OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. március 20., hétfő 10:15

A Women's Entrepreneurship Accelerator hároméves jubileumi mérföldkövét az induló női vállalkozásokat támogató Digital Innovation Challenge elindításával ünnepli a Nemzetközi Távközlési Egyesülettel (International Telecommunication Union)(1. rész)
    New York és Genf, 2023. március 20., hétfő (Business Wire/OTS) - A Women's Entrepreneurship Accelerator hároméves jubileumi mérföldkövét az induló női vállalkozásokat támogató Digital Innovation Challenge elindításával ünnepli a Nemzetközi Távközlési Egyesülettel (International Telecommunication Union [ITU]) együttműködésben a genfi rendezvényen

    Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230317005342/hu/

Felismerve az innováció, a technológia, a digitális tér és a nemek közötti egyenlőtlenség egymást keresztező kapcsolatát, a Women's Entrepreneurship Accelerator (WEA) összehívta alapító partnereinek vezető képviselőit, hogy hároméves évfordulója alkalmából a CSW67 előtt egy időszerű megbeszélést folytassanak arról, hogy hogyan hozzanak létre egy nemek közötti egyenlőséget jobban befogadó innovációs ökoszisztémát, illetve, hogy áthidalják a nemek közötti digitális szakadékot.

Megalakulása óta először a CSW67 holisztikusan, a nemek közötti egyenlőség szempontjából vizsgálta az innováció és a technológia témáját, ezzel egyedülálló lehetőséget kínálva az innováció és a technológia nemi alapú hatásainak feltárására olyan ajánlásokkal, amelyek irányt mutatnak egy befogadóbb és igazságosabb digitális gazdaság felé.

Célja, hogy felszámolja azokat az akadályokat, amelyekkel a női vállalkozók szembesülnek a Fenntartható Fejlődési Célok (SDG-k) megvalósítása érdekében, a WEA egy olyan digitális innovációs ökoszisztéma létrehozásán dolgozik a női vállalkozók számára, amely biztosítja, hogy az országok kihasználják a folyamatban lévő digitális átalakulás előnyeit egy befogadóbb és fenntarthatóbb világ elérése érdekében.

A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) által Genfben megrendezett, és a WEA öt másik ENSZ-partnerét vendégül látó WEA jubileumi rendezvény rávilágított arra, hogy digitálisan be kell fektetni a női vállalkozókba ahhoz, hogy vállalkozásukat bővíthessék. Az esemény hangsúlyozta, hogy a digitális forradalom óriási lehetőségeket kínál a nők gazdasági helyzetének javítására azáltal, hogy hozzáférést biztosít a tudáshoz és a nemzetközi piacokhoz, és lehetővé teszi a nők számára, hogy bekapcsolódjanak egy szélesebb hálózatba. Az esemény arra is szolgált, hogy felhívja a figyelmet a folyamatban lévő digitális átalakulás által a nemek közötti egyenlőtlenség meglévő mintáinak állandósításában rejlő kockázatokra.

A rendezvény legfontosabb üzenetei a következők voltak:
     -    A meglévő innovációs és az induló vállalkozásokat támogató ökoszisztémákból nagymértékben hiányzik a nemi sokféleség, és a lehetőségek, illetve a pénzügyi források egyenetlen elosztása jellemzi őket.
     -    A női vállalkozók folyamatosan a vállalkozásuk bővítéséhez szükséges tőke és befektetések hiányával szembesülnek, (1) korlátozott hozzáféréssel az összeköttetésekhez és az információs és kommunikációs technológiákhoz (IKT), valamint a digitális gazdaságban való versenyhez szükséges kritikus készségek elsajátításának lehetőségéhez.(2)
     -    A digitális technológiák, platformok és eszközök szintén erősíthetik a káros nemi sztereotípiákat, és diszkriminálhatják a nőket és a lányokat, kivéve, ha már a kezdetektől fogva biztonságosnak, befogadónak és hozzáférhetőnek tervezték őket. Például, az adatkészletekben található és az AI-algoritmustermékekben kódolt nemi torzítások olyan rendszerekhez és szolgáltatásokhoz vezethetnek, amelyek megismétlik a hátrányos megkülönböztetés mintáit.
     -    A nők és a lányok, különösen azok, akikre nézve nagyobb a kockázata a diszkrimináció többszörös és egymást keresztező formáinak, szintén az online erőszak és visszaélés elsődleges célpontjai, ami nagy mértékben kiszorítja őket a nyilvános részvételből, a beszélgetésekből és a digitális terekből. Ez csak néhány a sürgető kihívások közül, amelyek a nemek közötti egyenlőséget befogadó megoldásokat igényelnek a digitális korban.

