OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. május 24., szerda 07:35

A Fortress és a Mubadala megállapodása a Fortress Investment Group felvásárlásáról (1. rész)
    New York & Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek, 2023. május 24., szerda (Business Wire/OTS) - A Fortress vezetősége jelentős részvénypozícióban - A Fortress Investment Group (a továbbiakban "Fortress") és a Mubadala Investment Company az általa 100%-ban tulajdonolt vagyonkezelő leányvállalat, a Mubadala Capital (a továbbiakban "Mubadala Capital") révén ma bejelentette, hogy végleges megállapodást kötöttek a jelenleg a SoftBank Group Corp. (a továbbiakban "SoftBank") tulajdonában lévő Fortress-részvények 90,01 %-ának megvásárlásáról. A SoftBank 2017 óta a Fortress tulajdonosa. Az ügylet részleteit nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet megvalósulásához a szokásos zárási feltételek teljesülésén túl hatósági jóváhagyások is szükségesek.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230522005265/hu/

A tranzakció lezárása után a Fortress vezetőségének várhatóan 30%-os tőkerészesedése lesz a vállalatban, és olyan részvényosztállyal rendelkezik majd, amely lehetővé teszi a Fortress vezetősége számára, hogy kijelöljék az igazgatótanács tagjainak többségét. A Mubadala Capital (amely jelenleg 9,99%-os részesedéssel rendelkezik a Fortress-ben II-es és III-as magántőkealapjai révén) a Fortress részvényeinek 70%-át fogja birtokolni.

A zárás után a Fortress független befektetési vállalatként működik tovább Fortress néven, és teljes önállósággal rendelkezik a befektetési folyamatok és a döntéshozatal, a munkavállalók és a működési folyamatok tekintetében. Drew McKnight és Joshua Pack lesz a Fortress két kinevezett társ-vezérigazgatója, Pete Briger pedig az elnöki posztot tölti majd be. Hani Barhoush, a Mubadala Capital elnök-vezérigazgatója, aki 2019 óta tagja a Fortress igazgatótanácsának, továbbra is az igazgatótanács tagja marad.

Dean Dakolias továbbra is ügyvezető partnerként fog tevékenykedni, Tom Pulley pedig a Fortress Real Estate globális üzletágának elnök-vezérigazgatója marad. Jack Neumarkot szintén ügyvezető partnernek nevezték ki, és továbbra is ő vezeti a Jogi Eszközök üzletágat, illetve társvezetője a Specialty Finance üzletágnak, míg Marc Furstein továbbra is az elnöki tisztséget tölti be. Wes Edens és Randy Nardone, a Fortress társalapítói továbbra is a PCV-üzletágat és a fennmaradó magántőke-befektetéseket, beleértve a Brightline-t fogják felügyelni.

Az újonnan létrejövő, közös tulajdonosi szerkezetnek köszönhetően a Fortress várhatóan jelentős értéket fog létrehozni az érdekelt felek számára azáltal, hogy tovább erősíti pozícióját az alternatív befektetési térben, különösen a hitelek és az ingatlanok területén az állami és magánpiacokon egyaránt, ahol jelenleg 46 milliárd dollárnyi eszközt kezel több mint 1900 intézményi befektető és lakossági ügyfél nevében. A Fortress várhatóan előnyt kovácsolhat a Mubadala Capital globális hálózatából és a diverzifikált eszközeinek széleskörű portfóliójából, valamint abból, hogy hozzáfér a saját befektetési lehetőségekhez, ezzel is támogatva növekedését és bővülését.

