Református Egyetem vezetése kiemelt figyelmet fordít a rászorulók megsegítésére. Az emlékév koncertje alkalmat nyújt az egyetem számára, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. Az egyetem missziója a példamutatás, az embertársainkra való odafigyelés és egymás megsegítése, hiszen a ma embere megannyi nehézséggel, kihívással és krízishelyzettel találkozik. Az egyetem elkötelezett amellett, hogy az intézményben tanuló hallgatók a megszerzett tudásukat képesek és készek legyenek a jó értelemben vett szolgálatra áldozni.

A Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójának ünnepélyes megnyitására 2023. február 24-én, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében került sor. A Magyarországi Református Egyház és a Károli Gáspár Református Egyetem közös emlékezésének dátuma a 30 évvel ezelőtti Zsinati ülés dátumára utalt, ugyanis 1993. február 24-én született meg a döntés az egyetem alapításáról. Az emlékév tiszteletére az ünnepségen vehették kézbe először az érdeklődők a Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójára megjelent jubileumi kötetet.

A Károli Gáspár Református Egyetem az emlékév kapcsán központi és kari rendezvényekkel emlékezik meg alapításának jubileumi évfordulójáról, programjaival az egyházi egyetemi oktatás jelenét, a vezetés vállalt feladatait, céljait kívánva hangsúlyozni.

A március 31-én tartandó jótékonysági koncert keretében kerül bemutatásra a Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójára komponált Áldáskívánás négyszólamú vegyeskarra és orgonára írt zenemű, melyet Gárdonyi Zsolt zeneszerző, orgonaművész, a Károli Gáspár Református Egyetem díszpolgára komponált. A kórusmű olyan verseket önt zenébe a Károli-Bibliából, amelyek a zeneszerző számára különös jelentőségűek. Az alkotás középtengelyében a református egyház jeligéje áll, a bibliai idézeteket a református köszöntés, az Áldás, békesség! megzenésítése foglalja keretbe. Az ősbemutató során közreműködik a Központi Református Kórus, a Psalterium Hungaricum Kórus és a Károli Kórus.
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hangversenytermében szerveződő koncert során felcsendül Bartók Béla Divertimento című darabja a Zeneakadémia Kamarazenekarának közreműködésével, Rolla János Kossuth-díjas hegedűművész vezetésével.

A szíriai földrengés károsultjainak, az Aleppói Református Egyházközség megsegítésére szerveződő eseményen Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora mond köszöntőt. A rendezvénynek helyet adó Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem részéről Vigh Andrea rektor köszönti a vendégeket.

A 2023. március 31-én, a Liszt Ferenc Zeneakadémián megrendezésre kerülő jótékonysági koncertre korlátozott számban támogatói jegyek válthatók a jegy.hu oldalon ide kattintva, valamint a helyszínen is lehetőség nyílik az adományok átadására, a bank-terminál és a kihelyezett adománygyűjtő pontokon.


Közkapcsolati és Kommunikációs Igazgatóság
1088 Budapest, Reviczky u. 6.
sajto@kre.hu
karoli.emlekev@kre.hu
www.kre.hu/emlekev
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.