OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. május 22., hétfő 09:24

A Blue Origint választotta a NASA a Holdra tartó űrhajós küldetéshez
    Kent, Washington, 2023. május 22., hétfő (Business Wire/OTS) - A NASA a Blue Origin vállalatnak ítélte oda a NextSTEP-2 program "P" függelékének (Fenntartható fejlődés a Holdon - SDL) szerződését. A Blue Origin nemzeti csapatának partnerei a Lockheed Martin, a Draper, a Boeing, az Astrobotic és a Honeybee Robotics.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230519005278/hu/

A szerződés értelmében a Blue Origin és nemzeti csapatának partnerei bárhol a Holdon precíziós leszállást végrehajtani képes holdkompot, valamint a Föld és a Hold között közlekedő szállítóegységet fejlesztenek ki, amelyekkel utazni is fognak. Ezeket a járműveket folyékony oxigén (LOX) és folyékony hidrogén (LH2) hajtja. A LOX-LH2 nagy fajlagos impulzusa óriási előnyt jelent a nagy energiájú, mélyűri küldetések során. Ugyanakkor korábban a kisebb teljesítményű, de könnyebben tárolható hajtóanyagokat (mint az Apollo holdkompok által is használt hidrazint és nitrogén-tetroxidot) részesítették előnyben az ilyen küldetésekhez, mivel a hosszú küldetési idő alatt problémát jelentett a LOX-LH2 párolgása. A szerződésnek köszönhetően továbbfejlesztjük a jelenlegi legkorszerűbb technológiát, és a nagy teljesítményű LOX-LH2-t tárolható hajtóanyag-kombinációvá tesszük. Az SDL keretében napenergiával működő, 20 Kelvin fokos kriogénhűtőket és egyéb, a LOX-LH2 párolgásának megelőzésére szolgáló technológiákat fogunk fejleszteni, és azokat a repülés során felhasználni. A Holdon túlra vezető jövőbeli küldetések, és az azt lehetővé tevő képességek, mint a nagy teljesítményű nukleáris termikus meghajtás, nagy hasznát veszik majd a tárolható LH2-nek. A Blue Origin architektúrája arra a napra is készül, amikor majd helyben lehet a Hold jegéből LOX és LH2 hajtóanyagokat előállítani.

A Blue Origin és partnerei már belevetették magukat a munkába, és izgatottan indulnak a NASA-val közös útra.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230519005278/hu/

Kapcsolat
media@blueorigin.com


Forrás: Blue Origin


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.