Tudta, hogy:
     -    a világon a nők 37%-a nem fér hozzá az internethez?(3)
     -    2050-re a munkahelyek 75%-a a STEM-területekkel kapcsolatos lesz?(4)
     -    manapság a mesterséges intelligencia területén lévő pozíciók mindössze 22%-át töltik be nők és 3 globális kutató közül csupán 1 a nő?(5)
     -    a mérnöki végzettséggel rendelkezők mindössze 28%-a és az informatikai végzettséggel rendelkezők 40%-a nő?(6)
     -    a nők digitális világból való kirekesztése az elmúlt évtized során 1 billió dollárt faragott le az alacsony és közepes jövedelmű országok bruttó hazai termékéből?(7)

A WEA Digital Innovation Challenge elindítása

Az esemény hivatalosan elindította a WEA Digital Innovation Challenge programját az ITU által és a Mary Kay Inc támogatásával, amely kulcsfontosságú lehetőséget kínál e napirendi pont előmozdítására. A globális kihívás 10 digitális bevált gyakorlatot és digitális megoldást választ ki, amelyek potenciálisan a nemek közötti egyenlőséget jobban befogadó ökoszisztémát hozhatnak létre induló és bővülő vállalkozások számára. Ezek a nyertesek hozzáférést kapnak a Digitális Innovációs Ökoszisztéma Programhoz (Digital Innovation Eco-System Program) ahol kapacitásépítő képzésen vehetnek részt üzleti terveik további finomítása érdekében, valamint speciális mentorálást és hozzáférést kapnak a változást előidézők hálózatához. (folyt.)



2023. március 20., hétfő 10:17

A Women's Entrepreneurship Accelerator hároméves jubileumi mérföldkövét az induló női vállalkozásokat támogató Digital Innovation Challenge elindításával ünnepli a Nemzetközi Távközlési Egyesülettel (International Telecommunication Union)(2. rész)
    New York és Genf, 2023. március 20., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
Részletek a jubileumi WEA rendezvényről:
     -    Doreen Bogdan-Martin, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union) igazgatója a digitális nemek közötti szakadék áthidalásának bizonyított gazdasági hatásairól beszélt, és megjegyezte, hogy egyedül 2020-ban 126 milliárd dollárra becsülték azokat a potenciálisan kiesett bevételeket, amelyektől a nők a vállalkozói lehetőségekhez való hozzáférésének hiánya miatt estek el. Bogdan-Martin arra szólított fel, hogy tegyenek többet a nemek közötti egyenlőséget befogadó digitális ökoszisztéma kialakítása érdekében az üzleti élet résztvevőivel, a civil társadalmi szervezetekkel, a politikai döntéshozókkal, a szabályozó szervekkel és az ENSZ testvérügynökségeivel való partnerségek révén.
     -    Deborah Gibbins, a Mary Kay operatív vezérigazgatója megjegyezte, hogy bár a digitális világ felé fordulás egyedülálló lehetőséget kínál a nők számára az innovációra és a vállalkozásuk bővítésére, a digitális felgyorsulás állandósíthatja az egyenlőtlenségeket. Ennek érdekében Gibbins az egyenlőtlenségek kezelését és egy olyan környezet megteremtését szorgalmazta, amely lehetővé teszi a nők számára, hogy teljes mértékben részt vehessenek a digitális gazdaságban.

A Digital Innovation Challenge a WEA legújabb kezdeményezése. Az esemény során a WEA partnerei kiemelték azokat a kulcsfontosságú területeket, amelyeket a női vállalkozói szellem támogatása érdekében az átalakuló, több érdekelt felet tömörítő partnerség kezdete óta fejlesztettek.