Fortress felsővezetői, Pete Briger, Drew McKnight és Joshua Pack közös nyilatkozatban kijelentették: "Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy szorosabbra fűzhetjük kapcsolatunkat a Mubadalával, és a világ egyik legtapasztaltabb befektetőjének partnerei lehetünk egy olyan tranzakció révén, amely jelentős, hosszú távú előnyöket biztosít vállalatunknak, munkavállalóinknak és ügyfeleinknek egyaránt. Éveken át dolgoztunk együtt a Mubadalával, és nagyon tiszteljük befektetési érzékét és fegyelmezettségét. A Mubadala további befektetésére úgy tekintünk, mint annak az üzleti modellnek és befektetési megközelítésnek a megerősítésére, amelyet több mint 20 éve követünk, és - egy olyan időszakban, amikor a piac dinamikája minden eddiginél jobban illeszkedik tapasztalatunkhoz és szakértelmünkhöz - nem is lehetnénk izgatottabbak a Fortress jövőjét illetően."

Hani Barhoush, a Mubadala Capital elnök-vezérigazgatója a következőket mondta: "A Fortress a világ egyik vezető befektetési vállalata, amely bizonyítottan eredményes abban, hogy kiváló, kockázattal korrigált hozamokat biztosít befektetőinek az üzleti ciklusok során. Az elmúlt 20 évben elképesztő franchise-rendszert építettek fel, és elsőszámú hitel- és eszközbefektetővé váltak, miközben az eszközosztályok széles körében bővítették befektetési stratégiáik körét. Nagyon szoros kapcsolatot ápolunk a Fortress kivételes vezetői csapatával, és izgatottan várjuk, hogy az elkövetkezendő években tovább mélyíthessük ezt a kapcsolatot összehangolt jövőképünk révén, miközben még nagyobb értéket adunk befektetőinknek."

A tranzakció várhatóan 2024 első negyedévében zárul le, a hatósági jóváhagyásoktól függően.

Az Ardea Partners a Mubadala pénzügyi tanácsadójaként, a Shearman & Sterling pedig jogi tanácsadójaként működött közre.

A Goldman, a Sachs & Co. LLC pénzügyi tanácsadóként, míg a Kirkland & Ellis jogi tanácsadóként támogatta a Fortress felsővezetését a tranzakció során. A Skadden, az Arps, a Slate és a Meagher & Flom LLP pedg a Fortress képviseletét látták el.

A Raine Group a SoftBank kizárólagos pénzügyi tanácsadója, a Morrison Foerster pedig jogi tanácsadója volt. (folyt.)



2023. május 24., szerda 07:35

A Fortress és a Mubadala megállapodása a Fortress Investment Group felvásárlásáról (2. rész)
    New York & Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek, 2023. május 24., szerda (Business Wire/OTS) -

    Amit a Fortress Investment Group LLC-ről tudni érdemes

A Fortress Investment Group LLC nagymértékben diverzifikált, globális vezető befektetési vállalat. Az 1998-ban alapított Fortress 2022. december 31-én 45,8 milliárd dollár értékű eszközt kezelt világszerte több mint 1900 intézményi ügyfél és magánbefektető nevében, különböző hitel- és ingatlanstratégiák, valamint magántőke- és tartós tőkebefektetési stratégiák terén.


Amit a Mubadala Capitalról tudni érdemes

A Mubadala Capital az Abu Dzabiban székhellyel rendelkező, világszinten vezető szerepet betöltő szuverén befektetési vállalat, a Mubadala Investment Company eszközkezelő leányvállalata. A Mubadala Capital a saját mérleg szerinti befektetések kezelésén kívül összesítve közel 20 milliárd dollárt kezel a saját mérleg szerinti befektetések, valamint harmadik fél tőkeeszközei révén, intézményi befektetők nevében, beleértve négy magántőkealapot, három korai fázisú kockázati alapot, valamint két, különleges helyzetekre összpontosító brazil alapot.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230522005265/hu/

Kapcsolatok
Média:
Mubadala
Salam Kitmitto
sakitmitto@mubadala.ae
+971 50 276 9286

Fortress
Gordon Runte
grunte@fortress.com
+1 917 981 1246

Forrás: Fortress Investment Group LLC and Mubadala Capital


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.