OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. március 22., szerda 12:00

A KERÉKPÁROS TÁRSADALMAT SEGÍTI A MARGITSZIGETI KRISTÁLY SZÍNTÉRBEN NYÍLT KÖZPONT
    Budapest, 2023. március 22., szerda (OTS) - 2023. március 15-én megnyílt a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. (Városmajori Szabadtéri Színpad) által működtetett Kristály Színtér Kerékpáros Módszertani Központja. A központ 0-24-ben hozzáférhető közösségi szerelőállomásokkal, bringatárolókkal és a biciklizéshez kapcsolódó programokkal, előadásokkal segíti a bringázókat. A március 15-i megnyitó fő programja egy bringás vezetés volt a Margit-szigeten, mely Takács Ágoston régész vezetésével lehetőséget nyújtott az érdeklődők számára megismerkedni kedvelt helyszínük történetével.

    A Kristály Színtér a város szívében fekvő zöld területen, a Margit-szigeten, a Hajós Alfréd Uszoda mellett helyezkedik el. Látogatói a kultúra iránt érdeklődők, vagy a zöldben pihenni vágyók, a családok, s nem utolsó sorban a sporttal szimpatizálók, a kerékpárosok.

A Kristályban folytatott sokszínű tevékenység egyik eredménye a központ megvalósulása, melyhez jelentős segítséget nyújtott az a - Fővárosi Önkormányzattól elnyert - pályázati támogatás, melyben a színház partnere a BKK volt, aki szintén foglalkozik a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos szemléletformálási és oktatási tevékenységgel.

A projekt a kerékpározás széles körben való népszerűsítését, a kerékpározás kultúrájának fejlesztését, valamint a közlekedésben résztvevő szereplők: autósok, gyalogosok és kerékpározók edukálását ((biztonságos közlekedés, KRESZ pontos ismerete, védőeszközök használata, szervízelés, karbantartás, defektszerelés szempontjai, elektromos kerékpárok megismertetése) célozza. A szerelőállomások létesítése hiánypótló kezdeményezés, hiszen a szigeten máshol nincs közösségi szerelőállomás. A központ tervezett programjai: előadások, technikai továbbképzések, kerékpáros börze, teliholdkor tekerés a Hármashatár hegyre és vissza.
A központ megnyitóján zajló szigettörténeti túra a Margit-sziget történetének bemutatásával kapcsolódott a Budapest 150 projekthez, mely a budapesti identitást, az ide tartozást az összekapcsolódásban, a közösségekben és a közös élményekben határozza meg.

A Kristály Színtér és azon belül a Kerékpáros Módszertani Központ célja, hogy a fő tevékenységet jelentő összművészeti kultprodukciók bemutatása mellett egy informális, közösséget építő helyszínné, s a kerékpáros társadalom tagjainak, csoportjainak találkozóhelyévé váljon.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.