     -    Online vállalkozói készségek fejlesztése
A Nemzetközi Kereskedelmi Központ (International Trade Centre [ITC]) kiemelte az első ingyenes online Vállalkozói Tanúsítvány Programot (Entrepreneurship Certificate Programme), amelyet a WEA támogatására fejlesztették ki és 2022 januárjában indítottak el. A 27 modulból álló digitális tanterv a vállalkozói lét 7 kulcsfontosságú szakaszát fedi le és angol, spanyol, francia - és hamarosan arab, orosz és kínai nyelven is elérhető. A tananyag 200 videóval van gazdagítva, és célja, hogy megtanítsa a feltörekvő és már meglévő vállalkozókat a vállalkozásuk tervezésével és létrehozásával kapcsolatos készségekre. A résztvevők megtanulják, hogyan fogadják be a vállalkozói kultúrát, hogyan dolgozzanak ki üzleti ötleteket és sajátítsák el az indulási módszereket, készítsenek üzleti modellt, tervezzék meg céges bemutatójukat, azonosítsák a finanszírozási forrásokat, találják meg a megfelelő partnereket és mentorokat, valamint hogyan építsenek csapatot.

     -    Magánszektorbeli érdekképviselet a nemi szempontokat figyelembe vevő közbeszerzéssel kapcsolatban
Az ENSZ nőügyi szervezete (UN Women) emlékeztetett a nemi szempontokat figyelembe vevő közbeszerzések előmozdítására irányuló munkájára, kiemelve a tavalyi, az ENSZ Global Compact támogatásával kiadott Érdekképviseleti tényállást, A közbeszerzés stratégiai értéke. Miért van üzleti értelme a nemi szempontoknak megfelelő beszerzésnek? címmel. A tényállás meggyőző bizonyítékokat mutat be a nők magánszektor ellátási láncaiban való részvételének megerősítése előnyeiről az inkluzív gazdasági növekedés és a fenntartható fejlődés elérésében.

     -    A nők tulajdonában lévő és a nők által irányított induló vállalkozások előtt álló akadályokról

Az ENSZ nőügyi szervezete (UN Women) az európai és közép-ázsiai (ECA) régióban az első Women's Entrepreneurship EXPO-ról beszélt - egy ún. kiképzőtáborról, amelyet 2021-ben tartottak a régióban azzal a céllal, hogy növeljék a női vállalkozók befektetések vonzására való képességét. Ez 2022 áprilisában az Investors Pitch fináléban csúcsosodott ki, ahol 9 országból származó (Törökország, Bosznia-Hercegovina, Grúzia, Kazahsztán, Koszovó, Kirgizisztán, Észak-Macedónia, Moldova és Szerbia) 25 női vállalkozó mutatta be korai szakaszában lévő induló vállalkozásait, illetve üzleti terveit, hogy hogyan birkóznak meg a női vállalkozók egyik legnagyobb kihívásával, amellyel vállalkozásuk bővítése során szembesülnek - a tőkéhez való hozzáféréssel. Bemutatójukat követően a befektetők pénzügyi támogatást, mentorálási és hálózatépítési lehetőségeket kínáltak a női vállalkozóknak, hogy segítsék vállalkozásuk bővítését. 2022 novemberében a második élő Women's Entrepreneurship EXPO, a PricewaterhouseCoopers-szel, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal, valamint a Yildiz Holdinggal együttműködésben összehozta a női vállalkozókat és az üzleti partnereket, hogy mozgósítsanak és konkrét intézkedéseket hajtsanak végre a női vállalkozói szellem fejlődésének előmozdítása érdekében az európai és közép-ázsiai régióban.

     -    Női vállalkozói politika és érdekképviselet a latin-amerikai régióban

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (International Labour Organization [ILO]) bemutatta a latin-amerikai régióban a női vállalkozói készség fejlesztését támogató politikáját és érdekképviseleti munkáját. 2020-2021 során az ILO elkészítette és közzétette a női vállalkozásfejlesztés (WED) értékelését a női vállalkozói tevékenységet befolyásoló szakpolitikai feltételekről, amely a mexikóvárosi kereskedelmi és ipari szektorra összpontosított a WEA támogatására. Az értékelés 19 végrehajtható ajánlást tartalmazott a női vállalkozók körében fennálló intézményi hiányosságok kezelésére. Brazíliában az ILO a Serviçio Nacional de Aprendizagem Industrial-lal (SENAI) együttműködve a női vállalkozói készség fejlesztését szorgalmazta kommunikációs és figyelemfelkeltő kampányok, kapacitásépítő workshopok és események révén.

