OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 19. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2023. március 20., hétfő 13:45

Az űrkutatás lesz a témája a Károli Szabadegyetem márciusi rendezvényének
    Budapest, 2023. március 20., hétfő (OTS) - A 21. század történelmét a világűrben írják. Ez ma már nem science fiction, hanem a mindennapok valósága. Hogyan kezdődött? Kik neveznek be ebbe a versenybe és miért teszik ezt? Mi, magyarok mit keresünk ebben a mezőnyben? Globális kihívásaink közepette vajon szükség van erre? Vagy másképp fogalmazva: megoldhatunk-e bármit a globális válságainkból, ha nem rendelkezünk űrtechnológiával?

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230320_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230320_002.jpg

Az űrkutatás az egész emberi tevékenységre, a civilizációnk fennmaradására is befolyással van, ezért aktuális kérdés társadalmunk számára is, annak ellenére, hogy először nagyon távolinak gondoljuk, aminek nincs gyakorlati befolyása a mindennapjainkra. A Károli Szabadegyetem most az űrkutatás témáját szeretné közelebb hozni az érdeklődők számára a március 27-én 18 órakor kezdődő rendezvénysorozatának következő előadásával. Az est meghívott vendége Dr. Ferencz Orsolya villamosmérnök, űrkutató, űrkutatásért felelős miniszteri biztos, aki Űrkutatás - kik és miért? címmel tart előadást a Károlyi-Csekonics-palota Aulájában.

Ferencz Orsolya a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Híradástechnika szakán végzett villamosmérnökként 1993-ban. PhD-fokozatát 2000-ben szerezte meg a magaslégköri elektromágneses hullámterjedés témakörében. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Földrajz- és Földtudományi Intézet Geofizikai és Űrtudományi Tanszék Űrkutató Csoportjának tudományos főmunkatársa, 2018-tól űrkutatásért felelős miniszteri biztos. A négygyermekes édesanya az űrkutatás témáját már gyermekkorában magába szívta, családjában a téma mindennapos volt. Édesapja a Műszaki Egyetemen hozta létre az első űrkutatással foglalkozó csoportot 1961-ben, Rakétatechnikai Tudományos Diákkör néven.
Ferencz Orsolya szakterülete a Föld és más égitestek elektromágneses környezetének vizsgálata, a magnetoszféra és az űridőjárás megfigyelése.

A 18 órakor kezdődő előadást 17 órától ismét vezetett, történelmi séta előzi meg, melynek keretében az érdeklődők a Károlyi-Csekonics-palota gyönyörűen felújított belső tereit tekinthetik meg.

A Károli Szabadegyetem rendezvényére a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az alábbi linken található jelentkezési felületen lehetséges:
http://www.kre.hu/szabadegyetem/regisztracio/

     Közkapcsolati és Kommunikációs Igazgatóság
     1088 Budapest, Reviczky u. 6.
     sajto@kre.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.