Az eseményről készült felvétel itt érhető el - https://www.youtube.com/watch?v=FhsXs9xSk6U.
(folyt.)



2023. március 20., hétfő 10:17

A Women's Entrepreneurship Accelerator hároméves jubileumi mérföldkövét az induló női vállalkozásokat támogató Digital Innovation Challenge elindításával ünnepli a Nemzetközi Távközlési Egyesülettel (International Telecommunication Union)(3. rész)
    New York és Genf, 2023. március 20., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
Amit a Women's Entrepreneurship Accelerator programról tudni kell

A Women's Entrepreneurship Accelerator (WEA) egy több partner együttműködésével megvalósításra kerülő, a női vállalkozók segítését célzó szervezet, amely az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének 74. ülésszakán (UNGA 74) került létrehozásra. A szervezetben részt vevő hat ENSZ testület (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (International Labour Organization [ILO]), Nemzetközi Kereskedelmi Központ (International Trade Centre [ITC]), Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union [ITU]), az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja (United Nations Development Programme [UNDP]), az ENSZ Globális Megállapodása (United Nations Global Compact [UNGC]), az ENSZ nőügyi szervezete (UN Women) és a Mary Kay kötelezettséget vállalt 5 millió nő támogatására képességeik kibontakoztatásában 2030-ra.

A kezdeményezés végső célja a női vállalkozások gazdasági és társadalmi fejlődésre gyakorolt hatásainak maximalizálása az ENSZ által kitűzött fenntartható fejlődési célok (Sustainable Development Goals [SDG]) elérése érdekében azáltal, hogy szerte a világon támogatja a női vállalkozók gazdasági és társadalmi szerepvállalását lehetővé tévő ökoszisztéma kiépítését. Az Accelerator program kiemelkedő példája annak, milyen átformáló ereje lehet egy olyan, több partner közreműködésével megvalósításra kerülő, eddig példa nélküli, globális kezdeményezésnek, amely elősegíti a női vállalkozásokban rejlő lehetőségek és a női vállalkozók képességeinek kiaknázását. További információk a következő internetes címen állnak rendelkezésre: we-accelerate. Kövessen minket a közösségi csatornákon: Twitter (We_Accelerator), Instagram (@we_accelerator), Facebook (@womensentrepreneurshipaccelerator), LinkedIn (@womensentrepreneurshipaccelerator)

(1) A kutatások azt sugallják, hogy a női vállalkozók 1,5 billió dollár finanszírozási hiánnyal küzdenek. MSME Finance Gap, International Finance Corporation, 2017. https://www.ifc.org/wps/wcm/connect/03522e90-a13d-4a02-87cd-9ee9a297b311/121264-WP-PUBLIC-M SMEReportFINAL.pdf?MOD=AJPERES&CVID=m5SwAQA

(2) A becslések szerint az internetkapcsolattal nem rendelkező 2,9 milliárd ember többsége nő és lány, akik kevésbé valószínű, hogy telefonálnak, interneteznek vagy a digitális technológia használatához szükséges készségekkel rendelkeznek. https://www.gsma.com/r/wp-content/uploads/2022/06/The-Mobile-Gender-Gap-Report-2022.pdf?utm_source=w

(3) ITU (2022). Tények és számok 2022 - A nemek közötti digitális szakadék (itu.int)

(4) Egy okos lépés (pwc.com.au)

(5) https://www.unesco.org/reports/science/2021/en/women-digital-revolution

(6) Több lányra és nőre van szükségünk a tudományok terén. Mi az a három mód, ahogyan támogathatjuk őket? (worldbank.org)

(7) UN Women. Előrelépés a fenntartható fejlődési célok terén. A nemekrő készült pillanatfelvétel 2022.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230317005342/hu/

Kapcsolat
Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 vagy media@mkcorp.com


Forrás: Women's Entrepreneurship Accelerator


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.